Kedi Sahiplenmeyi Düşünenler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar bir hayvan sahiplenmeyi düşünenler için açıyorum ve araştırdığım bildiklerimi paylaşıcam.

- " Ya birader bi kedi alsak videolarını izliyoruz hem bakarız hem severiz fena olmaz mı ? (anne baba veyahut )

- Arkadaşlar şunu düşünün 1. olarak o bir can allahın verdiği ve büyük bir sorumluluk ( inancı olmayan arkadaşlar var ise empati kursun ) Öncelik böyle yaklaşın nacizhane fikrim.

- Yani biraz tedirgin olun çünkü bir oyuncak değil yada eşya değil.

- Evet bakması zordur sorumluluktur ama değer bir zaman sonra hiç yormaz ve canınızdan bir parça olurlar.

- Gittik ve minik yavrumuzu aldık. Annesi red etmemişse rahat alışıcak ama etmişsede alışıcak sadece buruk olucak biraz bunu size söyler veren kişi.

- Veterinere götürelim genel bi sağlılk kontrolünden geçsin.

- Ürkütmemeye gayret edin nazik davranın ( Bu söylemiş olduklarım yavru bir kediyi alıyorsanız eğer ben annesi red etmiş bir kedi sahiplendim )

- Masraflı değildir bakımı aşılarını ilk 300 lira civarı para tutar o da onun sağlığı için çünkü vahşi doğal ortamdan alıp siz kendi yaşam alanına onu adapte ediceksiniz.

- İlgiyi çok severler ve sizden durmadan değil onun canı istediği zaman ilgi beklerler :) yoksa umursamazlar

- İlk yıl çok önemlidir hatta şöyle anlatayım.

- İlk hafta sizin vakit geçirdiğiniz bir odada dursun evi keşfe çıkartmayın zaten kendide saklanıcak eğer alışamadıysa.(Sırtınıza,Omzunuza alıştırmayın ilerde ceremesini çekiyorsunz inmiyorlar.)

- Tualet alışkanlığını şöyle bir yazı paylaşayım bende aynısını uyguladım ve oldu.

- "Kediyi eve geldiği ilk gün, içinde kendinizin de olacağı küçük bir odaya koyun. tuvaletini ilk yaptığında (eğer kum yerine halı üzerini tercih ettiyse) bir gazeteyi çişe bastırın (dikkat ettiyseniz kedinin kafasını bastırmıyoruz) ve ters çevirin. bir dahaki çiş zamanında o gazetenin üzerine yapacaktır. kuma alışması için gazetenin üzerindeki çişi kuma dökün. bir dahaki sefere çişini kuma yapacağına emin olabilirsiniz. sonrasında leğenin içine girip yapmaya başlayacaktır. ilk zamanlarda leğeni gerekirse odanın tam ortasına koyun, hayvan iyice alışana kadar orda dursun. yine de kum harici bir yere tuvaletini yapmaya kalkışırsa, çömelip çişini yapmakta olan kediyi işini bitirmesini beklemeden elinize alın ve kumun üzerine bırakın. çişin yapıldığı yeri mümkünse çamaşır suyuyla temizlemeyin, çünkü kokusu kedi için cezbedicidir. "

-Kum için özellikle ince taneli kum tercih edin.

-Kendi yediğiniz yemeklerden vermeyin kesinlikle.

-Yerlerde küçük yutabileceği şeyler olmasın bu olay artık sizin evinizde geçerli bir kural olacak.

- Mama olarak tavuklu mama alıyorsanız kalitelisin almaya tercih edin durum müsait değilse farklı mamalar tercih edin; (Bona cibo) iyi markadır ne pahalıdır ne dandiktir.

- Suyunu ılık su vermeye çalışın daha doğrusu soguk su vermeyin hasta oluyorlar.

-Başınızdan savmayın çok çabuk sıkılırlar merak etmeyin güvenini kırmayın kedinizin.

