Merhaba, ben bugün bilgisayarımı açtım. CS girerken bir anda çıt diye bir ses gelip bilgisayarım kapandı, büyük ihtimal anakart ve diğer şeyler yandı. Araştırdığımda anlık prizden yüksek voltaj gelmesiyle olduğunu gördüm, Sedaş'a yazdım. Bana sorunun elektrikle ilgili olduğu hakkında bize teknik servisden rapor verin dediler, ben bu sorunun kesin olarak prizle alakalı olduğunu nasıl anlarım?
Hizmet aldığın elektrik sektörünü arıyorsun ve sorununu anlatıyorsun eğer priz felsn yandıysa veya kaçak varsa elektriğini kapatıyorlar haberin olsun ve yakınlarda balım çalışması varsa ondan da olabilir neyse sana rapor yazıyolar ve o raporla birlikte PC nin garantisine gidiyorsun onlarda bi belge düzenliyorlar ondan sonra geirisi PC servisi ve elektrik servisi arasında kalıyor. Elektrik şirketi rapor vermez ise garanti kapsar mı bilmiyorum ama laptopun yenimi çünkü o adaptör fazla akım gelmesini engelliyor kaç w elektrik geldik PC yandı elektrikten olmaya bilir haberin olsun (evinde başka birşey zarar gördümü TV modem sabit hat telefon vs ve PC nin marka model yaz bakayım bi)
Hizmet aldığın elektrik sektörünü arıyorsun ve sorununu anlatıyorsun eğer priz felsn yandıysa veya kaçak varsa elektriğini kapatıyorlar haberin olsun ve yakınlarda balım çalışması varsa ondan da olabilir neyse sana rapor yazıyolar ve o raporla birlikte PC nin garantisine gidiyorsun onlarda bi belge düzenliyorlar ondan sonra geirisi PC servisi ve elektrik servisi arasında kalıyor. Elektrik şirketi rapor vermez ise garanti kapsar mı bilmiyorum ama laptopun yenimi çünkü o adaptör fazla akım gelmesini engelliyor kaç w elektrik geldik PC yandı elektrikten olmaya bilir haberin olsun (evinde başka birşey zarar gördümü TV modem sabit hat telefon vs ve PC nin marka model yaz bakayım bi)
leptop şarj aletinde böyle durumlar için arada bir adaptör var ve bu adaptörün görevi yüksek akım geçmesini engellemek diye biliyorum elektrik kaynaklı bir durum olmayabilir teknolojik ürünler bunlar sonuçta durduk yerede arıza oluşması mümkün yeni açtım yazmasan ısı kaynaklı birşeyler olabileceğini düşünürdüm ama bi servise götürmeni tavsiye ederim
yüksek voltaj geldiyse zaten adaptör de yanmıştır ne kadar çabalasan da elektrik şirketi karşılamaz bunu oyalayıp dururlar o yüzden bilgisayarım da akım korumalı priz kullanıyorum ne kadar koruması olsa dahi. laptop da birkaç direnç harici yanma sorunu yoktur muhtemelen güvendiğin bir bilgisayarcıya göster fazla masfraf tutmaz.
Laptopun üretici firmasının teknik ekibine veriyorsun cihazı onlar sana detaylı rapor çıkartıyor zaten onun haricinde bu işlemi köklü bir elektronik firmasının teknik ekibi de çıkarabilir ama mahalle bilgisayarcısı vs... onlar sana detaylı rapor cıkaramaz
Tanındığın elektrik mühendisliği arkadaşı olmadan hangi elektrik kaynaklı nasıl çalıştığı kanıtlaması zor. Bir şans olarak teknik servisinde rapor oluşturun