Kedilerim birbiriyle anlaşamıyor ve kedi kısırlaştırma işlemi yapılmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Erkek kedimin yanına bir tane daha erkek kedi sahiplendim, yeni sahiplendiğim daha küçük. Kendi kedim de bir yaşını geçti ama kısır değil. Birbirleriyle çok anlaşamıyorlar, birbirine nasıl alıştırabilirim? Bir de kedimi kısırlaştıracağım. Acaba daha mı kötü olur anlaşmaları açısından? Bilgisi olan var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bi sorun çıkmaz dostum hatta iyi anlaşırlar.

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kediler genelde kısırlaştırınca agrasif oluyor diye söylüyorlar emin olmak icin danışmak istedim kesin bir bilgim yok dişi kedi gibi yılın belirli bir ayında kızgınlık dönemleri olmadığı icin sürekli bi evden kaçma istediğide var zor zabdediyorum bu tür huylarından da vazgeçer mi acaba ?

Üye
3 HİZMET YILI
kavga etme ihtimalleri gayet yüksek ne yazikki ister istemez azgınlıkları oluyor.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
biraz zaman verin hemen birbirlerine alışmamaları normal kısa bir süre sonra alışırlar birbirlerine

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
erkek kedi aldıysan mart ayında fena hırçınlaşırlar kısırlaştırmak daha iyi olur 2 sini bi odada yanlız bırak belki birazdaha anlaşırlar

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Knk kediler kısırlaşınca çok sakinleşirler ( hayata küserler) 8 yıllık tecrübeme göre kedi tanıştıracaksan pata küte önüne atmayacaksın.
Yeni gelen kediyi kafesin içinde bekletebilirsin , ayrı odalarda bekleyebilirler (kediler koku ile anlaşırlar) kapı altından birbirini koklayarak alışabilirler.
Kediler kendi alanlarında yabancıyı sevmez

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Kısırlaştırmanı önermem. Onlar zamanla kendi kendine anlaşacak.

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
erkek kedilerim oldu birbirleriyle hiç anlaşamadılar 4-5 ay beraberlerdi kediye bağlı bu durum belki sizinkiler anlaşabilir bilemiyorum hocam. biz anlaşamadıkları için etrafa sıçıp duranı sattık :D

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
valla bilmiyorum maalesef ki büyük kedi uykuları haram etti bana :) mecbur hadım edicez onu kısırlaştırma da ki konuda muallaktayım kimi agresif olur diyor kimi sakinleşir diyor bugün aksam gidicez veterinere

erkek kedilerim oldu birbirleriyle hiç anlaşamadılar 4-5 ay beraberlerdi kediye bağlı bu durum belki sizinkiler anlaşabilir bilemiyorum hocam. biz anlaşamadıkları için etrafa sıçıp duranı sattık :D

benimde battaniyeye cis yapıyo büyük olan yada püskürtüyor bilmiyorum halbu ki kumunu günlük değiştiriyorum evlat sahibi olmaç çok zor ya bide sarman cins of offf

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ben de kedim vardı erkek kedi aldım biraz dövüştüler başlarda ama sonra anlaştılar kediyi kısırlaştırmama rağmen bir sıkıntı olmadı

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
İdeal olan dişidir zaten ama mizaç önemli çirkef ve tripli dişiye katlanılmaz.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
valla kısırlaştırsan daha iyi çünkü belli dönemlerde kedi çok vahşi veya uysal olabiliyor

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Kısırlaştırmanı önermem hocam ya evet vahşi oluyorlar mart ayların da fakat doğasıyla oynanmanın çok iyi olduğunu düşünmüyorum zamanla elbet alışıcaklardır.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
kısır kedim var 2tane ikiside agresif oldular okşayamıyorum bile ama anlaşmalaırna bir etkisi olacağını sanmam bir minik kedi daha vardı 3 ayda alıştılar birbirlerine diğer büyük kedimle hala kavga ederler aynı ortamda durmazlar

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kediyi kısırlaştırdım şuan tek başına bi odada izole oluyor :) bi ara cıkardım yavru kediyle baya oynadılar dikişleri açılmasın diye tekrar odaya bıraktım yarın son günümüz yarın artık evde gezebilecek

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
aynı şeyi bizde yaptık pişmanız. biz dişi kediye arkdaş erkek kedi sahiplendik. 2 yıl oldu hala anlaşamıyolar. sonunda ikisinide kısırlaştırdık. şimdi dişi olan canavara dönüştü evde herkese durduk yere saldıyor ve bu saldırma normal değil heryerimiz yara bere içinde tutamıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...