Raw'a Ne Oldu? Dolandırıcılar Mı? [Güncellendi 20.07.2019 04.18]

Sizce Doladırıcılar Mı? (Oylar Değiştirilemeyecek)

• Evet

• Hayır

• Emin Değilim

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
:resim:

c7ccf933506b22364b2ae577e8ff1b04_original.jpg

Dünyadaki oyunların içinden en büyük Sandbox MMORP oyunu olacağı iddia edilen Kickstarter projesine yani Raw'a ne oldu?

Gelin önce oyunun trailerını inceleyelim

:video:

Trailer gayet güzel gözüküyor ama imkansız gibi değil mi?
Oyunu tek tek anlatmayacağım ama size Enis Kirazoğlu'nun oyunu anlattığı videoyu bırakabilirim

:yazı:

İsteyenler için RAW
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Gelelim asıl konuya Raw'a ne oldu?
Önce kickstarter Raw'ı askıya aldı (Kickstarter genelde bir projeyi askıya alıyor ise dolandırıcılık şüpesinden alır). Peki neden? Kesin bir açıklama gelmedi kickstarter tarafından ama Raw'ın yapımcılarının discorddan yaptığı açıklama şöyle;

15.07.2019 22.27
Az önce ne oldu? Kickstarter kampanyamızı askıya aldı. Uyarı yoktu, hiçbir şey yoktu. Herhangi bir gerçek sebep belirtmeden kapattılar. İşte onlardan aldığımız tek mesajın bir kopyası (ekran görüntüsü aşağıya ekli). Bu neden oldu? Bilmiyoruz Doğrudan kickstarter'a kampanyamızı kitlesel olarak bildiren bazı insanlar olduğunu varsayıyoruz. Bu, kampanyayı askıya almak için tekmeyi başlatmayı tetikleyen olası nedenlerden biri olabilir. Kampanya sona ermeden sadece 24 saat önce bizi askıya almaları çok şüpheli. Kampanyanın sonunun bizi kapatmasını niçin bekledikleri belli değil. Şu anda Kickstarter'ın böyle bir durumu nasıl yönettiği konusunda çok hayal kırıklığına uğradık. En azından ilk başta bizimle iletişime geçebilir ve bize endişelendikleri şeyler sorabilirler. Bu olmadı. Sadece bizi kapattılar. Bu kadar. Sıradaki ne? Bahsettiğimiz gibi, biz çok hayal kırıklığına uğradık, ancak kırılmadık. Ne olursa olsun söz verdiğimiz gibi oyun videosu yayınlayacağız. 2 gün daha sürecek, ancak mümkün olan en kısa sürede bunu Discord'daki topluluğumuzla paylaşacağız. Bundan sonra oyun tanıtım videoları yapmayı bırakmayacağız ve topluluğumuzun gözünde güvenilirliğimizi sağlamaya devam edeceğiz. Yeni oyun videosunun gösterilmesinin ardından, topluma oyunun daha da gelişmesini destekleme yeteneği verecek çözümler üzerinde çalışmaya başlayacağız. IndieGoGo bu çözümlerden biri olabilir. İkinci çözüm, web sitemiz üzerinden gerçekleştirmektir. Şimdilik tüm bilgiler bu kadar. Lütfen Discord hakkında yeni yaklaşan bilgiler için bizi izlemeye devam edin. Oyunumuzda ve geleceğinde olan her şey hakkında mümkün olduğunca çabuk bilgi vermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
Screenshot_44.png

Kısaca hayal kırıklığına uğradıklarını hırsızlık gibi bir durum olmadığını , insanların çok fazla bu projeyi bildirdiği , kickstarter ın bunun üzerine projeyi kapattığını söylüyorlar ve projeyi yeniden açtırmaya çalıştıklarını ama kickstarter projeyi açmassa başka çözümlere başvuracaklarını yazmışlardır.

Bu açıklamanın üzerine hala kickstarter dan bir haber gelmemiştir.
Raw yapımcıları ise güven kazanmak için discorddan yakın zamanda oynanış videosu yayınlayacaklarını söylemişlerdir. Discordda yarın yani 17.07.2019 diyorlar. (Türklerin sohbet ettiği odaya bakan moderatör öyle diyor).

Kendi düşünceme göre adamlar bu konu üzerinde çok çalışıyorlar açıklamaları vs. bana güven vermişti hala da nedense güveniyorum ve bu oyunun olacağına inanıyorum veya inanmak istiyorum...

Peki siz ne düşünüyorsunuz?

#Güncelleme 16 Temmuz, 17.35 Güncelleme#

Merhaba. Kickstarter'dan mail aldık. Projemizi kapatmalarının nedenini gösteriyor. Ayrıca bu mail'in ss'ini discord'a atacağız.

