Laptobum kasıyor yardım!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Thanks Bro
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Beyler bende casper nb 15.6 laptob var önceden oyunlarda kasmıyordu fakat şimdi oyunlarda kasıyor ssd aldım 3.1 sn de açılıyor fakat oyunlarda bi anda coşuyor anlatamam nasıl kastığını özelliklerini yazım
işlemci
intel i7-4712mq 2.3 ghz 8 çekirdekli
ekran kartı
2gb nvida gt840
1 tb hdd ve 256 gb da toshiba ssd takılı
ram
8+2 gb ddr3 ram
bilgisayarımın rahatlaması için ne öneriyorsunuz

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kardsm bazen ıcını temızletmen gerekıor ondanda cok kasıor laptop cok ısınıyormu pekı

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Isınmadan kaynaklı olabilir. Daha önce içini açtıysan ve üstünden çok zaman geçti ise bir daha aç temizliğine bir göz at. Özelliklerini beğenmedim ama sonuçta eskiden kasmayan oyunlar dediğin üzere kasmalar başlamış.

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
ekran kartı ve diğer güncellemeleri yap windows güncellemerleri kesinlikle unutma

Thanks Bro
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Kardsm bazen ıcını temızletmen gerekıor ondanda cok kasıor laptop cok ısınıyormu pekı
kendim açıp temizliyorum termal macununu 2 3 ayda bir değiştiriyorum fakat değişen birşey yok ve ısınmaya gelirsek ısınıyorda öncedende ısınıyordu bu bir kaç aydır fan durduk yere hızlanıyor ve oyun oynarken cpu gpu bellek ve ya disk kullanımlarında göze batacak kadar değişim olmuyor fakat pubg mobil oynarken 58 59 fpslerden bi anda 20 30 hatta 5 fps kadar düşüyor
Post automatically merged:

ekran kartı ve diğer güncellemeleri yap windows güncellemerleri kesinlikle unutma
hepsi güncell

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
bilgisayarda yer kaplayan gereksiz temp gibi dosyaların içindeki ögeleri siliniz temp gibi 2-3 dosya çalıştıra yazınca çıkıyor googledan tam isimlerine bakabilirsin onlarda baya yer kaplıyor çöp dosya derler bunlara

Thanks Bro
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
bilgisayarda yer kaplayan gereksiz temp gibi dosyaların içindeki ögeleri siliniz temp gibi 2-3 dosya çalıştıra yazınca çıkıyor googledan tam isimlerine bakabilirsin onlarda baya yer kaplıyor çöp dosya derler bunlara
temp klasörüm bo boş her gün düzenli olarak temizliyorum

İşlemcinin termal macununu felan sıkıyormusun ısınmadan dolayı olabilir ?
dediğim gibi 2 3 ayda bir değiştiriyorum

Just Mad
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Knk Termal Macun Ve Temizlik Gerekli Bunları 1 Ayda Yaparsan Laptop Baya Hızlanır

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hocam şeye de bakabilir misin, windows search baya bi cpu kullanıyordu , benimde arada donuyo böyle saniyelik sonra eski haline dönüyordu , internette var onun nasıl kapatılacağı bir bak istersen

Thanks Bro
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Knk Termal Macun Ve Temizlik Gerekli Bunları 1 Ayda Yaparsan Laptop Baya Hızlanır
knk normalde 4 ile 6 ay arası öneriliyor fakat ben 2 3 ayda bir yapıyom zaten geçen ay yaptım

hocam şeye de bakabilir misin, windows search baya bi cpu kullanıyordu , benimde arada donuyo böyle saniyelik sonra eski haline dönüyordu , internette var onun nasıl kapatılacağı bir bak istersen
şuan kullandığım sistemde gereksiz herşey kapalı modifiyeli sistem kullanıyorum

şuan bilgisayarı sökecem temizliyecem topladığımda size cevap yazacam

pc.jpeg
pc2.jpeg

beyler fanı değiştirmeyi düşünüyorum fotoğraflarda gördüğünüz gibi ve işlemci ve ekran kartı baya ısınmıştı şuan altı açık kullanıyorum

Ekli dosyalar

• pc.jpeg
    pc.jpeg
    75.7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
ben de casper kullanıyorum fanları temizleyip termal macunu yenilemelisin bilgisayar baya bi kendine gelecektir bu şekilde

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
ayrıca laptopun altına sogutucu alıp onunla beraber kullanmanı öneririm ısınma falan bir yana performansı fazlasıyla etkiliyor uzun vadede

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...