Web Sitesi İçerik Editörü
Seçkin Üye
Çinli bir şirket, kuryelerin yükünü hafifletecek robotik aksamlara haiz bir kostüm kontrol ediyor. Geliştirilen kostüm, Death Stranding'in kahramanı Sam Bridges'in giydiği kostüme benzerliğiyle dikkat çekiyor.
Çinli bir gıda dağıtım şirketi, kuryelerinin dağıtıma çıktıklarında giyebilecekleri yeni bir kostüm test ediyor. Çin'de kullanılan bir gıda dağıtım uygulaması olan Ele.Me'nin mensupları için tasarlanan yeni kostüm, fazlaca daha fazla yük taşımaya imkan sağlarken, onları Death Stranding cosplayer'larına benzetiyor.
Death Stranding'in ana karakteri Sam Sambridges'in oyunda giydiği kostümden ilham alan bu ilgi çekici kostüm nakliye, posta ve lojistik gibi sektörlerde çalışanların ağır yükleri daha huzurlu kaldırmasına ve daha çok yük taşıyabilmesine yardımcı olmak için tasarlandı. Kostümün geliştirilmesinde robot teknolojileri üzerinde uzmanlaşmış bir firma olan ULS Robotics de çalışıyor.
Kuryelerin kullanacağı Death Stranding'den çıkmış şeklinde görünen kostüm
Kostümde üst üste yerleştirilmiş kutuları sırtı ve bacakları zorlamadan taşımaya imkan tanıyan robotik bir sistem yer alıyor. ULS Robotics'in geliştirdiği ekipmanları daha ilkin ABD'de DoorDash ve Uber Eats şeklinde gıda dağıtım şirketleri de test etme sonucu almıştı. Kostüme bağlı robotik dış iskelet, kullanıcıya 50 kg'a kadar ağırlıkları kolaylıkla taşıma imkanı sunuyor.
Death Stranding kostümü, bununla birlikte koronavirüs salgını süresince dışarı çıkamadığı için yemek dağıtım şirketlerinden daha fazla sipariş veren insanlara yetişmeye çalışan kuryeler için büyük bir kolaylık sağlayabilir. Teknolojinin gelişimiyle birlikte filmlerde ve video oyunlarında gördüğümüz fantezi unsurlarının gerçek hayattaki örneklerine rastlamaya başlıyoruz.
Gerçek dünyanın kuryelerini Death Stranding'den çıkmış şeklinde gösteren kostümün test videosu
Daha iyi anlayacağınız için Oyun dan Görünler ekliyorum