Klavye farenin oynayışa etkisi varmıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
5000
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
olağanüstü bir şekilde performans artışı olur

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Normal bir oyuncu bu farkı muhtemelen anlamayacaktır. Ama benim gibi Fps oyunu delisi, Tarkovu aralıksız oynayan birisiyseniz bu farkı anlayacaksınızdır. Kısa süre öncesine kadar modelini bilmediğim bir logitech klavyesi kullanıyordum. Marka iyi olsa bile biraz klavye eskiydi. Mousemda aynı şekilde eskiydi. Bunları değiştirerek Razer Blackwidow v4 pro, Steelseries Aerox 3 W, Razer Blackshark v2 pro 2023'e geçiş yaptım. Aradaki fark uçurum kadardı. Ama dediğim gibi normal oyuncular bu farkı ayırt edemez.

NOT: Aldığım ekipmanlar harika demiyorum, elbette daha iyileri var. Ben gözüme hoş gelenleri aldım sadece :)

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
tabii ki bir ekran kartı bir işlemci kadar etkisi yok ama oynayış açısından çok önemli. O mouse eğer ki düzgün basmıyorsa bu fps oyunlarında ne demek anlarsın :)

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
tabikide ekipmanın oynayışına olan katkısı büyüktür

Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Evet vardır örneğin normal klavyelerde aynanda basma tuşu sınırlı iken mekanik klavyelerde aynanda birden fazla tuşa basma skalası çok etkilidir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
evet var özellik ve makro olarak üstün bazı fareler ve ya klavyeler

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Elbette olur düşük performanslı bir üründen yüksek performanslı bir ürüne geçiş sağlıyorsun mutlaka olur

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
maus boyutu falan önemli illa pahalı olması değil bazı mauslar çok terletiyor ele oturması çok önemli klavyelerde mekanikler lol tarzı oyunlarda etkisi oluyor

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Gerçekten çok var dostum. Klavye kısmından cok degilim ama mouse kısmında gerçekten var.

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
hocam etkisi tabi ki var fakat iyi oynayan kişiler için mouse fark etmiyor adamlar ömürlerini veriyorlar oyuna :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Mouselarda hassasiyet ayarı, plastik kalitesi, hafiflik tarzı konular bile inanılmaz derecede performans etkiler. Klavyede de keza moba tarzı oyunlarda inanılmaz performans artışı görebilirsiniz.

Bechox
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bence vardır ozellikle farenin baya etkisi oluyor fps oynuyorsan

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
tabiki güzel bir mouse ve klavye oynayışı etkiler. ben genelde steel series kombosunu tercih ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...