Kavşakta Çarpışma Kaza Tutanağında Kusur Oranı Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
10.12.2024 günü saat 18:50 sıralarında sürücü recep sevk ve idaresindeki plaka sayılı aracı ile Çamlık caddesindek gelerek aydınlık caddesi istikametine sola dönüş yaptığı esnada aracının sol tarafı ile, aydınlık caddesinde seyir halinde olan sürücü codingabi sevk ve idaresindeki plaka sayılı motorsikletin ön tarafının çarpışması ile maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Sürücü beyanları ve olay yerinde yapılan incelemeden, Kazanın oluşumunda plaka sayılı araç sürücüsü Recep 2918 sayılı KYTK 57/1-A(kavşaklara yaklaşırken yavaslamamak, dikkatli olmamak, geçiş hakkı olan araçlara ilk geçiş hakkını vermemek) kuralını ihlalden, plakalı araç sürücüsü codingabi 2918 sayılı KYTK 52/1-A(aracın hızını kavşaklara yaklaşırken azaltmamak) kuralını ihlalden kusurlu oldukları kanaatine varılmıştır bu kazada kimi suçlu bulurlar acaba kime ne kadar oran verilir hiç bilgisi olan varmı bu konularda varsa bilgi verebilirmi..

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadan kim vurduysa o kusurlu olur diye biliyorum hocam

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Kaza tutanağı resmi var mı bro ??

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Kaza tutanağı resmi var mı bro ??
1734365931190.png

kroki böyle

Arkadan kim vurduysa o kusurlu olur diye biliyorum hocam
yandan vurdum hocam

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Şimdi dostum sen sokaktan çıkıyorsun caddeye daha giriş yapmamaşşın,aydınlık caddesinden gelen motorsiklete yol vermemişsin gibi duruyor,ikinizde yavaşlamamışsiniz ama geçiş hakkı her zaman ana cadde de olan aracındır

Sen sokaktan çıkıp caddeye giriyorsun gelen motorsiklet caddeden caddeye giriyor kavşakta trafik ışığı yok galiba
Hem bu nasıl kroki gidiş yönlerinizi anlatan oklar yok,trafik ışığı var mu yok mu belli değil,yaya gecidi var mı yok mu belli değil ?

♥Crayz Girl♥
Uzman Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
öncelikle geçmiş olsun

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Tutanakta okuduğum kadarıyla iki tarafta kusurlu. Kavşaktan ana yola girecek olan araç daha yüksek kusur oranına sahip sebebi ise tutanakta anlatıldığı gibi "kavşaklara yaklaşırken yavaşlamamak, dikkatli olmamak, geçiş hakkı olan araçlara ilk geçiş hakkını vermemek"
Tabi olayın daha detaylı şekilde bilinmesi, her iki tarafında dinlenmesi gerekiyor.

ioz

^^
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
motor aracın arkasına mı vuruyor? arkasına vuruyor ise döner iken motor hatalı oluyor. çünkü kavşağa girmiş dönüş esnasındasın. ancak 2 taraftada suç unsurları var gibi gözüküyor kavşakta kamera var ise talep edin.

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
şimdi motorlu benim arabaya yandan vuruyom ana cadde üzerisinde dümdüz ilerliyorum araba sağdan yola atlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...