Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaşayan efsane
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
:yazı:

Kasalar & Güç Kaynakları

1-) Kasa ;
Kasaların içlerinde anakart tepsisi, güç kaynağı yeri, sabit disk ve CD ROM'lar için ayrılmış alanlar ve arka tarafında soket girişleri vardır. Ön tarafında ise açma-kapatma, yeniden başlatma düğmesi mevcuttur, bunun yanı sıra 1 adet mikrofon, 1 adet kulaklık girişi ve kasadan kasaya değişmekte olsada 2,4 veya daha fazla usb girişi ayrıca günümüzde pek kullanılmasada genellikle eski kasalarda bulunan 2 adet CD ROM mevcuttur.

Tabikide diğer donanım bileşenlerinde olduğu gibi kasaların'da 3 türe ayrılmaktadır, bunlar ;

Masaüstü Kasa
Slim Kasa
Kule (Tower) Kasa

Olarak ayrılmaktadır, peki bu kasalar ne işe yarıyor niye 3 farklı türe ayrılmış dediğinizi duyar gibiyim.

Slim Kasa ; Genelde yeri olmayan insanların tercih ettiği bir kasa, mönitörün altına,arkasına konulduğu için çok fazla yer kaplamamakta ve taşınabilirliği sayesinde çok işlevsel. Sorunların bir tanesi ise küçük bir yapıya sahip olduğu için ısınma, fazla ses gibi sorunlar baş göstermektedir.

Masaüstü Kasa ; Hepimizin aşina olduğu bir kasa modeli genelde evlerde, ofislerde kullanılan standart tip kasadır.

Kule (Tower) Kasa ; Gelelim çoğu kişinin isteyipte alamadı sistemi taşıyan kasaya. Bu kasa tipi genelde güçlü, yüksek sistemlerin kurulduğu kasadır. Genelde oyun, montaj gibi yüksek sistem gerektiren bilgisayarlar bu kasanın içine kurulmakta. Kasa büyük ve geniş olduğu için ferah ve ısınma sorunu diğerlerine göre daha düşüktür.

2-) Güç Kaynakları ; Güç kaynakları bilgisayarımızdaki anakart, fan gibi bileşenlerin elektrik ihtiyacını karşılayan cihazdır. Anakart dışındaki donanım birimleri elektriği bağlı olduğu anakarttan almaktadır. Ortalama bir bilgisayar 300 ila 600 watt arasında çalışmaktadır, normal bir bilgisayar yaklaşık 1 saatlik kullanımı 800-900 watt arasıdır. Üstünde on/off düğmesi bulunmaktadır.

Bilgisayarımın toplam watt ihtiyacı 500 ama bende 700 watt'lık güç kaynağı (power supply PSU) var sorun olurmu?
Hayır sorun olmaz sadece daha fazla elektrik yemiş olursunuz buda size elektrik faturası olarak döner.

Güç kaynağı alırken asla maliyetten kısmamalısınız düşük bir güç kaynağı başınızı ağrıtabilir ve diğer donanım parçalarınıza zarar verebilir. bir diğer husus ise continuous ve peak değerleri dir. Continuous devamlı olarak güç kaynağınıza giden elektriği söyler Peak ise güç kaynağınızın maksimum alabileceği watt miktarıdır, güç kaynağı alırken bunları dikkat etmek en temel hususlardandır.

:resim:

OBF2ee.jpg

OBFWkN.jpg

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
güzel bir konu olmuş dostum
memory yazılarını biraz küçük uygularsan resimlere güzel olacak

EskilerdeN
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Yeni tip tower kasalarda cd-rom tarihe karıştı.
Teşekkürler...

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Yaşayan efsane
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Yeni tip tower kasalarda cd-rom tarihe karıştı.
Teşekkürler...
Evet hocam belirttim konuda'da yeni nesil cd-rom diye bir şeyin varlığını bile bilmeyecek :(
Post automatically merged:

güzel bir konu olmuş dostum
memory yazılarını biraz küçük uygularsan resimlere güzel olacak
Tamamdır hocam ona daha dikkat edeceğim biraz daha küçük ve bi tık daha şeffaf

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Herzaman icin 80 plus powersupply

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
peki daha yüksek bi w takarsak pc ye zarar verirmi

Kovala Risk Al yada Karala Kıskan
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Eline sağlık ana parçalar bitsinde bir an önce bilmediğimiz konulara gecelım

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Senden iyisi çıkana kadar sen en iyisisin eline sağlık dostum <3

Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ben de diyorum elektrik faturası niye böyle geliyor :D, eline sağlık dostum yararlı konu olmus

☾☆ Ederinden Fazla Değer Soytarıyı Kral Eder ☾☆
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Güzel olmuş reis fotoğrafları biraz küçültebilirsin ama süper içerik

x Düklüğü
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Güzel anlatım olmuş. Emeğine sağlık. Bir nevi eğitim gibi.

Ultra Üye
Ödüller
12
7 HİZMET YILI
bilişim okumak isteyenlere ders niteliğinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...