Kickstarter Güven & Güvenlik (Kickstarter) 16 Temmuz, 17.35
Merhaba Artur, Yazdığın için teşekkür ederim. Geniş çaplı incelememizden sonra, projenin kurallarımıza uymadığı kararını aldık. Bütün projeler Kickstarter'da kurallarımıza ve 15 kategoriden birine uymak zorundadır. Ayrıca diğer insanlarla paylaşmak üzere proje oluşturma - ve bitirme - planına sahip olmalılar. Bizim kurallarımız ve yönergelerimiz ister ki yapımcılar, projeyi tamamlayacak ve söz verilen bütün ödülleri yerine getirecek miktardaki parayı toplasın. Fakat, sizin projeniz şöyle bildiriyor. "Kickstarter kampanyasından sonra IndieGoGo kampanyasını başlatacağız." Bu kurallarımıza aykırı bir bildiridir ki biz yapımcılardan yaratıcı fikirlerini tamamlaması için gerekli parayı toplamalarını bekliyoruz. Bu kampanyanın başlangıcından önce bunu farkedemediğimiz için özür dileriz. Fakat bundan dolayı projeniz askıya alınmıştır. Eğer ki, gelecekte, tekrar bu fikri daha tamamlanmış bir formda ve kurallarımıza uygun bir şekilde sunmak istiyorsanız memnuniyetle ilgileniriz. Ancak o vakit, sizden projenizin gelişimi hakkında daha çok güncel (ümit edilenden nazaran) bilgi paylaşmanızı, ilaveten renderlanmış sinematik videolar yerine temiz belirtiler gösteren oynanış videosu yayınlamanızı isteriz. Biliyoruz ki bu hiç kimse için ideal değil fakat herhangi bir sorunuz varsa ya da başka proje fikirleriniz varsa buradayız. Sadece bize bildirin En iyisiyle, Kickstarter Güven & Güvenlik

Bu bilgiyle de anlıyoruz ki RAW Scam olduğu için değil Kickstarter ın kurallarına uymadığı için askıya alınmıştır.

#Güncelleme 17.07.2019 01.34 Güncelleme#

Oyunun yarın yayınlanacağına dair söylentiler hakkında konuşalım. Kesin bir çıkış tarihi belirlemedik çünkü daha sonra ne yapacağımıza karar vermek zorunda kaldık. IndieGoGo kampanyasını başlatacağız, bunun için her şeyi hazırlamamız gerekiyor ve kampanya başladığında RAW hakkında yeni ek materyaller de dahil olmak üzere oyunumuza hemen yerleştireceğiz. Oyunumuzun IndieLaunch'tan bir gün önce piyasaya sürüleceğini düşünüyoruz, ancak size kesin tarihi söyleyemiyoruz. Kickstarter bizi biraz şaşırttı, ancak IndieGoGo kampanyamıza başlayacağız ve gerçekleşmesi için her şeyi yapmaya çalışacağız. Discord'da IndieLaunch hakkında sizi bilgilendireceğiz.

Saygılarımla,
KillerWhale Team

Not; söylentiler değil, biz gerçekten 2 güne daha ihtiyacımız olduğunu söylemiştik, ama şimdi net bir planımız var ve buna bağlı kalmalıyız. Tüm güncellemeler uyumsuz olarak yayınlanacaktır.

Oyun şimdi oynanmış olsaydı, herkes tekrar varlıkları olan bir video olduğunu söylerdi. Oyuna ek olarak, herkese daha net ve eksiksiz bir resim sağlamak için malzemeleri hazırlıyoruz.

#Güncelleme 17.07.2019 19.30 Güncelleme#

KWG | Artur bugün saat 19:30
Topluluğumuzla olabildiğince şeffaf olmaya çalışıyoruz. Şu anki planımız çok basit. KS bizi kapattığından beri, yeni crowdfunding platformuna ihtiyacımız var. Daha önce de belirttiğimiz gibi IndieGoGo olacak. Mümkün olduğu kadar çabuk yaratma hedefimiz yok çünkü ilk etapta daha fazla oyun çekimi göstermemiz gerektiğini biliyoruz. Yani seyirciler oyunumuzda daha net bir resme sahipler. KS bizi kapattığından beri zor zamanlarımız yok. Ayrıca birileri hala alamadıysa destekçilerimizden hiç para almadık. Evet, 2 gün önce oyun sözü verdik. Ve inan bana, hiç iyi hissetmiyoruz. Ancak, aynı ufaklıkta her şeyi telaş içinde yapmak istemiyoruz. Sağlam bir oyun göstermek istiyoruz, bu% 100 işlevsel ve göstermek istediğimiz her şeyi gösteriyor. Bunun yanında, kişisel gerçek hayat problemlerimizle hepimiz insanız. Son zamanlarda iyi olmayan şeyler oldu ve bu bizi etkiledi. Ne olduğunu belirtmek istemiyorum, çünkü bu çok kişisel. Söylemek istediğim sadece lütfen sabırlı olun. Herkese her şeyi% 100 anlatıyoruz. Bize inanmıyorsan, bu senin hakkın. Ancak lütfen işimizi aldatmaca vb. Gibi spam kelimelerle zorlamayın.

