Evi falan yakmazsın korkma. Psu markan nedir, kaç yıl oldu alalı ? Arıza psudan kaynaklı kesinlikle hdd de bir mevzu olduğunu sanmıyorum ama aşağıya attığın hdd yide yaktın büyük ihtimalle. Psu değiştirmen gerek diğer parçalar sağlamdır umarım.
bilgisayarciya verdimBence bilene götür
Güç kaynağının değişmesi gerek zaten, pinlerin birbirine değme şansı yok farkettiysen molex kablosu yanmamış sata kablosu yanmış...boşuna vermene gerek yoktu, kablonun ucu yanmış içindeki pinler bir birine temas ediyor diye açınca bilgisayarı kısa devre yepıyor ondan ısınıyor uçarı ve yanıyor, alexme33'ün dediği gibi yapabilirdin. bilgisayarcı güç kaynağını komple değiştirecek senden baya para isteyecektir.
soketin ucuna alkol sür öyle tak kabloyu.yanarsa da bişey olmaz bekle yansın
O soket olmasada olur ama adama sey dedim bu kabloyu cikarsaniz dedim risk aliyorsan cikaralim dedi tekrar yanar dediSoketi kesip kablolari bantlaman yeterli olurdu. Zaten normal bir Psu da 2 tane olur o soketten
eski malzemelerini geri iste kabloyu kes tak boşuna masraf yapma. yetkili servislerde böyle dolandırıcılık olma ihtimali yok ama özel servisler maalesef insanfsız. sizden aldığı güç kaynağını başka birine takacak ya da kabloyu söküp yeni taktım diyip sizden para alacak.