- Konuyu başlatan
-
Sokağa çıkma yasağı kaçınılmaz son bence.dostum benim bana kalırsa şuan gerçek veriler sunulmuyor zannediyorsam.. test sayısı dediğin gibi yeterli değil ve bu hasta olupta haylen hastaneye gitmemiş insanların birbirine bulaştırması demektir. buda sonumuzun sokağa çıkma yasağına gitme olasılığını yükseltiyor.
kore böyle yaptı durduk yere durdurup test yaptı meselaHer 7K kişiden 1'i pozitif çıkıyor ama bu 7K semptomları olan kişi sayısı o yüzden aslında çok kötü değil gibi durum. Durduk yere sokaktan geçen kişilere test yaptıracak halleri yoktur heraldezenginler hariç tabi.
Vaka sayısı iyi birşey ama şöyle açıklayayım durumu. Şimdi diyem 20 kişi korona virüsü var. Sen ilk gün 3 ü ne test yapıyorsun. Bunları karantinaya alıyorsun ya da tedaviye başlıyor vs. kalan 17 de korona bilinmediği için bu kişiler daha çok kişiye bulaştırabiliyor. 17 oluyor 34. İkinci gün 10 tane yapıyorsun. Kalan 24 markete gidiyor bir şeylere dokunuyor falan derken oluyor 48. Bu böyle gidebilir. Tabi bu kötü bir senaryo ama olması muhtemel bir şey. Sonuç olarak demek istediğim test sayısı az olması bu yüzden kötü. Ne kadar çok test o kadar iyi bizim için.Vaka sayısı aslında iyi bir şey değil mi sonuçta kontrol altında tutuyorlar.
Kesinlikle doğru.
Post automatically merged:
Evet işin bir de ekonomik boyutu var ama bu şekilde de süreç uzuyor. Diğer ülkeler bu hastalıkla savaşmayı bitirdikten sonra yaralarını sarmaya çok çabuk başlayacak. Mesela şuan Çin. Onlar kendilerini toparlamaya başladığında biz hala hastalıkla savaşıyor olucaz bir de böyle bir istisna var.
Bakalım yarınlar neyi göstericek..
"İmamoğlu'nun, sosyal medya hesabından paylaştığı grafiğe göre, büyükşehirde toplu ulaşımda günlük geçiş sayısı pazar günü 464 bin 102 geçiş kaydedilirken, bu oran pazartesi günü 3 kat artarak 1 milyon 124 bin 178'e çıktı. İBB Başkanı, bu verilere göre pazartesi günü yaklaşık 750-800 bin İstanbullunun toplu taşıma kullandığının altını çizerek, "Salgının bu denli hızla yayıldığı bir dönemde sokağa çıkmak ciddi risk. Hükümete bir kez daha çağrıda bulunuyorum; İstanbul'da sokağa çıkma yasağı tek önlemdir" diye yazdı."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?