Sadece Youtube ile grafik okuma gibi konuları çözebilirsin ama girmeden önce bir süre çalışman gerekiyor. Piyasada çok fazla bir şey bildiğini zanneden sözde borsa uzmanı var, bunlara dikkat etmek lazım. Hiçbirine %100 güvenilemeyeceği için kanal önermek istemiyorum ama zaten küçük bir araştırmayla bu işi sadece izlenmek veya kendi yatırım yaptığı coine yönlendirmek için değil, gerçekten profesyonel olarak yapan kişileri bulabilir ve işe yarar bilgiler öğrenebilirsin. Yıllardır işin içinde biri olarak verebileceğim en önemli tavsiye, para kazanma hırsına yenik düşmeden sabırlı bir şekilde hareket etmen gerektiği. Çok yüksek bir sermayenin olmasına gerek yok ancak hiçbir zaman bütün paranla yatırım yapamayacağını bilmen gerek. Bir coin yükselecek gibi duruyor olsa da düşme ihtimaline karşı temkinli olmak ve düştüğü zaman korkup parayı çekmek yerine düştüğü yerden daha fazla satın alarak ödenen ortalama birim fiyatı düşürmek için boşta para bulundurman şart. Benim en sık gördüğüm tip, tüm parasıyla yatırım yapıp, para azalmaya başlayınca panikleyip zararla parasını çeken insanlar oluyor. Kripto borsa bir sabır ve disiplin işidir. Psikolojini kaybetmeye hazırlamalısın. En önemlisi de piyasayı sürekli takip etmelisin. Grafikleri, markaların yaptığı anlaşmaları, haberleri... Okulunda derslerin ne kadar ağır bilmiyorum ama uzun vadeli yatırımcılar bile neye yatırım yapacaklarına karar verebilmek için piyasayı çok sıkı takip etmelidir. Yani mutlaka gün içinde ayırabilecek vaktin olmalı. Bunu da göz önünde bulundurarak başlamanı tavsiye ederim.