Küçük bir sorunum var (vb.net)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
öncelikle herkese merhabalar, vb.netten anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Cheat engine ile sabit pointer bulurken bulduğum pointer değerleri şu şekilde oluyor ;

A3JD37.png

kullandığım class dosyalarında ( 2 tane class dosyası kullanıyorum altta vereceğim zaten ) pointerleri şöyle kullanabiliyoruz.

Kod:
WritePointerInteger("EXE",&POİNTER,VALUE,&HOFFSET, &HOFFSET) 

ve ;
Kod:
        Try
            WriteDMAInteger("EXE", &HPOINTER, {&HOFFSET, &HOFFSET}, DEGER, OFFSETSAYISI)
        Catch
        End Try

lakin kullanmak istediğim pointer "isim.exe"+pointer olduğu için bu yöntemler belirttiğim türdeki pointerlerde çalışmıyor.

Aklıma gelen küçük bir çözümü denedim ;

Kod:
WritePointerInteger("EXE", label1.text&POİNTER,VALUE,&HOFFSET, &HOFFSET) 

yani kısacası forma bir label ekledim ve labelin ismini isim.exe ve "isim.exe" olmak üzere 2 kere değiştim fakat sonuç gene aynı.

Pointeri pointer scan for this address yöntemiyle buluyorum çünkü  Find out what accesses this adress ( F5 ) ve Find out what writes to this adress (F6) yöntemiyle bulmaya çalıştığım zaman çok sayıda ( yaklaşık 300 ve otomatik deneme olmadığı için tek tek elimle deniyorum ) sonuç çıkıyor.
Resim;

NkEnD5.png

Özet olarak "isim.exe"+pointer olan pointeri vb.net üzerinden nasıl çalıştırabilirim , elinizde buna uygun class varsa küçük bir anlatım ile paylaşabilir misiniz ?

Kullandığım Class Dosyaları ;

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

ve virüstotal linki ;

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

yorumlarınızı bekliyorum , şimdiden teşekkürler. 
PQM12O.gif

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Kod:
Dim p As Process = Process.GetProcessesByName("GAME")(0) 
        For Each moz As System.Diagnostics.ProcessModule In p.Modules 
            If moz.FileName.IndexOf("base.dll yada base.exel") <> -1 Then 
                MessageBox.Show(moz.BaseAddress.ToString) 
            End If 
        Next

yukardaki kodla oyunun içinden istediğin baseyi çekebilirsin, label1.text + ptr yapacağına tanım yaparsın bir tane moz.BaseAddress.ToString + ptr yaparsın anlatabildim umarım. VB.Net maceram 1-2 ay sürdüğü için hatırladıklarım bunlar. c++ olsaydı %100 sonuç vaat edebilirdim :D

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Nader11ndeu' Alıntı:
Kod:
            End If 
        Next  

yukardaki kodla oyunun içinden istediğin baseyi çekebilirsin, label1.text + ptr yapacağına tanım yaparsın bir tane moz.BaseAddress.ToString + ptr yaparsın anlatabildim umarım. VB.Net maceram 1-2 ay sürdüğü için hatırladıklarım bunlar. c++ olsaydı %100 sonuç vaat edebilirdim :D
öncelikle yardım için teşekkürler , tanım yapmak gayet mantıklı bir fikir benim aklıma gelmedi sanırım yorgunluktan olsa gerek  :)  biraz daha basit bir tanım hazırlayarak birazdan projeye geçireceğim fakat oyun hilelerinde c++ konsol uygulaması mı öneriyorsunuz , vb.netten daha zor ama daha etkili olduğu söylenmekte çünkü  :huh:

Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
hackerbeta' Alıntı:
Nader11ndeu' Alıntı:
Kod:
            End If 
        Next  

öncelikle yardım için teşekkürler , tanım yapmak gayet mantıklı bir fikir benim aklıma gelmedi sanırım yorgunluktan olsa gerek  :)  biraz daha basit bir tanım hazırlayarak birazdan projeye geçireceğim fakat oyun hilelerinde c++ konsol uygulaması mı öneriyorsunuz , vb.netten daha zor ama daha etkili olduğu söylenmekte çünkü  :huh:
C++ öncelikli tercihiniz olmalı. Fakat işlere yeni başlayacaksanız vb.net yerine c# önerebilirim. Hem c# ta kaynak bol internetten sürüsüce kaynak bulabilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Nader11ndeu' Alıntı:
hackerbeta' Alıntı:
Nader11ndeu' Alıntı:
Kod:
            End If 
        Next  

C++ öncelikli tercihiniz olmalı. Fakat işlere yeni başlayacaksanız vb.net yerine c# önerebilirim. Hem c# ta kaynak bol internetten sürüsüce kaynak bulabilirsiniz.
c#'da gerekli classları buldum fakat daha uygulamaya geçemedim  :angel:  c++ dersleri izlemeye başlıyorum , yardım için teşekkürler sorunu çözdüm sanırım konu kapatılabilir. 
PQM12O.gif

Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Seninle aynı biçimde problemleri olan kullanıcıların faydalanması için konuyu açık bırakıyorum. İyi Forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...