#Güncelleme 19.07.2019 00.27 Güncelleme#

HAYIR, BU BAHSETTİĞİMİZ OYNANIŞ VİDEOSU DEĞİL.
Bu, karakter denetleyici mekaniğimizi test ederken çekilmiş bir görüntü. WASD'ye basarken, istediğiniz yöne atlamanıza, koşmanıza, çömelmenize, istediğiniz yöne atlamanıza izin veren şey budur.

#Güncelleme 20.07.2019 04.18 Güncelleme#

Developer Alex (Programmer)in yaptığı açıklama ;
Kişisel bilgileri paylaşmayı sevmiyorum fakat diğer yandan bizim davranışlarımız garip gözüküyor olabilir ve bence neler olduğunu açıklamam gerekiyor. Gerçek oynanış videosunun gecikme sebebi babamın sağlığının hızla kötüye gitmesi. Size söz verdigimiz şeyi göstereceğiz , fakat sonra. Umarım anlayışla karşılarsınız.

:not:

Discorddan veya Kickstarter dan açıklama gelirse konuyu güncelleyeceğim.

Son düzenleme:
Don t give up
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Grafikleri zulaya benzetiyorum. Eğer bahsettikleri gibi çıkarsa oyun bu bir çağ açıp kapatmak gibi birşey olur ama çok zor

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Çalışmaları iptal olmuş diye okudum bir haberde

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Dolandırıcı derken ne demek istiyorusunuz bilmiyorum çünkü bağış yapılan paraları iade ediyorlar

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Dolandırıcı derken ne demek istiyorusunuz bilmiyorum çünkü bağış yapılan paraları iade ediyorlar
Bağış yapılan paralar Raw'ın yapımcılarına ulaşmamıştı bu yüzden paraları iade ediliyor eğer dolandırıcılar ise paralar ellerine ulaşsaydı iade etmezlerdi.
Post automatically merged:

Çalışmaları iptal olmuş diye okudum bir haberde
Hayır , iptal olan bir şey yok discorddan oyunun yapımına devam ettiklerini ve yeni bir gameplay videosu yayınlayacaklarını söylüyorlar.

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bağış yapılan paralar kickstarter tarafından iade ediliyor dolandırıcılık konusu mümkün değil ayrıca raw zaten yakın bir zamanda erken erişime sunulacakdı ve yapımcı firma youtube dan facebook vb yerlerde çok aktif türkçe sorulan sorulara bile bazen türkçe cevap verebiliyorlar o yüzden ben kickstarter bu kadar hızlı donate almasını kontrol ettirmek için durdurdu çünkü 2 günde 80.000 dolar topladı birden bi yükseliş yaşadı bunu şüpheli bir durum olarak görmüş olabilirler

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bağış yapılan paralar Raw'ın yapımcılarına ulaşmamıştı bu yüzden paraları iade ediliyor eğer dolandırıcılar ise paralar ellerine ulaşsaydı iade etmezlerdi.
Post automatically merged:

Hayır , iptal olan bir şey yok discorddan oyunun yapımına devam ettiklerini ve yeni bir gameplay videosu yayınlayacaklarını söylüyorlar.
nerde yayınlayacaklar ?

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar Spam Dolayısıyla Kapatılmıştı. Açıklama Yaptılar Hayal Kırıklığına Uğradık Falan Diyorlardı. Şimdide Para Zaten RAW'a Ulaşmadan Önce Aracı Siteye Ulaştığından Aracı Site Parayı İade Ediyor Dolandırıcılık Söz Konusu Değil

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar Kickstarter dan haber var konuyu güncelledim

Don t give up
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kanka ne kadar scam olmasa bile bu oyunu çıkarmak zor. Yani söyledikleri şekilde çıkarmak zor. GTA 5 rp gibi çıkabilir daha basitleştirilmiş biçimde ama herşeyi sen yapıcan her meslek ayrı kod onun dıdısınındıdısıda var yani 2 sene değil 12 sene bile az, BENCE.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar gameplay ile ilgili discorddan haber geldi konuyu güncelliyorum

Üye
6 HİZMET YILI
Durum nedir ? Ayrıca discord link verebilirmisin.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Durum nedir ? Ayrıca discord link verebilirmisin.
Discordda gameplay videosu hakkında konuşuluyor konuyu yeni haber ve Discord adresi için güncelliyorum elimdn geldiğince hızlı güncellemeye çalışıyorum konudan takip edebilirsin olayları.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Karakter kontrol ile ilgili oynanış videosu geldi ama bu bahsettikleri oynanış videosu değil konuyu güncelledim bakabilirsiniz.

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Oyunun bilgilerinin neden geciktiği ile ilgili Developer Alex'den açıklama geldi konuyu güncelledim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...