Koronavirüsten Sonra Avrupa'da 'Kawasaki' Hastalığı Tehdidi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Web Sitesi İçerik Editörü
Seçkin Üye
Katılım
18 Şub 2020
Mesajlar
492
Tepki puanı
51
6 HİZMET YILI
:yazı:

Avrupa'da görülen 'Kawasaki' hastalığı benzeri bir sendromun çocuklarda ölüme yol açabileceği tespit edildi. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinem Gündüz, bunun koronavirüs ile bağlantılı olabileceğini söyledi.
Avrupa'da, çocuklarda ölümcül sonuçlara yol açabilen Kawasaki hastalığı benzeri sendrom, Dünya Sağlık Örgütü tarafından mercek dibine alındı.

Koronavirüs salgının olduğu döneme muadil gelen açıklama, Kawasaki hastalığının tekrar gündeme gelmesine niçin oldu. Bu rahatsızlık ilk kere Japon pediatrist Dr. Tomisaku Kawasaki tarafından 1967 senesinde tanımlandı.

:resim:

1.jpg


:yazı:

VM Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinem Gündüz, “Kawasaki sendromu, hastanın bedenindeki orta büyüklükteki damarlarda enflamasyon (iltihap) gelişmesi durumudur. Enflamasyon, en oldukca kalbe kan taşıyan koroner arter damarlarda gözlenir. Yeni tip korona virüsün (Covid-19), Kawasaki hastalığına sebep olup olmadığı mevzusunda, kesinlik kazanmış olmasa da ciddi şüpheler doğmuştur. Bunu destekleyen vakalar, daha çok İngiltere ve İtalya'dan bildirilmektedir. Kawasaki hastalığının nedenlerine bakıldığında bunda virüslerin de rol oynadığı ezelden beridir biliniyor. Bu sebeple bunun mümkün olabileceği düşünülebilir. Ancak bu konuya net cevaplar verebilmek için ilmi araştırmalar yapılması gerekmektedir” dedi.

:resim:

2.jpg


:yazı:

Uzm. Dr. Sinem Gündüz, çocuklarda 6 aydan 5 yaşına kadar olan dönemde görülebilen bu hastalığın ABD ve Avrupa'da çocuklarda görülen kalp hastalığının başlangıcında gelen sebebi olduğunu da belirtti. Uzm. Dr. Gündüz, hastalığın yaygın emareleri ve tedavisi konusunda da şunları söyledi:

“Yaygın belirtiler içinde ateş, uzunlukta şişmiş lenf bezleri, ağız, burun ve boğaz iltihabı, göz tahrişi ve kızarıklık, ellerin ve ayakların şişmesi, döküntü ve cildin soyulması vardır. Tanı konulduktan hemen sonra, ideal olarak ilk 10 gün arasında tedavi başlamalıdır. Standart tedavi hastalıkta erken yapılırsa kalp kan damarlarına zarar gelmesini önlemeye yardımcı, bir insan kanı proteini olan yüksek dozda ‘IVIG' içerir. Hastalar genellikle ‘IVIG' ile tedaviden sonraki 24 saat arasında mühim ölçüde iyileşir. Bununla beraber birtakım hastaların, ilk tedaviler işe yaramıyorsa kortikosteroid veya immünosüpresan ilaçlar almaları gerekebilir. Nadiren hasarlı kalp kan damarlarını onarmak için ameliyat gerekebilir.”​
 
Dualitet Og Ulver
Banlı Üye
Katılım
27 Haz 2018
Mesajlar
898
Çözümler
10
Tepki puanı
253
Ödüller
4
Sosyal
7 HİZMET YILI
bu çançinçonların da ne benzer isimleri var arkadaş kawasaki motor markası değil miydi :d
ayrıca o virüsün korona virüsü tiplerinin bir mutasyonu olduğundan şüpheliyim. şu anki virüs bilerek çıkarıldı ve muhtemelen yeni bir biyolojik saldırı yapma aşamasındalar yine.
 
Banlı Üye
Katılım
30 Nis 2020
Mesajlar
52
Tepki puanı
4
Yaş
28
6 HİZMET YILI
bütün hayatımızı felç ettiler
 
Uzman Üye
Katılım
30 Nis 2020
Mesajlar
292
Çözümler
2
Tepki puanı
16
Yaş
26
6 HİZMET YILI
galiba dünyanın sonu geliyor ya da kötü bişeyler olacak baya
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst