Çözüldü Kasa Fanı Ses Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
Arkadaşlar merhaba resimde gördüğünüz 3 kasa fanı çalışıyor ama misal sağdaki ses yapıyor diye kablosunu çıkardım bu sefer onun solundaki ses yapmaya başladı onu da söksem arkadaki ses yapmaya başlıyor çok saçma bir durum hepsini çıkarsam bu sefer parçalar ısınıyor yağ kaynaklı olduğuun düşünmüyorum yağdan olsa hepsi çalıştığında hepsi ses yapar ama saçma şekilde çıkarttığımın bir arkası ses yapıyor bazen dokunmak sesin kesilmesini sağlıyor ama ben her seferinde bunun sesini durdurmak için camı mı sökeceğim yani varsa bir öneriniz falan bekliyorum şimdiden teşekkürler.

WIN_20220326_13_34_29_Pro.jpg

Çözüm
Fanın temizlenmemesi ve fanın eski yapıda olması, ses kaynağının eskimesi ve bozulmuş olmasından kaynaklanmaktadır. Fakat genelde bunun sebebi fanın tozlanmış veya kirlenmiş olmasından kaynaklanır. Fan temizlendiğinde çoğu zaman bilgisayardan gelen ses ortadan kalkar.
Onaylı Üye
Ödüller
2
Fanın temizlenmemesi ve fanın eski yapıda olması, ses kaynağının eskimesi ve bozulmuş olmasından kaynaklanmaktadır. Fakat genelde bunun sebebi fanın tozlanmış veya kirlenmiş olmasından kaynaklanır. Fan temizlendiğinde çoğu zaman bilgisayardan gelen ses ortadan kalkar.

Çözüm
Banlı Üye
Ödüller
2
Sürtünme nedeniyle oluyor o bizdede olmuştu fanı tecrübesiz isen temizlersen ses çıkarıyor biz elle kasaya 5 kere falan vurduk düzelmişti

Efsane Üye
Ödüller
7
rez aynı sorun bende de var araba motoru gibi çalışıyor kasa fandan dolayı.

Seçkin Üye
Ödüller
6
Fanı sök makina yağı dök ses kesilir youtube videoları var bilmiyorsan bakabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 ü de birbirine aşırı yakın, kasanı büyültmeyi düşünüyor musun acaba?
Ben kasayı böyle aldım aslında büyük mü küçük mü bilmiyorum orasını yazın çoğu değişecek zaten
kablolarında hiç temas var mı ya da sokette
Hayır temas yok
Temizlikle çözülebilir fakat işte birisini çıkardığımda neden diğeri ses yapıyor orası çok ilginç üçü veya ikisi birlikte ses yapmıyor sadece biri yapıyor

Süper Üye
Ödüller
8
Ben kasayı böyle aldım aslında büyük mü küçük mü bilmiyorum orasını yazın çoğu değişecek zaten

Hayır temas yok

Temizlikle çözülebilir fakat işte birisini çıkardığımda neden diğeri ses yapıyor orası çok ilginç üçü veya ikisi birlikte ses yapmıyor sadece biri yapıyor
Ağırlıkla veya titreşimle alakalı olabilir mi? Veya fanlara gelen enerji çok fazla olabilir mi?

Seçkin Üye
Ödüller
6
fanın bozuk olduğu için öle ses geliyor benim kasadada öleydi masaüstü bilgisayarım vardı süpürgeyle çekmiştim birden fana zarar verdi belkide seninde öyle olmuş olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
5
önce vidalarını sık gerekirse kendi yağından al yağla odanıda havalandır odanda aşırı toz olmasından dolayı belki erken fanın bozulmasına neden oluro olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
4
Fanların gevşek olması temel sebep, onları sık. Varsa evde wd-40 benzeri fanların arasına sık onuda mis gibi olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
  AdBlock Detected
Elbette, reklam engelleme yazılımı, reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarır, ancak aynı zamanda web sitemizin bazı yararlı ve önemli özelliklerini de engeller. Mümkün olan en iyi site deneyimi için lütfen bir dakikanızı ayırarak AdBlocker'ınızı devre dışı bırakın.