Çözüldü Laptop Ekranında Beyaz Leke

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ekranımda bir anda beyaz leke belirdi sol altta sanki içinden biri beyaz ışık sıkıyor gibi görünüyor ancak ekranı biraz aşağı bastırınca 45-60 derecelik bi açı ile dururken kayboluyor ekranı aşağı yukarı haraket ettirdiğimde bunun sebebi ve çözüm yolu nedir?

Çözüm
Solid RGB renklerini kullanarak test edin. Ölü piksel gibi durmuyor ama emin olalım. Testte sıkıntı görmediyseniz ikinci düşüncem led patlaması olduğu yönünde. Her iki ihtimalde de donanımsal duruyor, servise yollamaktan başka çözüm göremiyorum.
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ekranımda bir anda beyaz leke belirdi sol altta sanki içinden biri beyaz ışık sıkıyor gibi görünüyor ancak ekranı biraz aşağı bastırınca 45-60 derecelik bi açı ile dururken kayboluyor ekranı aşağı yukarı haraket ettirdiğimde bunun sebebi ve çözüm yolu nedir?
kapalıyken aynı iz hala devam ediyor mu gözükmeye?

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Solid RGB renklerini kullanarak test edin. Ölü piksel gibi durmuyor ama emin olalım. Testte sıkıntı görmediyseniz ikinci düşüncem led patlaması olduğu yönünde. Her iki ihtimalde de donanımsal duruyor, servise yollamaktan başka çözüm göremiyorum.

Çözüm
VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ölü piksel olma ihtimali var ki öyle gözüküyor. Garantisi varsa verebilirsin.
Servise yollamak isterdim ama garantim yok ve böyle kullansam acaba ne kadar gider hızlıca ekran bozulur mu yoksa bu şekilde de yıllarca kullanabilirmiyim iğne kadar bi nokta ama büyümesinden korkuyorum

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Servise yollamak isterdim ama garantim yok ve böyle kullansam acaba ne kadar gider hızlıca ekran bozulur mu yoksa bu şekilde de yıllarca kullanabilirmiyim iğne kadar bi nokta ama büyümesinden korkuyorum
Ekranın tamamen bozulacağını sanmıyorum. Bana sorarsan servise bir sor fiyat çok yüksek derse kulanmaya devam et. Laptop fiyatları malum çok yüksek, eğer yaptırılabilir bir fiyat çekerlerse ver gitsin.

VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
dediğinizi uyguladım ekranımda her renk sırayla geçti ve öylece noktayı izledim gözlemlediğim kadarıyla her renk orada görünmekte ama o iğne ucu kadar olan noktada renkler daha parlak gibi geliyor mesela kırmızı daha kırmızı beyaz daha parlak beyaz

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
dediğinizi uyguladım ekranımda her renk sırayla geçti ve öylece noktayı izledim gözlemlediğim kadarıyla her renk orada görünmekte ama o iğne ucu kadar olan noktada renkler daha parlak gibi geliyor mesela kırmızı daha kırmızı beyaz daha parlak beyaz
Anladım, o halde led patlamış olma ihtimali daha da güçlendi.

VirtualTrouble
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Anladım, o halde led patlamış olma ihtimali daha da güçlendi.
teşekkür ederim yardımınız için bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ama belirttiğim gibi ekranı biraz eğince sorun ortadan kalkıyor acaba ekranda bi baskı falan mı var içeriden yada kasadan dolayı diye de düşünüyorum

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
teşekkür ederim yardımınız için bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ama belirttiğim gibi ekranı biraz eğince sorun ortadan kalkıyor acaba ekranda bi baskı falan mı var içeriden yada kasadan dolayı diye de düşünüyorum
Bana kasadan gibi gelmedi ama aklıma şöyle bir şey geldi, ekranın o bölgesine manyetik herhangi bir nesne değmiş olabilir mi?

hayal kırıklığı
Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
yıllardır kullanıyorsan bu sıkıntı telefon ekranlarındada var ekranla pembelişiyor iç ledde yırtılmalar oluyor kullanıma bağlı

Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
1. olu pıxel tesetı
2. kablo kontorlu
3 ekran kontrolu
sırasıyla dene hocam ona gore cozum uretebılırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...