Kız Kalesi Efsanesi (Mersin)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bilgi için teşekürler keşke kızın sonu böyle olmasaydı

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
emeğine sağlık güzel paylasım devamın bekliyoruz zz: !

☪Uyvar ın önünde güçlü bir Türk☪
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Aynı hikayeyi kız kulesi için de anlatıyorlar hangisi doğru bilemedim
Kız kulesinin bir efsanesi yok ama şöyle bir bilgi var;
Kız Kulesi’nin tarihi milattan önceki zamanlara kadar uzanıyor. Tarihi kanıtlara baktığımızda kuleden ilk olarak MÖ 410 yılında söz edildiğini görüyoruz. Atinalı Alkibiades tarafından inşa edilen kule, Boğaz’dan geçen gemileri kontrol etmek ve vergi almak amacı ile kullanılıyormuş. İstanbul, Roma hakimiyetine geçtikten sonra Bizans İmparatoru Manuel Komnenos (I. Manuil) yapıyı taşlarla güçlendirip tam bir kule olarak tasarlatmış ve bir savunma binası haline getirmiş. Osmanlı zamanında bir kez daha restore edilen kule, mehter takımının gösterilerine sahne olmuş. Tarihi boyunca birçok kez harap olup tekrar restore edilen bu kule, günümüz itibarıyla Üsküdar’da Salacak açıklarında gidilebilecek bir kafe, müze ve restoran olarak hizmet veriyor.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Kız kulesinin bir efsanesi yok ama şöyle bir bilgi var;
Kız Kulesi’nin tarihi milattan önceki zamanlara kadar uzanıyor. Tarihi kanıtlara baktığımızda kuleden ilk olarak MÖ 410 yılında söz edildiğini görüyoruz. Atinalı Alkibiades tarafından inşa edilen kule, Boğaz’dan geçen gemileri kontrol etmek ve vergi almak amacı ile kullanılıyormuş. İstanbul, Roma hakimiyetine geçtikten sonra Bizans İmparatoru Manuel Komnenos (I. Manuil) yapıyı taşlarla güçlendirip tam bir kule olarak tasarlatmış ve bir savunma binası haline getirmiş. Osmanlı zamanında bir kez daha restore edilen kule, mehter takımının gösterilerine sahne olmuş. Tarihi boyunca birçok kez harap olup tekrar restore edilen bu kule, günümüz itibarıyla Üsküdar’da Salacak açıklarında gidilebilecek bir kafe, müze ve restoran olarak hizmet veriyor.
Şuan istanbulda ikamet ediyorum ama bize anlatılan hikaye hep bu şekilde bro. Bilgilendirme için sağol

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bir an istanuldaki kız kulesi zannettim sonra okuyunca anladım güzel hikaye eyw kültürledin bizi

Elbet Bir Gün
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
mersin güzel yer gittim 2 hafta kız kalesi çok güzel sahil gece yürüşleri eğlence yerleri fln

Web Yazılımı Ve Ağ Güvenliği
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
su guzel memleketımız de ne guzle yerler var ımkanım olsa gıdılecekler lıstesıne eklendı

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
gitmek istediğim yerlerden biri umarım bir gün gideceğiz

Edeple Gelen Lütufla Gider
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Ankara'dan Mersin'e giderken yolda dikkatimi çektiği için durup resimlerini çektiğim bir yerdi. Ve internette o an da okumuştum şu an farklı mıdır hikaye diye baktım ama aynısı cıktı. Neyse güzel paylaşım teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
hikayesi ile güzel bir kale görülmeye değer.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ben mersinde yaıyorum gerçekten botla gidilip bakılması gereken bir yer

Work is lie Money is real
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Bu hikayeyi istanbul kız kulesi içinde anlatıyorlar mersin için de anlatiliyormuş meyer

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...