Çözüldü Laptop Isınması ve fan hızı sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar Lenovo İdeapad 700 laptopumda 2 adet fan bulunmakta biri çalışırken traş makinesinin çıkardığı gibi bir ses çıkarıyor çok yüksek derecede hemde.Diğeri sağlam ama ben şöyle bir çözüm ürettim O fanın ayarlarını 80 dereceye kadar kapattım 80 dereceden sonra devreye girecek . Diğer fan kademeli bir şekilde soğutuyor bir problem çıkarırmı bilgisayarım internette gezerken veya film izlerken 50 derecelerde takılıyor.

Çözüm
Klasik bir öneri olacak ama öncelikle fan temizliği ve macun durumunu kontrol et. Macunun eskidiyse işlemciye gereksiz bir yük ya da ısınma etki ediyor olabilir. Anakartını ve fanını temizle ayrıca macununu da değiştir. Sorun devam ediyorsa yazılımsal olabilir. Bunun için de fan controller vb. birçok program mevcut.
Signed by CrazueLz
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Klasik bir öneri olacak ama öncelikle fan temizliği ve macun durumunu kontrol et. Macunun eskidiyse işlemciye gereksiz bir yük ya da ısınma etki ediyor olabilir. Anakartını ve fanını temizle ayrıca macununu da değiştir. Sorun devam ediyorsa yazılımsal olabilir. Bunun için de fan controller vb. birçok program mevcut.

Çözüm
Who Will You Kiss
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
crazuelz
dedıgını yap eger hıc bı skılde olmaz ıse chromda contral center aratabılırsın fan sesnı kısmak ıcın her pc uygun bır programdır !

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar Lenovo İdeapad 700 laptopumda 2 adet fan bulunmakta biri çalışırken traş makinesinin çıkardığı gibi bir ses çıkarıyor çok yüksek derecede hemde.Diğeri sağlam ama ben şöyle bir çözüm ürettim O fanın ayarlarını 80 dereceye kadar kapattım 80 dereceden sonra devreye girecek . Diğer fan kademeli bir şekilde soğutuyor bir problem çıkarırmı bilgisayarım internette gezerken veya film izlerken 50 derecelerde takılıyor.
try to change the paste on the processor, that paste must be replaced every 2 years

Who Will You Kiss
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Bence okadar yüksek derecede calısması ileride sorun yaratabilir
Suan Benım Pc cok fazla ses cıkartıyor Hıc bır oyunda kasmıyor ultra da oynuyorum butun oyunları 1920 1080 Kasma Fellan yok eger Tarayıcıda vb sosyal aglarda takılıyorsa yuksek fan sesı normal deıl pubg steam oynuyorusundur fan sesı yuksek olması normal !

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
[QUOTE = "Ali7441, yayın: 1916164, üye: 2128817"]
Suan Benım Pc cok fazla ses cıkartıyor Hıc bır oyunda kasmıyor ultra da oynuyorum butun oyunları 1920 1080 Kasma Fellan yok eger Tarayıcıda vb sosyal aglarda takılıyorsa yuksek fan sesı normal deıl pubg steam oynuyorusundur fan sesı yuksek olması normal !
[/QUOTE]
Bendede oyuna girince sistemim biraz düşük yüksek fan calısması oluyor ama çok yüksekte calısması sürekli pc ömrünü kısaltır

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
that's what my computer did for me, and after I changed the paste on the processor, the noise disappeared

G♥A♥Z♥I♥ M♥U♥S♥T♥A♥F♥A♥ K♥E♥M♥A♥L♥ A♥T♥A♥T♥U♥R♥K♥
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Benim Arkadaşım Ekran Kartı Draveri Harici Program İndirdi Leptopu Yaktı Dikkat Edin Fan Hızını Fazla Yükseltmeyin..

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
macundan kaynaklı bir problem olabilir

Always in my headspace
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
İnternette gezinirken 50derece seviyeleri gayet düşük ama herhangi bir yüklenme durumunda seni çok fazla sıkıntıya sokabilir ki laptop fanı şakaya gelmez zaten fanlar aktif çalışırken bile 90 derecelere çıkan işlemciler var bir an önce çözüm bulmalısın oyun oynamayı düşünüyorsan.

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
İnternette gezinirken 50derece seviyeleri gayet düşük ama herhangi bir yüklenme durumunda seni çok fazla sıkıntıya sokabilir ki laptop fanı şakaya gelmez zaten fanlar aktif çalışırken bile 90 derecelere çıkan işlemciler var bir an önce çözüm bulmalısın oyun oynamayı düşünüyorsan.

takmak için harici bir fan satın almaya çalışın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...