Kod yazarken oluşan Picked up Java Options Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hocam herkese selamlar ;
bir sorundan müzdaripim bu yüzden yazıyorum doğru bölüme mi yazıyorum ondan da emin değilim.
Sorun şu aşağıda paylaştığım gibi hangi programı kullanırsam kullanayım bu hatayı alıyorum.Resmen Kod falan yazamıyorum.

"" Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx512M ""

Programların kendi ayarlarından verilen Ramı yükseltsem de sanki işlemiyor gibi görünüyor. Bilgisi olan lütfen yardm etsin !!

tfac1gl.png

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,

Sorunun kaynağı, işletim sisteminin Java için varsayılan olarak atadığı RAM miktarının sınırlı olması. Bu sınırlama, Java uygulamaları çalışırken performans sorunlarına neden olabiliyor, özellikle de bellek gereksinimi yüksek projelerde bu epey karşılaşılan bir durum. Senin için çözüm dokümanı oluşturdum. Ancak yetersiz olduğunu düşünürsen en alt kısımda bıraktığım kaynaklar üzerinden de inceleme sağlayabilirsin.

Öncelikle yapmanı istediğim bazı şeyler var.

Başlat
menüsünden Sistem Özellikleri'ne gir.
"Gelişmiş sistem ayarları"na tıkla, ardından Çevresel Değişkenler'e gir.
Burada `_JAVA_OPTIONS` adlı bir değişken varsa, düzenleyebilir ya da silebilirsin. Yeni bellek değerleri için, bu değişkeni şu şekilde ayarlaman gerecek:

Kod:
_JAVA_OPTIONS=-Xmx2048M
Bu kod, maksimum belleği 2 GB'ye çıkarmanı sağlayacak.

Android Studio gibi geliştirme ortamlarında bellek kullanımını Gradle dosyalarından yönetebiliyorsun. `gradle.properties` dosyasına şu satırları eklemeni isteyeceğim:

Kod:
org.gradle.jvmargs=-Xmx2048m

Java uygulamaları çalıştırırken `-Xmx` ve `-Xms` argümanlarıyla JVM (Java Virtual Machine) tarafından kullanılan belleği artırmak sorunu bazen çözebiliyor. Bu işlemi sağladın mı daha önceden bilmiyorum ancak senin için uygulamayı çalıştırmadan önce şu komut ile bellek ayarlaması yapmanı isteyeceğim.

Kod:
 java -Xmx2048M -Xms1024M -jar uygulama.jar

Eğer bu bilgiler senin için açıklayıcı olmadıysa aşağıda verdiğim kaynaklar üzerinden benzer sorunları inceleyebilir ve farklı algoritmalar üretebilirsin.

KAYNAK:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
-
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

İyi forumlar, iyi günler dilerim.

Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Çok teşekkür ederim sorunu çözdüm.Yaklaşık bir haftadır bu sorun ile uğraşıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...