Koronavirüs hakkında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Benim çevremdekiler de hiç umursamıyor nedense :D

Bahtsız Bedevi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Millet korkuyor çünkü ölüm riski de taşıyor yanında ne yazık ki. Özellikle büyük yaş gruplar için etkisi büyük ve riskli diyorlar. Evden çıkma konusunda ise haklılar çünkü zaten virüsün ana kaynağı dışarıda bulunuyor. Toplum içinden bulaşması yüksek riskli. Evde oturup beklemek daha güvenli haliyle. Tedaviler için çok işlem ve araştırma yapıyorlar ama bunun için minimum 1 yıl gerektiğini söylemeleri korkutucu doğrusu. Şimdiden 98 Vaka olması da zaten epey göz korkutucu. Daha geçen haftalarda tertemiz bir ülke idik. Şimdi böyle bir anda yükselmesi riskli gözüküyor. Hoş geneli dışarıdan gelenlerden bulaşmış ama yine de risk taşıyor. Dün, Çin tarafından açıklanan bir haber görmüştüm internette. Tedaviye yönelik iyi bir aşı/ilaç bulmuşlar. Birçok ülke tarafından böyle bilgi alındı ama icraat göremedim doğrusu. Tedavi bulundu diyor ama iş yok. Bakalım hayırlısı belki ilerleyen zamanlarda iyi ve iş gören bir ilaç tam olarak bulunur ve virüsün önüne geçebilirler umarım. Lakin virüs epey yaygın olacak o zamana kadar bence. Şimdiden böyle çok yayıldığına göre öyle gözüküyor zaten.
Şimdi şöyle, Çin bir aşı buldu fakat aşının işe yarayıp yaramadığını onlar da bilmiyor. Canlı denekler üzerinde denenmesi için izin aldılar. Şuan hasta insanlar üzerinde denenecek muhtemelen. Eğer işe yararsa tüm dünya için çok iyi olur. Bakalım Allah hayırlısını nasip etsin.

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Market girdim Kolanya fiyatlarına baktım çıkarcılar zam yapmıs dudak ucuklatıyor gercekten

Bahtsız Bedevi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
en azından şöyle 2 3 hafta dikkat edilsin ondan sonra dışarı çıkmalar ister istemez fazlalaşacak zaten
Abi 2-3 hafta değil en az 2-3 ayı var bunun. Tüm Türkiye’de yayılacak daha bir de.
Post automatically merged:

Market girdim Kolanya fiyatlarına baktım çıkarcılar zam yapmıs dudak ucuklatıyor gercekten
Kardeşim bizim memlekette düşene bir tekme daha atıyorlar. Bu millet darbe günü taksi fiyatlarını 5 katına çıkaranları unutmadı...

Bahtsız Bedevi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Eğer evde kalırsak bu virüsten korkmaya gerek yok Sağlık bakanını gördüm adamın gözleri kan çanağı olmuş o adamlar bizim için çalışıyor ama aldırmadan yine lay lay lom eğer böyle bilinçsiz davranmayı bırakmazsak 2-3 gün sonra İtalya ile aynı durumda olabiliriz.
Aynen öyle dostum. Yalnız bunlar iyiye alamet değil. Dünyanın sonu geliyor cidden.

Virüsün 50 ve üstü kişileri öldürdüğü görülüyor genç kitle ise sadece taşıyıcı konumunda (kronik,şeker hastalığı, kalp hastalığı hariç) virüs bulaşma bakımında çok güçlü ve bulaştığı kişi üzerinde 14 gün bekliyor 5. gün hafif ateş,baş ağrısı yapıyor fakat boğaz ağrısı şiddetli oluyor yemek zor yiyorsun 6. gün ishal ve önceki hastalıklar ağırlaşıyor 7. gün solunum yollarında rahatsızlık hissediyorsun 8. gün nefes almakta zorlanıyorsun tabi eğer yaşın 25 altındaysa ve herhangi ağır bi hastalığın yoksa sadece taşıyıcısın....
Bu bilgilendirme için teşekkürler. Araştırıp mı öğrendin yoksa söylenti mi bu?

bu kadar korkulcak bir virüs değide dikkate alınmadığı takdirde korkunun olucağını sanıyorum o yüzden tedbirleri elden bırakmayalım derim
Çok basit aslında dikkate alıp tedbirleri uygulayın diyorlar açık açık.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
1-2 aya bulasmasj zorlasicak diye tahmin ediyorum bu virus sicaklarda yok olsaydi afrika ülkelerinde korona diye birsey cikmazdi keza umrecilerdede öyle bazi profrsorlerinde dedigine gore 15-20 dakikada bir su içersek korona bogazimizda 4 gun durdugu icin direk migdeye su ile gidip mide asidi koronayi yok ediyormus diye duydum
Maske bence saglikli insanlarin takmasi yararli degildir maske takinca yuzumuz ister istemez biraz tahris olur ve diyelimki otobuse bindik direklere dokunduk sonra o tahris olan yeri kaşima isteginde bulunucaz ve daha bulasici bir hale gelicek (sahsi fikrimdir)

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
sıcakta ölen bir virüs olduğu söyleniyor yaz yaklaştığına göre çok bekliyceğimizi sanmıyorum açıkcası.

Bahtsız Bedevi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Yaz gelse belki azalır vaka sayası sizce
Doktorlar bunun yanlış bir bilgi olduğunu, virüsün yazın da aynı şekilde bulaşıcılığını koruyacağını söylüyorlar. Henüz kanıtlanmış bişey yok, yaz gelince görücez bakalım.

sıcakta ölen bir virüs olduğu söyleniyor yaz yaklaştığına göre çok bekliyceğimizi sanmıyorum açıkcası.
Bu doğru değil doktorlara göre kanıtlanmış bir şey yok. Yazın gelince görücez tabi yaşarsak o kadar

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Doktorlar bunun yanlış bir bilgi olduğunu, virüsün yazın da aynı şekilde bulaşıcılığını koruyacağını söylüyorlar. Henüz kanıtlanmış bişey yok, yaz gelince görücez bakalım.

Bu doğru değil doktorlara göre kanıtlanmış bir şey yok. Yazın gelince görücez tabi yaşarsak o kadar
o kadar korkulacak bir şey mi erken teşhis için birçok şeyler söyleniyor boğaz da kalırken kendini belli etmiyor mu ben anlamadım yani?

DoctorHeal
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Durum çok ciddi hemde çok bence herkes dikkate almalı. Nasıl korunmalıyız bunu iyice öğrenmeliyiz.

Faster Faster Faster
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
bence etkinliğini kaybetmicek :/

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
2 ay gibi bi sürede kaybolur diye düsünüyorum ama herkes dikkat etsin allahım yardımcımız olsun

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ciddiye alınması gerekiyor, anlamsız ve yersiz şakaları bir kenara bırakıp, kendimizi ve cevremizdekileri korumamız gerekiyor. Sürec oldukca uzun olabilir.

Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bu kadar korkulacak duruma gelmesinin en büyük nedeni virüsün yapay olması.
Tabi yapay konusu bir teori ancan sıcağa ve soğuğa bu denli dayanıklı olması ve evrim süresinin normalinden çok daha hızlı olması bence bariz bir şey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...