Herkeze merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var buraya yazmaka ve bilgi alışverişi yapmak istedim sizinde fikirlerinizi almak istedim kasalı bilgisayardan bahsetmiyorum laptop’tan bahsediyorum alırken nelere dikkat etmeliyiz oyun için olucak laptop yorumlarınızı bekliyorum
uyumluluğuna bakmalısın ramse mesala ddr kaç ssd ise kaç rpm hdd içinde aynı şey geçerli ram frenkansı mesala 3200mhz mi yoksa 1600 falanmı bunlar önemli kısaca uyumlu olucak
Gnellikle laptop klavyeleri kötü veya dandik oluyor önce tek tek tüm tuşları dene daha sonra laptop da ssd varmı yokmu ona baks ana önerebileceğim şeyler bunlar yarımcı olabildysem rica ederim.
Başlıktaki "parçaları" ifadesini görünce ikinci el parça bakıyorsunuz zannettim.
Alacağınız laptop sıfır olacaksa zaten garantisi olacak. İlk bakacağınız şey ölü pikseller olmalı. Tek bir adet ölü piksel bile farkederseniz veya başka bir kusur görürseniz teknik servisle iletişime geçin. Alacağınız marka ve modelin inceleme videolarına göz atın, kullanıcı yorumlarını okuyun. Böylece alacağınız ürün hakkında az çok fikir edinmiş olursunuz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda cpu, gpu, ram ve ssd/hdd bakın. Bazı markaların özelleştirilebilir modelleri oluyor. İstediğiniz donanımı değiştirebiliyorsunuz.
dostum alacağın pc de en önemli nokta ekran kartının sıkıntılı olmaması
ve ekranda ölü piksel,çizgi,renk değişimi bunlara çok dikkat etmen gerekli
almadan önce 2. el alıyorsan faturalı al ve denemeden kesinlikle alma
performans araştırması yap
internete piksel testi yaz onu yap bi daha sonra oyun için alacaksın galiba özelllikleri ortanın üstü olsun ve soğutma laptopta çok önemli kesinlikle soğutmasına bak