Algoritma
algoritma nedir : ben basit şekliyle anlatmak istiyorum değiş değişik yabancı kelime kullanarak zor gibi ve göstermek istemiyorum algoritma kodlama yaparken bilgisayara ne yapması gerektiğini anlatan insanın düşüncesini kodlara adım adım dökmesini sağlayan bir yöntem düşünce tarzı
adım adım hiç bir şeyi atlamadan bilgisayara komut vermektir.
kısaca örnek veriyim evden okula gitmek için durağa gitmemi algoritmaya dökeyim
1 uyanırız
2 yağa kalkarız
3 banyoya girerim
4 elimi yüzümü yıkarım
5 banyodan çıkarım
6 tekrar odama giderim
7 üstümdeki gecelikleri çıkartırım
8 okul çamaşırlarımı giyerim
9 odamdan çıkarım
10 mutfağa giderim
11 yemek masasına otururum
12 yemeğimi yerim
13 çantamı almak için odama giderim
14 çantamı alırım
15 odamdan çıkarım dış kapıya giderim
16 kapıyı açarım
17 ayakabımı giyerim
18 kapıyı kapatırım
19 merdivenlerden inerim
20 bina kapısından çıkarım
21 durağa yürürüm
22 durağa gelirim
algoritma budur bilgisayara yapacağı işlemi adım adım atlamadan uzun uzun anlatarak yapılan işlem programlama yapan kişilerin hatta problemleri diğer insanlar göre daha hızlı ve daha yaratıcı bir şekilde çözdüğü bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır.
algoritmayı kodlamanın en önemli işlevidir istediğin kadar kod bil ama iyi bir algoritma kuramadığın sürece bildiğin kodlar arasında sıkış kalırsın çünkü algoritma aynı zamanda bana göre insanın kodlar ile daha iyi uyum yakalamasını sağlar
iyi bir algoritma kurarsan bir başka kişinin 10 satır kodla yaptığını sen 5 satır kodla yaparsın zamandan kazanırsın
eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
bir sonra ki postum da en en temelden basit kodları video ile bildiğim bilgi haznemin yettiği kadar video ve yazılı şekilde paylaşacam
veri tabanı ile otmosyon yapmaya kadar götürmek istiyorum inşallah birisine faydam olur
algoritma nedir : ben basit şekliyle anlatmak istiyorum değiş değişik yabancı kelime kullanarak zor gibi ve göstermek istemiyorum algoritma kodlama yaparken bilgisayara ne yapması gerektiğini anlatan insanın düşüncesini kodlara adım adım dökmesini sağlayan bir yöntem düşünce tarzı
adım adım hiç bir şeyi atlamadan bilgisayara komut vermektir.
kısaca örnek veriyim evden okula gitmek için durağa gitmemi algoritmaya dökeyim
1 uyanırız
2 yağa kalkarız
3 banyoya girerim
4 elimi yüzümü yıkarım
5 banyodan çıkarım
6 tekrar odama giderim
7 üstümdeki gecelikleri çıkartırım
8 okul çamaşırlarımı giyerim
9 odamdan çıkarım
10 mutfağa giderim
11 yemek masasına otururum
12 yemeğimi yerim
13 çantamı almak için odama giderim
14 çantamı alırım
15 odamdan çıkarım dış kapıya giderim
16 kapıyı açarım
17 ayakabımı giyerim
18 kapıyı kapatırım
19 merdivenlerden inerim
20 bina kapısından çıkarım
21 durağa yürürüm
22 durağa gelirim
algoritma budur bilgisayara yapacağı işlemi adım adım atlamadan uzun uzun anlatarak yapılan işlem programlama yapan kişilerin hatta problemleri diğer insanlar göre daha hızlı ve daha yaratıcı bir şekilde çözdüğü bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır.
algoritmayı kodlamanın en önemli işlevidir istediğin kadar kod bil ama iyi bir algoritma kuramadığın sürece bildiğin kodlar arasında sıkış kalırsın çünkü algoritma aynı zamanda bana göre insanın kodlar ile daha iyi uyum yakalamasını sağlar
iyi bir algoritma kurarsan bir başka kişinin 10 satır kodla yaptığını sen 5 satır kodla yaparsın zamandan kazanırsın
eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
bir sonra ki postum da en en temelden basit kodları video ile bildiğim bilgi haznemin yettiği kadar video ve yazılı şekilde paylaşacam
veri tabanı ile otmosyon yapmaya kadar götürmek istiyorum inşallah birisine faydam olur