Çözüldü Laptop ısınmadan dolayı kapanmaya başladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
⭐⭐⭐⭐⭐
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
16 GB Ram'lik oyun laptopu kullanıyorum. Bloodhunt oyununda 1 oyun oynadıktan sonra aşırı ısınıyor ve laptop direk kapanıyor. 3 yıldır kullanıyorum ve daha once hiç böyle olmamıştı. Bugün başladı daha önce bloodhunt oynarken bile olmuyordu. Aşırı ısınmadan dolayı olduğunu düşünüyorum. 80 derece normal bir ısı diye biliyordum ama 80' lere gelince kapanıyor. Ne yapabilirim var mı bir çözümü ?

Çözüm
bakım yaptırmak mantıklı ayreten bi soğutucu var fan kısmının oraya takılıyor çok güçlü ve +20 25 derece düşüş sağlıyor onu alabilirsin bulamazsan ulaş yönlendiririm
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
fanı temizlersen düzelir diye biliyorum fan tozludur özellikle yazın daha sıcak olur bide öle dene sorun düzeliyor

KRALLIĞINIZI İMPARATORLUĞUMA KATARIM
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
bakım yaptırmak mantıklı ayreten bi soğutucu var fan kısmının oraya takılıyor çok güçlü ve +20 25 derece düşüş sağlıyor onu alabilirsin bulamazsan ulaş yönlendiririm

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kullanırka arka planda ısındıracak çok fazla şey kullanma ve mümkünse yerden baklantısını kes fan rahat üfleyebilsin zemine koyarsan zeminde ısınır ve sürekli bi ısınma olur bide mümkünse soğutucu al bide bataryada kullanma

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
16 GB Ram'lik oyun laptopu kullanıyorum. Bloodhunt oyununda 1 oyun oynadıktan sonra aşırı ısınıyor ve laptop direk kapanıyor. 3 yıldır kullanıyorum ve daha once hiç böyle olmamıştı. Bugün başladı daha önce bloodhunt oynarken bile olmuyordu. Aşırı ısınmadan dolayı olduğunu düşünüyorum. 80 derece normal bir ısı diye biliyordum ama 80' lere gelince kapanıyor. Ne yapabilirim var mı b
Post automatically merged:

16 GB Ram'lik oyun laptopu kullanıyorum. Bloodhunt oyununda 1 oyun oynadıktan sonra aşırı ısınıyor ve laptop direk kapanıyor. 3 yıldır kullanıyorum ve daha once hiç böyle olmamıştı. Bugün başladı daha önce bloodhunt oynarken bile olmuyordu. Aşırı ısınmadan dolayı olduğunu düşünüyorum. 80 derece normal bir ısı diye biliyordum ama 80' lere gelince kapanıyor. Ne yapabilirim var mı bir çözümü ?
sadece ram oynatmaz oyunu ekran kartın veya işlemcin düşük olabilir yeterli verimi alamiyabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kanka 4 fan soğutucular genelde aldatma.
Tek fan güçlü voltaj kullanan ya da 2 fanlı güçlü voltaj kullanan soğutucu tercih edebilirsin işine çok yarayacaktır
aynı zamanda bilgisayarın periyodik bakımlarını eksiltme :)

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hocam laptop altı soğutucular çok işe yaramıyor ama belki 1 derece falan oynar, onlardan alabilirsin. Ayrıca kendin değiştirebiliyorsan termal macununu değiştirip, fanları temizlemelisin. Yapamam diyorsan bir servise götür, hallolacaktır.

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
garantisi devam ediyorsa garantiye göndermeni öneririm yoksa ise termal macun değişimi ve genel temizlik yaptırmanı öneririm + olarak soğutucu kullanabilirsin yada pc de uyuşmayan parçalar olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
bilgisayar kendini korumak için kapatıyor büyük ihtimalle bilgisayarı açıp temizleyip bir termal macun sürersen büyük bir işleyiş görebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...