kapalıyken aynı iz hala devam ediyor mu gözükmeye?ekranımda bir anda beyaz leke belirdi sol altta sanki içinden biri beyaz ışık sıkıyor gibi görünüyor ancak ekranı biraz aşağı bastırınca 45-60 derecelik bi açı ile dururken kayboluyor ekranı aşağı yukarı haraket ettirdiğimde bunun sebebi ve çözüm yolu nedir?
Monitör yani laptop kapalıyken herhangi bir iz yada leke gibi birşey yokmonitoru kapat iz cıkıyor mu denensene ona göre cevap verelim
Solid RGB renklerini kullanarak test edin. Ölü piksel gibi durmuyor ama emin olalım. Testte sıkıntı görmediyseniz ikinci düşüncem led patlaması olduğu yönünde. Her iki ihtimalde de donanımsal duruyor, servise yollamaktan başka çözüm göremiyorum.
Servise yollamak isterdim ama garantim yok ve böyle kullansam acaba ne kadar gider hızlıca ekran bozulur mu yoksa bu şekilde de yıllarca kullanabilirmiyim iğne kadar bi nokta ama büyümesinden korkuyorumÖlü piksel olma ihtimali var ki öyle gözüküyor. Garantisi varsa verebilirsin.
Ekranın tamamen bozulacağını sanmıyorum. Bana sorarsan servise bir sor fiyat çok yüksek derse kulanmaya devam et. Laptop fiyatları malum çok yüksek, eğer yaptırılabilir bir fiyat çekerlerse ver gitsin.Servise yollamak isterdim ama garantim yok ve böyle kullansam acaba ne kadar gider hızlıca ekran bozulur mu yoksa bu şekilde de yıllarca kullanabilirmiyim iğne kadar bi nokta ama büyümesinden korkuyorum
dediğinizi uyguladım ekranımda her renk sırayla geçti ve öylece noktayı izledim gözlemlediğim kadarıyla her renk orada görünmekte ama o iğne ucu kadar olan noktada renkler daha parlak gibi geliyor mesela kırmızı daha kırmızı beyaz daha parlak beyazSolid RGB renklerini kullanarak test edin. Ölü piksel gibi durmuyor ama emin olalım. Testte sıkıntı görmediyseniz ikinci düşüncem led patlaması olduğu yönünde. Her iki ihtimalde de donanımsal duruyor, servise yollamaktan başka çözüm göremiyorum.
Anladım, o halde led patlamış olma ihtimali daha da güçlendi.dediğinizi uyguladım ekranımda her renk sırayla geçti ve öylece noktayı izledim gözlemlediğim kadarıyla her renk orada görünmekte ama o iğne ucu kadar olan noktada renkler daha parlak gibi geliyor mesela kırmızı daha kırmızı beyaz daha parlak beyaz
teşekkür ederim yardımınız için bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ama belirttiğim gibi ekranı biraz eğince sorun ortadan kalkıyor acaba ekranda bi baskı falan mı var içeriden yada kasadan dolayı diye de düşünüyorumAnladım, o halde led patlamış olma ihtimali daha da güçlendi.
Bana kasadan gibi gelmedi ama aklıma şöyle bir şey geldi, ekranın o bölgesine manyetik herhangi bir nesne değmiş olabilir mi?teşekkür ederim yardımınız için bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ama belirttiğim gibi ekranı biraz eğince sorun ortadan kalkıyor acaba ekranda bi baskı falan mı var içeriden yada kasadan dolayı diye de düşünüyorum
ölü piksel ekranda bi zarar yokMonitör yani laptop kapalıyken herhangi bir iz yada leke gibi birşey yok
yok imkansız bir anda oldu masamın üstünde kullanırkenBana kasadan gibi gelmedi ama aklıma şöyle bir şey geldi, ekranın o bölgesine manyetik herhangi bir nesne değmiş olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?