Kollarım büyümüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
2 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Yazları parçalanıyorum ama ne yaptıysam kol kaslarım hacim almıyor. Kimisi kolu büyültmek için sırtını büyültmelisin, sırtta ağır girmelisin diyor. Kimisi press ağırlıklarını arttırmalısınız diyor. Ağırlıkların artması için temiz beslenip karb arttırıyorum bu seferde belim yağlanıyor. Çok kaynağa baktım denedim çözüm bulamadım kafam karıştı işin içinden çıkamadım. Aynı durumu yaşayıp çözüm bulanlar var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
2 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Yazları parçalanıyorum ama ne yaptıysam kol kaslarım hacim almıyor.
Kimisi kolu büyültmek için sırtını büyültmelisin, sırtta ağır girmelisin diyor. Kimisi press ağırlıklarını arttırmalısınız diyor. Ağırlıkların artması için temiz beslenip karb arttırıyorum bu seferde belim yağlanıyor.
Çok kaynağa baktım denedim çözüm bulamadım kafam karıştı işin içinden çıkamadım. Aynı durumu yaşayıp çözüm bulanlar var mı ?
creatin kullan kanka

Hileye bağımlı birisi sadece
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
2 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Yazları parçalanıyorum ama ne yaptıysam kol kaslarım hacim almıyor.
Kimisi kolu büyültmek için sırtını büyültmelisin, sırtta ağır girmelisin diyor. Kimisi press ağırlıklarını arttırmalısınız diyor. Ağırlıkların artması için temiz beslenip karb arttırıyorum bu seferde belim yağlanıyor.
Çok kaynağa baktım denedim çözüm bulamadım kafam karıştı işin içinden çıkamadım. Aynı durumu yaşayıp çözüm bulanlar var mı ?
ağırlık yükselt hangi ağırlıkta çalışıyorsun

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kreatin kullan kanka
kreatin dönem dönem kullanıyorum max 1 ay kadar sonra ara veriyorum karaciğerde tahribat yaratmasın diye. kreatin kesince yavaş yavaş gücüm stabilleşip yerinde sayıyormuş gibi oluyor.
Post automatically merged:

ağırlık yükselt hangi ağırlıkta çalışıyorsun
bench press de kg ı bir türlü arttıramadım. smith machine de 20 sağa 20 sola totelde en fazla 40 kg 8-10 tekrar atabiliyorum. bu arada
64 kiloyum. T Bar çekiş antrenmanın da 5 set yüksek tekrarla başlayıp ısınıp max 5 tekrar 65 kg kaldırabiliyorum şimdilik. 65kg ı kaldırırken 3. tekrarda formum bozulur gibi oluyor.

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
beslenmen çok önemli öyle protein almadan olmaz gerisiyle yağlansın o yağlar kasa dönüşür çalışırken toz yerine normal yemeklerden almanı tavsiye ederim vücudun protein ihtiyacını o şekilde karşıla ki güzel bir dönüş al bide çok zayıf biri misin bazı insanların ne yaparsa yapsın kası belli yerin üstüne çıkarmıyor maalesef doktora gözükmekte fayda var test falan yaparlar neyi yanlış neyi doğru yaptığını söylerler

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
beslenmen çok önemli öyle protein almadan olmaz gerisiyle yağlansın o yağlar kasa dönüşür çalışırken toz yerine normal yemeklerden almanı tavsiye ederim vücudun protein ihtiyacını o şekilde karşıla ki güzel bir dönüş al bide çok zayıf biri misin bazı insanların ne yaparsa yapsın kası belli yerin üstüne çıkarmıyor maalesef doktora gözükmekte fayda var test falan yaparlar neyi yanlış neyi doğru yaptığını söylerler
aslında şöyle doğal testosteron seviyeme baktırmadım belki normal seviyenin birazcık altında olabilir. onun için tahlil vermek, dediğiniz gibi yaptırmak lazım. başta almam gereken günlük kaloriyi hesaplayarak yola çıkıyorum sonra antrenmanı planlıyorum. o da şöyle oluyor aç karına sabah iç çamaşırı ile tartılıyorum, mezura ile belimi ölçüyorum boynumu sonra ağır sağlamın sitesinde yağ oranımı görüp almam gereken günlük kaloriyi buluyorum. üzerine 300-400 kalori olacak şekilde günlük besinlerimi planlıyorum bunun kg X 2-2.5 protein, kg x 4 karb, %30-60 yağ ve sebze olacak şekilde. ama işte bunu şöyle 2 ay her hafta tekrar ölçüm alıp kontrollü gidemiyorum bi şey çıkıyo, bazı günler kalori saymadan besleniyorum falan.

