Kripto borsasına yeni girecekler için tavsiyeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Selamın Aleyküm. Üniversite okuyorum, bilindiği üzere para öğrenciler için hep bir sorun. Bu yüzden kripto işlerine girmeyi planlıyorum. Sizce mantıklı mı? Mantıklıysa bu işleri öğrenebileceğim güvenli bir yer var mı? Udemy'e baktığımda 2,3 lira fiyat çekmişler. Param boşa gitsin istemiyorum. Sadece Youtube ile bu işi çözebilir miyim? Ne kadar para ile girmeliyim? Üniversitenin yanında götürebilir miyim? (inşaat mühendisliği okuyorum) Tabii ki biliyorum tek seferde deliler gibi para kazanamayacağımı ama en azından gün geçtikçe belki bazı masraflarımı çıkarabilirim. Teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Sadece Youtube ile grafik okuma gibi konuları çözebilirsin ama girmeden önce bir süre çalışman gerekiyor. Piyasada çok fazla bir şey bildiğini zanneden sözde borsa uzmanı var, bunlara dikkat etmek lazım. Hiçbirine %100 güvenilemeyeceği için kanal önermek istemiyorum ama zaten küçük bir araştırmayla bu işi sadece izlenmek veya kendi yatırım yaptığı coine yönlendirmek için değil, gerçekten profesyonel olarak yapan kişileri bulabilir ve işe yarar bilgiler öğrenebilirsin. Yıllardır işin içinde biri olarak verebileceğim en önemli tavsiye, para kazanma hırsına yenik düşmeden sabırlı bir şekilde hareket etmen gerektiği. Çok yüksek bir sermayenin olmasına gerek yok ancak hiçbir zaman bütün paranla yatırım yapamayacağını bilmen gerek. Bir coin yükselecek gibi duruyor olsa da düşme ihtimaline karşı temkinli olmak ve düştüğü zaman korkup parayı çekmek yerine düştüğü yerden daha fazla satın alarak ödenen ortalama birim fiyatı düşürmek için boşta para bulundurman şart. Benim en sık gördüğüm tip, tüm parasıyla yatırım yapıp, para azalmaya başlayınca panikleyip zararla parasını çeken insanlar oluyor. Kripto borsa bir sabır ve disiplin işidir. Psikolojini kaybetmeye hazırlamalısın. En önemlisi de piyasayı sürekli takip etmelisin. Grafikleri, markaların yaptığı anlaşmaları, haberleri... Okulunda derslerin ne kadar ağır bilmiyorum ama uzun vadeli yatırımcılar bile neye yatırım yapacaklarına karar verebilmek için piyasayı çok sıkı takip etmelidir. Yani mutlaka gün içinde ayırabilecek vaktin olmalı. Bunu da göz önünde bulundurarak başlamanı tavsiye ederim.

Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
çok bağımlılık yapıyor bulaşmanı önermem

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
İnsanların çoğu kazandığını paylaştığı için kaybedenler geride kalıyor. Kazanandan çok kaybeden var. Girmeni önermem.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Aldım 100 tl kar ettim çıkayım dersen bir şey elde edemezsin sepet yapıp elinde tutacaksın ben btc 65 bin dolarken alım yaptım 47binlere kadar düştü satmadım şu an tekrar 60 bandını gördü yıl sonuna kadar minimum 70'i görmesini bekliyorum

Banlı Üye
1 HİZMET YILI
kripto para birimi yatırımı cazip bir şeydir ancak risklidir kısa zamanda iyi bir kazanç elde etme fırsatı var ancak yatırımın ne kadarlık kısmını kaybedebileceğini düşünmek zorunda kalabilirsin youtube’da coin bureau andreas antonopoulos gibi güvenilir kanallar ve reddit’teki vb forumlar öğrenmek için iyi kaynaklardır udemy’deki kurslar pahalıysa önce ücretsiz kaynakları deneyebilirsiniz 100-500 tl ile küçük bir miktarla başlayarak piyasayı tanımanın mantıklı olacağını düşün üniversitede kriptoya ilgi duyabilir ve zaman ayırabilirsiniz ancak dengeli olmanız önemlidir başlangıçta dikkatli ve sabırlı olun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...