Kendimi yeniden hayata nasıl adapte edebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Kendini bir yol çiz kanka adepte olursun bence her insanun bir sıkıntısı vardır fakat bil ki o sıkıntıyı delip deşik edersin dediğim gibi kendine yapa bileçeğin yollar çiz bence .

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Herkese iyi geceler arkadaşlar. Ben 20 yaşında bir gencim çalışmıyorum kendimi geliştirmiyorum azim ve yaşama sevincim malesef pek fazla yok bir taraftan ise kendime bir şeyler kazandırmak istiyorum, ama bu bir anlık bir düşünceyle oluyor ve sonra tüm hevesim kaçıyor çoğu iş sektöründe çalıştım ama tutunamadım sevemiyorum sıkılıyorum. Kafamın içinde düşünüyorum kendime bir hedef edinmeyi ne tür bir işte sürekli çalışabileceğimi ama kendime çelişiyorum kendimi tanıyamıyorum kafamdaki planlar her şey sürekli değişiyor kendimi nasıl toparlayabilirim, kendimi nasıl yönlendirebilirim, düşünceleriniz benim için önemli tüm eleştirilere ve tavsiyelere açığım.
Amaç belirlemek yeterli olur o amaç seni motive eder

Banlı Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Herkese iyi geceler arkadaşlar. Ben 20 yaşında bir gencim çalışmıyorum kendimi geliştirmiyorum azim ve yaşama sevincim malesef pek fazla yok bir taraftan ise kendime bir şeyler kazandırmak istiyorum, ama bu bir anlık bir düşünceyle oluyor ve sonra tüm hevesim kaçıyor çoğu iş sektöründe çalıştım ama tutunamadım sevemiyorum sıkılıyorum. Kafamın içinde düşünüyorum kendime bir hedef edinmeyi ne tür bir işte sürekli çalışabileceğimi ama kendime çelişiyorum kendimi tanıyamıyorum kafamdaki planlar her şey sürekli değişiyor kendimi nasıl toparlayabilirim, kendimi nasıl yönlendirebilirim, düşünceleriniz benim için önemli tüm eleştirilere ve tavsiyelere açığım.
edemezsin tr de zor kanka yak sigaranı bak keyfine aç arabesk

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Kral merhaba,
Öncelikle bu hisleriniz ve düşünceleriniz oldukça normal ve yaygın olan bir durum. Hayatta bir amaca sahip olmak, kendimizi geliştirmek ve ilerlemek istemek doğal bir insan ihtiyacıdır. Ancak bu süreçte kendi düşüncelerimiz ve kendimizle ilgili kararsızlıklar yaşayabiliriz. Kendinizi toparlamak ve kendinizi yönlendirmek için önerilerim şunlar olabilir:

1. Kendinizi tanıyın: Kendinizi ve nelerden hoşlandığınızı, neleri sevmediğinizi iyi anlamaya çalışın. Yeteneklerinizi, ilgi alanlarınızı ve kişisel özelliklerinizi tanımak size doğru yönde ilerlemenize yardımcı olacaktır.
  2. Hedefler belirleyin: Kendinize gerçekçi ama zorlayıcı hedefler belirleyin. Bu hedeflerinize ulaşmak için adım adım plan yapın ve her adımda ilerlediğinizi görmek için kendinize ödüller belirleyin.
  3. Yeni deneyimler edinin: Kendinizi keşfetmek için yeni deneyimler edinin. Mesela farklı bir hobininizi deneyin, yeni bir spor dalıyla ilgilenin, yeni bir dil öğrenin veya gönüllü olarak katılacağınız bir sosyal faaliyete dahil olun. Bu, kendinizi ve nelerden hoşlandığınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.
  4. Kendinize zaman tanıyın: Kendinize yeni bir hedef koymak veya kendinizi geliştirmek için sabırlı olun. Yeni bir beceri öğrenmek veya yeni bir iş sektöründe tutunmak zaman alabilir, bu nedenle kendinize zaman tanıyın.
  5. İlham alın: Kendinize örnek alabileceğiniz başarılı insanların hikayelerini okuyun veya dinleyin. Kendi başarı hikayenizi yaratmak için sizi motive edecek farklı kaynaklar bulun.
Son olarak, kendinize karşı sabırlı ve anlayışlı olun. Unutma reis, herkesin hayatı birbirinden farklıdır ve kendinizi tanıdıkça, kendinize özgü bir yol bulacağınıza inanıyorum. İyi şanslar usta :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
her sabah erken kalk kahvaltı yap spora git ders yap kendini hazırla sınava gir üniversite oku green kart çekilişine katıl daha çok ders çalış ingilizce öğren (ingilizce olmak zorunda değil farklı bir dilde olabilir) kendini bu şekilde hep yeniye gelişmeye yönelik adapte etmen gerekli amaöncelik erken kalkmak çünki erken kalkan yol alır .

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Böyle düşünüyorsan burada vakit harcama git bir psikolog ile görüş.

varla yok arasında biyerde
Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Kendine zaman ayırman lazım

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
hocam okula gidiyor musun bilmiyorum ama kendini daha çok okula ve sosyal ortamına verebilirsin

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
sana önerebilceğim şey hayatın kıymetini bilmen ve kendine birşeyler için hırs yapmman

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
kanka bi enstrüman çalmaya başlayabilirsin sana hem sosyal açıdan hem psikolohik olarak çok şey katar güven bana

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Kendine bir uğraş bularak yola çıkabilirsin basit şeylerle başla mesela kitap okumak. Düzgün ve sana uyan bir kitabı bulduğun anda o evrene geçiş yapmak kısa süreliğine olsa da sana kaçış alanı sağlıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...