Laptop bozulmasının elektrikle alakalı olduğu nasıl kanıtlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba, ben bugün bilgisayarımı açtım. CS girerken bir anda çıt diye bir ses gelip bilgisayarım kapandı, büyük ihtimal anakart ve diğer şeyler yandı. Araştırdığımda anlık prizden yüksek voltaj gelmesiyle olduğunu gördüm, Sedaş'a yazdım. Bana sorunun elektrikle ilgili olduğu hakkında bize teknik servisden rapor verin dediler, ben bu sorunun kesin olarak prizle alakalı olduğunu nasıl anlarım?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Hizmet aldığın elektrik sektörünü arıyorsun ve sorununu anlatıyorsun eğer priz felsn yandıysa veya kaçak varsa elektriğini kapatıyorlar haberin olsun ve yakınlarda balım çalışması varsa ondan da olabilir neyse sana rapor yazıyolar ve o raporla birlikte PC nin garantisine gidiyorsun onlarda bi belge düzenliyorlar ondan sonra geirisi PC servisi ve elektrik servisi arasında kalıyor. Elektrik şirketi rapor vermez ise garanti kapsar mı bilmiyorum ama laptopun yenimi çünkü o adaptör fazla akım gelmesini engelliyor kaç w elektrik geldik PC yandı elektrikten olmaya bilir haberin olsun (evinde başka birşey zarar gördümü TV modem sabit hat telefon vs ve PC nin marka model yaz bakayım bi)
Post automatically merged:

Hizmet aldığın elektrik sektörünü arıyorsun ve sorununu anlatıyorsun eğer priz felsn yandıysa veya kaçak varsa elektriğini kapatıyorlar haberin olsun ve yakınlarda balım çalışması varsa ondan da olabilir neyse sana rapor yazıyolar ve o raporla birlikte PC nin garantisine gidiyorsun onlarda bi belge düzenliyorlar ondan sonra geirisi PC servisi ve elektrik servisi arasında kalıyor. Elektrik şirketi rapor vermez ise garanti kapsar mı bilmiyorum ama laptopun yenimi çünkü o adaptör fazla akım gelmesini engelliyor kaç w elektrik geldik PC yandı elektrikten olmaya bilir haberin olsun (evinde başka birşey zarar gördümü TV modem sabit hat telefon vs ve PC nin marka model yaz bakayım bi)
Arapça yazmışım sanki bu ne la neyse kanka anlarsın inş anlamadıysan yazarsın tekrardan

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
teknik bilgiye sahip değilsen teknik servise verip öğrenebilirisn.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
leptop şarj aletinde böyle durumlar için arada bir adaptör var ve bu adaptörün görevi yüksek akım geçmesini engellemek diye biliyorum elektrik kaynaklı bir durum olmayabilir teknolojik ürünler bunlar sonuçta durduk yerede arıza oluşması mümkün yeni açtım yazmasan ısı kaynaklı birşeyler olabileceğini düşünürdüm ama bi servise götürmeni tavsiye ederim

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
yüksek voltaj geldiyse zaten adaptör de yanmıştır ne kadar çabalasan da elektrik şirketi karşılamaz bunu oyalayıp dururlar o yüzden bilgisayarım da akım korumalı priz kullanıyorum ne kadar koruması olsa dahi. laptop da birkaç direnç harici yanma sorunu yoktur muhtemelen güvendiğin bir bilgisayarcıya göster fazla masfraf tutmaz.

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Laptopun üretici firmasının teknik ekibine veriyorsun cihazı onlar sana detaylı rapor çıkartıyor zaten onun haricinde bu işlemi köklü bir elektronik firmasının teknik ekibi de çıkarabilir ama mahalle bilgisayarcısı vs... onlar sana detaylı rapor cıkaramaz

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Teknik servis senin için rapor çıkartacaktır

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
tamamen teknık ekıbın elınde olan bısey bence

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
elektirik gidip geldiyse ondan olabilir o bilgi işini bilmiyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Herhangi bir teknik servise götür eğer voltaj ile ilgiliyse kondansatör falan patlamıştır

Sol IT Solution Manager
Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
mahalle bilgisayarcısından ziyade bilgisayar hastanesine götürüp bilirkişi gibi rapor olusturabilirsin.

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Tanındığın elektrik mühendisliği arkadaşı olmadan hangi elektrik kaynaklı nasıl çalıştığı kanıtlaması zor. Bir şans olarak teknik servisinde rapor oluşturun

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
herşey servisin dedigine bakacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...