Oyun bilgisayarı alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kartal sinek avlamaz
Süper Üye
5 HİZMET YILI
başlıktan da anlayacağınız gibi bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyiz bunu merak ediyorum cevaplarınızı bekliyorum, iyi günler diliyorum :)

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
bilgisayar alırken ne amaçla alacağınız belirtin. Word exel vb uygulamalarda sadece iş için mi yoksa grafik tasarım programlarında grafik tabanlı iş için mi yoksa bana flim açsın youtube facebok açsın yeter diyorsanız mı yoksa abi beni oyun oynamadan duramam oyunlarda mükemmel performans göstersin mi diyorsanız bunlara karar vermelisiniz. Genel anlamda oyun performansı iyi olan bilgisayarlar bütün işinizi görür fakat fiyat performans açısından cebinizi bira yakabilir. Ana kriterlere değinecek olursam bilgisayarın en önemli özelliği işlemcisi ve hızıdır. Yeni nesil en az 8 çekirdek ve en az 6-12 iş parçacığına sahip (iş parçacıkları core 1,2,3,4 diye gider, iş parçacıkları çekirdek sayınız değil o çekirdeğin sürücüleri gibi bir şeydir)en az i5 ve üzeri olmalıdır diyeceğim ama i5 inde ömrü kısaldı. ghz olarak her zaman 2.5 ve üzeri hız bandı tercih edilmelidir. 1.8ghz hızında bir i7 işlemciyi asla almam 1.8ghzlik hiç bir işlemciyi tercih etmem son çıkanı bile olsa. Gelelim rame. ramin boyutundan ziyade hızı önemlidir. misal veriyorum 4 gb 1333mh ram ile 4 gb 1600 mhz ram yada 4 gb 5000 mhz ram aynı performansta değildir. doğal olarak mhz si yüksek olan ram daha iyidir. ayrıca kullandığınız işletim sistemine göre ram miktarıda doğpru orantıda yüksek olamlıdır. windows8 için en az 6gb, windows 10 için en az 8gb ram gerekir. çünkü işletim sistemlerinin haricinde sizinde kullanacağını uygulamalar ve oyunlar olacaktır ben bu ram boyutlarını ortalama bilgisayarlar için söyledim. olması gerekn windows 10, 16 gb ramli bir sistemdir. ram mhzsi en az 1600 olmak zorundadır. gelelim ekran kartına; tabiki de hem ekonomik hem de güçlü çoğu kişiye önerdiğim gtx 1660 ti geforce ekran kartıdır. ömürlük bir ekran kartıdır. ana kart olarak MSI,GBYTE öneriyorum. anakart soketinizin ekran kartı soketiylede uyumlu olması gerekmektedir ve son can alıcı nokta ise bilgisayarın harddiskidir. en az 1tb öneriyorum 74000 rpm hızında ve saniyede okuma yazması 6gb/sn olacak şekilde olması gerekmektedir. yada en az 1 tb lık ssd alabilirsiniz. ynai işlemcisi,rami, harddsik kapasitesi ve hızı, ekran kartı, ana kartı ve bunların arasındaki uyumluluğu önemlidir.

Üye
5 HİZMET YILI
İşlemciyi düşük ekran kartını yüksek alıyım işlemcin hangisine el verirse o seviyede bir ekran kartı al

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
kendı kafana gore ıs yapmak bı kardes onerısı ıyı anlayan bırılerıne danıs yada yetkılı magazalardan butcene gore en uygununu toplat .

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
islemci, ekran kartı, bellege bunlar cok önemli

☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
işlemci ekran kartı uyumuna

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
ram ların ddr kaç olduğuna kaç hz oldunğuna bakmanıda öneririrm

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
markasını da unutma sıkıntı cıkarabilirler

Üye
7 HİZMET YILI
Kardeş bencede kafana göre iş yapma. Daha önce yapmışlığım var bin pişman oldum. Bir kaç siteden yüzeysel araştırma yaparak ekran kartı almıştım meğerse anakarta uyumlu değilmiş. Elimde patladı.

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
işlemciyi düşük ekran kartını yüksek alıyım işlemcin hangisine el verirse o seviyede bir ekran kartı al maya

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
you should consider before buying a gaming PC
1. Processor 2. GPU 3. Storage 4. Connectivity

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...