galba cevabı bunu yazarak buldum,;en az 3 ay kontrollü şekilde sürdürüp yola devam etmem lazım, aksatmadan.
spor beslenme konusunda donanımlı olduğumu düşünüyorum. yine de tahlil vericem hormon seviyelerime baktırıcam. çünkü yaşıma göre kemiklerim ince yapılı ve yağlanıyorum.
skinny fat vucut tipine sahibim.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
aslında şöyle doğal testosteron seviyeme baktırmadım belki normal seviyenin birazcık altında olabilir. onun için tahlil vermek, dediğiniz gibi yaptırmak lazım. başta almam gereken günlük kaloriyi hesaplayarak yola çıkıyorum sonra antrenmanı planlıyorum. o da şöyle oluyor aç karına sabah iç çamaşırı ile tartılıyorum, mezura ile belimi ölçüyorum boynumu sonra ağır sağlamın sitesinde yağ oranımı görüp almam gereken günlük kaloriyi buluyorum. üzerine 300-400 kalori olacak şekilde günlük besinlerimi planlıyorum bunun kg X 2-2.5 protein, kg x 4 karb, %30-60 yağ ve sebze olacak şekilde. ama işte bunu şöyle 2 ay her hafta tekrar ölçüm alıp kontrollü gidemiyorum bi şey çıkıyo, bazı günler kalori saymadan besleniyorum falan.

galba cevabı bunu yazarak buldum,;en az 3 ay kontrollü şekilde sürdürüp yola devam etmem lazım, aksatmadan.
spor beslenme konusunda donanımlı olduğumu düşünüyorum. yine de tahlil vericem hormon seviyelerime baktırıcam. çünkü yaşıma göre kemiklerim ince yapılı ve yağlanıyorum.
skinny fat vucut tipine sahibim.
sen baya tecrübe kazanmışsın bu süreçte zaten insan bir şey için çabaladığı zaman o şeyin en doğru ve verimli şekilde kendisine nasıl faydası olur diye düşünür araştırır durur. Sen yeterki söylediğin gibi adım adım gidip önce bi doktor kontrolinden başla zaten aldığın yanıtlara göre kendin için nasıl bir yol izlemenin cevabını bizzat sen bulucaksın güzel tecrübe kazanmışsın çünkü bunu görebiliyorum umarım hedefine ulaşabilmek için bütün zorluklarından üstesinden gelebilirsin hakkında hayırlısı olsun

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Kankam herkesin genetiği farklı şuan kolun kaç CM belki sınırına ulaşmış olabilirsin kimi arkadaşım 38 de duruyor kimisi 45 he bunlardan her ikisi de olmuyorsa muhtemelen beslenmen de sıkıntı var bulk a girmen lazım.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Protien tozu kullanabilirsin
içtikten sonra işeyince etkisi geçiyormuş

Kankam herkesin genetiği farklı şuan kolun kaç CM belki sınırına ulaşmış olabilirsin kimi arkadaşım 38 de duruyor kimisi 45 he bunlardan her ikisi de olmuyorsa muhtemelen beslenmen de sıkıntı var bulk a girmen lazım.
biraz kas kazanıp yazları plaj vücuduna gittiğim için temiz şekilde 69-70 kiloyu göremedim hep 63-66 kg arasında sıkışıp kaldım. maximum kolda 36-37cm i gördüm. spora başlamadan önce 30cmdi . üzüleyim mi güleyim mi bilemedim ya...

sen baya tecrübe kazanmışsın bu süreçte zaten insan bir şey için çabaladığı zaman o şeyin en doğru ve verimli şekilde kendisine nasıl faydası olur diye düşünür araştırır durur. Sen yeterki söylediğin gibi adım adım gidip önce bi doktor kontrolinden başla zaten aldığın yanıtlara göre kendin için nasıl bir yol izlemenin cevabını bizzat sen bulucaksın güzel tecrübe kazanmışsın çünkü bunu görebiliyorum umarım hedefine ulaşabilmek için bütün zorluklarından üstesinden gelebilirsin hakkında hayırlısı olsun
çok güzel yazmışsın yüreğine sağlık hocam...

Son düzenleme:
gİGA ChaD
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
doğal yollarla zor
  1. Protein Tozları
  2. Amino Asitler.
  3. Karbonhidrat Tozları
  4. Kreatinler
  5. BCAA
  6. L Karnitin
  7. Glutaminler
  8. Vitaminler Ve Mineraller.

BBC
Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Bende aynı durumdaydım yaklaşık 5 yıldır vücut geliştirme dalında kendimi geliştirdim geliştirmeye de devam ediyorum bende senin gibi sorunlar yaşadım ilk 2 1. yılımdan sonra neredeyse büyüme yaşayamadım sadece yağ attım ve ufak tefek hacim artışları oldu sorun beslenmemin yaptığım antrenmanın ağırlığına göre çok yetersiz olması ve demir eksikliği yaşamammış. Bana beslenme programından ve uyguladığın antrenman programından bahseder misin? Eğer ki kan tahlili yaptırdıysan vitamin mineral demir değerlerin testosteron değerlerinle ilgili bilgilerini paylaşabilir misin özelden veya buradan. Eğer ki kan değerlerine baktırmadıysan kan tahlili yaptırmanı önermekteyim normal olmayan değerler varsa doktorun sana gerekli ilaçları ve tavsiyeleri verecektir.

doğal yollarla zor
  1. Protein Tozları
  2. Amino Asitler.
  3. Karbonhidrat Tozları
  4. Kreatinler
  5. BCAA
  6. L Karnitin
  7. Glutaminler
  8. Vitaminler Ve Mineraller.
Doğal yollarla zor diye birşey söz konusu değil classic physique yarışmalarına katılıcam demiyor kollarım büyümüyor diyor.

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
sanırım en zor gelişen kollar ve omuzlardı takviye kullanman gerekebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...