Çözüldü Laptop aniden beliren dikey kırmızı şeritler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
IMG_20240725_220035.jpg
gorselde ki benim Lenovo V15 laptobum. Amd Ryzen 3 3250u . Aniden böyle dikey çizgiler çıktı ekrana. Kendi kendine bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatasını verdikten 3 sn sonra böyle oluyor. Kapanip açılıyor bu sekilde. Sebebi tam olarak nedir. Teknisyene falan gönderdim bir halt yapamadilar. Harici rami falan cikarsamda değişmiyor. Donanımsal mi yoksa yazilimsal bir hata mı. Bilen lütfen yardım etsin kötü durumdayım.

Çözüm
Eğer paneli yukarı aşağı yaparken sorun düzeliyorsa sorunun ya panel yani ekran veya ekrana gelen lvds kablosu kaynaklıdır. Eğer bilgin var ise ve kendine güveniyorsan lvds kablosunu bi sök tak yapıp deneyebilirsin. Eğer lvds kablosu ile sorun düzelmezse panel değişimi gerekebilir.
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Bu arada laptopu hafif yan yaptırınca şeritler beliriyor belli bir şekilde koyunca geciyor. Harekete bağlı çıkıyor şeritler. Ekranin kendisiye alakası olabilir mi sizce?

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Eğer paneli yukarı aşağı yaparken sorun düzeliyorsa sorunun ya panel yani ekran veya ekrana gelen lvds kablosu kaynaklıdır. Eğer bilgin var ise ve kendine güveniyorsan lvds kablosunu bi sök tak yapıp deneyebilirsin. Eğer lvds kablosu ile sorun düzelmezse panel değişimi gerekebilir.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...