- İlk yıl oyun oynamak isticek sizlerle oynayın sonra oynayamıcaksınız :)

-Baya yazmışım burda :) hani alıcaz karar verdik ilk yapmamız gerekenleri bildiğim ve uyguladığım kadarıyla anlattım. 2-3 başlık daha açmayı düşünüyorum onlarda iletişimi oyun oynama şekli sevdiği sevmedikleri dikkat etmeniz gerekenler olucak ve psikoloji ve ruhunuza nasıl iyi geldiğini aratştırdıklarımla paylaşıcam. Bunlar alışma süreci ve 2-3 aylık olana kadar olsun. Veterenir kontrolünü sakın unutmayın her ay götürün kurt parazit sorunu oluyor zaten minicik canları var dikkat edelim :)

-Ve SAHİPLENDİKTEN sonra büyük yazıyorum abur cuburu olan yaş mamayı çok vermeyin sonra olarak :)

Var ise sorularınız cevaplamaya çalışırım.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Okumak için çok fazla bir hisim yok.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Since I have some free time, I am glad that at least one person will be useful.!!!!!

Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
KESİNLİKLE KATILIYORUM. Ev kedileri doğal yaşamından zaten alınmıştır. Evde yaşadıkları için kısırlaştırılmadıkları takdirde hayvana eziyet etmiş olursunuz.
Bildirimi görünce dedim lütfen aptalın teki canilik falan demiş olsun güldürsün beni ama görüyorum ki onay almışım eyvallah saol

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Bildirimi görünce dedim lütfen aptalın teki canilik falan demiş olsun güldürsün beni ama görüyorum ki onay almışım eyvallah saol
Yeni gördüm tabiki kısırlaştırılmalı çünkü hayvanın doğal ortamı ev ortamı değil siz her şeyi ona göre adapte ediyorsunuz. Buna canilik diyen varmıdır cidden ?

Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Yeni gördüm tabiki kısırlaştırılmalı çünkü hayvanın doğal ortamı ev ortamı değil siz her şeyi ona göre adapte ediyorsunuz. Buna canilik diyen varmıdır cidden ?
Buna canilik demeyi bırak şeytan taşlar gibi taşlayan var .

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Kısırlaştırılma konusunda eğer üretim yapabilecekseniz zaten ev ortamından uzak bi yerde yetiştiriyorsunuz hayvanları ki ben buna karşıyım üretim konusuna işin paraya dökülmesine. Eğer kısırlaştırmazsanız hayvanı çiftleştirmelisiniz yok benim kedim öyle olamz diyorsanız kısırlaştırmanız gerekiyor çünkü aşırı duygusal ve psikolojileri üst seviyede etkilenen bir hayvan :)
Post automatically merged:

Buna canilik demeyi bırak şeytan taşlar gibi taşlayan var .
Bence o insanlar bırak hayvan beslemeyi sevmiyorlar bile hayvanları baksalar anlarlar bilirler neden gerekli olduğunu dostum.

Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Kedi dürtülerinden dolayı vahşileşiyor evin çeşitli yerlerine pisliyor tuvalet eğitimi olsa dahi ek olarak apartman dairesi ise camdan atlama riskleri bulunuyor depresyona girdikleri için

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Kesinlikle kaçmaya meilli olduğunu söylemeye zaten gerek yok. Çünkü içgüdüsnü gerçekleştirmesi lazım hayvanın bu konuda en iyisi bilim insanlarını dinlemekdir arkadaşlar ki yorumları dediğim gibi çiftleştircekseniz tabiki kısırlaştırmayın ama yok ben çiftleştirmem diyor iseniz kısırlaştırın. Yazık o masum canlıya.

Faster Faster Faster
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
- Suyunu ılık su vermeye çalışın daha doğrusu soguk su vermeyin hasta oluyorlar. kendi kedimde yaşamıştım sebebinide bilmiyodum serinler diye soguk su vermiştim çok teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Tabi Sahiplen Ama Zamanında Köpek Baktım Bakımı Zor Yaz Gelince Sık Yıkaman Gerekiyor Sadece Evde Duracaksa ama sıkıntı yok :D

Üye
6 HİZMET YILI
benim evde beslemediğim hayvan kalmadı bir ara kediyi kuşu ve köpeği aynı anda besledim ve birbirlerini yemediler ilginç olan yanı bu

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
başlarda iyidi ama sürekli kapı önünde bekliyor çıkmaya çalışıyor kıyamıyorum çıkartıyorum geri geliyor bi süre sonra ne yapmalıyım

DeathZero
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
I don't have too much to read.

Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Evdekiler istese sahiplenirim de istemiyorlar tuvaletini temizlemezler falan almaya gerek yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...