Kitap Yazma ve Fikir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Interpreter
Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Aklımda bir fikir var fakat sizlerin de yardımına ihtiyacım var. Kitap yazmak istiyorum ama aklımda öyle çok iyi fikirler yok. Aklıma şöyle bir fikir geldi, eğer piyasadaki dizilerden bir tanesini kitaba geçirsem nasıl olur ? Açıkçası aklımda bir dizi var fakat diziyi olduğu gibi geçirmek istemiyorum. İstediğim şey kendimden de bir şeyler katarak olabildiğince daha dikkat çekici bir şey yapmak. Olan replikleri veya hikayeyi betimleme yoluyla zaten çoğaltacağım. Fakat aklımda başka uzatma yolu ve dikkat çekme yolu yok, yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
*Düşündüğüm Diziler*Chernobyl,Lucifer(özellikle bu),Grimm

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
yazar olmak mı istiyorsun çok kitap okumalısın bikere ve ilham gelmesi lazım dizi üzerine kitap yazmak istiyorsan böyle karanlık seri katil dizileri falan onlar olur mesela :)

⚡Süper Güçlerim Var⚡
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Lucifer dizisini beğeniyorum ama kitaba dökülse okurmuydum bilmiyorum ama güzel olabilirdi.

Interpreter
Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Lucifer dizisini beğeniyorum ama kitaba dökülse okurmuydum bilmiyorum ama güzel olabilirdi.
Aslında amacım kendi çapımda bir şeyler yapmak. Lucifer'ı ben de çok seviyorum. Dizide bazı yerleri çok hızlı geçtiklerini düşünüyorum. Benzeri yerler birçok bölümde var. Arkadaşlar telif hakkı sıkıntıları falan olur diyorlar ama öyle piyasaya çıkartacağım bir şey olacağını sanmıyorum ki çok erken. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya başlayıp devamının gelmesini diliyorum. Fikirlerim var kendi fikirlerim fakat onları yapmam için önceden bir birikim oluşturmam gerekiyor. Lucifer'ı kitaba dökmek için 3.defa başladım. Bazı yerlerde çok güzel şeyler oluşturabiliyorum. Ama bazı yerlerde de nasıl o arayı tamamlayacağım onu bilmiyorum. Eğer yaparsam sezon sezon yapacağım. Veya 2 sezon birleştirip. Lucifer 1,Lucifer 2, Lucifer 3 olarak bitireceğim. 1 ve 2.ci kitap 2 sezondan oluşacak. 3.ise sadece 5.sezondan oluşmasını istiyorum.
Post automatically merged:

yazar olmak mı istiyorsun çok kitap okumalısın bikere ve ilham gelmesi lazım dizi üzerine kitap yazmak istiyorsan böyle karanlık seri katil dizileri falan onlar olur mesela :)
Yazar olmak istemiyorum fakat insanları mutlu etmeyi seviyorum. Aşırı fazla boş vaktim oluyor ve bir şekilde doldurmak istiyorum. Bir şekilde başlarsam devamının geleceğini düşünüyorum. :)

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Aslında amacım kendi çapımda bir şeyler yapmak. Lucifer'ı ben de çok seviyorum. Dizide bazı yerleri çok hızlı geçtiklerini düşünüyorum. Benzeri yerler birçok bölümde var. Arkadaşlar telif hakkı sıkıntıları falan olur diyorlar ama öyle piyasaya çıkartacağım bir şey olacağını sanmıyorum ki çok erken. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya başlayıp devamının gelmesini diliyorum. Fikirlerim var kendi fikirlerim fakat onları yapmam için önceden bir birikim oluşturmam gerekiyor. Lucifer'ı kitaba dökmek için 3.defa başladım. Bazı yerlerde çok güzel şeyler oluşturabiliyorum. Ama bazı yerlerde de nasıl o arayı tamamlayacağım onu bilmiyorum. Eğer yaparsam sezon sezon yapacağım. Veya 2 sezon birleştirip. Lucifer 1,Lucifer 2, Lucifer 3 olarak bitireceğim. 1 ve 2.ci kitap 2 sezondan oluşacak. 3.ise sadece 5.sezondan oluşmasını istiyorum.
Post automatically merged:

Yazar olmak istemiyorum fakat insanları mutlu etmeyi seviyorum. Aşırı fazla boş vaktim oluyor ve bir şekilde doldurmak istiyorum. Bir şekilde başlarsam devamının geleceğini düşünüyorum. :)
Şöyle bir şey yapabilirsin bence; Şeytan olan chloe olabilir, lucifer de dedektif olabilir. amenadiel de kız falan olabilir diye düşünüyorum. Bir dene bence çok yapılmaz bu

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Kitap yazmak istiyorsun, ama amacın kitap yazmak eğer kitap yazmak için kendini zorlar ve amacı kitap yazmak olan bir kitap yazarsan, o kitap zorlama bir kitap olur. Elbette eğer kitap yazacaksan kimseyide kopyalamamalısın çünki bu sadece suyunun suyu ve zorlama bir kitap olur aynı şekilde aşırı örnek alınarak yapılmış bir kitapta suyunun suyu gibi olur özgün olmalısınki daha önce tekrarlanmış veya çok bilinmiş bir yapımın kopyası olmasın.

Sana önerim önce hangi alanda kitap yazacağına karar vermek olmalı elbette tek bir alanda yazmak zorunda değilsin bugün fantastik roman yazarsın yarın cinayet romanı kafanı takma. Örneğin fantastik bir roman yazacaksın kimseyi kopyalama düşün ilham her an gelebilir. İlham geldiğinde ona yapış gideceğinden değil bulduğun için bilgisayara bir word dosyası aç ve ona sadece aklına gelenleri yaz gerisi kendiliğinden gelecektir. Eğer bir hayaliniz varsa onun peşinden koşun ona sıkıca sarılıp asla bırakmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...