Laptop SSD'si ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Laptoplarda kullanılan hdd ler neyse ssd lerde odur 2.5 inc sabit m2 sata farklıdır ssdnin bir çeşididir m2 sata takabilmen için anakartında m2 sata yuvası olması gerekir
Onun harici 2.5 inclik olan ssd ler laptop hddleri ile aynı yere takılır

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Laptoplarda kullanılan hdd ler neyse ssd lerde odur 2.5 inc sabit m2 sata farklıdır ssdnin bir çeşididir m2 sata takabilmen için anakartında m2 sata yuvası olması gerekir
Onun harici 2.5 inclik olan ssd ler laptop hddleri ile aynı yere takılır
Yani laptopta hem ssd hem hdd kullanmak istersem anakartımda m2 yuvası olması gerekli doğru mu anladım ?

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bende hp laptop var kendi hdd si yavaş olduğundan çıkarıp masaüstündeki 240 lık ssd yi taktım bu şekilde anlatayım

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yani laptopta hem ssd hem hdd kullanmak istersem anakartımda m2 yuvası olması gerekli doğru mu anladım ?
Hem normal laptop hdd si gibi olan 2.5 inc ssdler var hemde m2 sata dediğimiz ssdler var anakartında m2 sata yuvası yok ise m2 kullanamazsın google a m2 sata yuvası diye aratırsan anakartlardaki takma kısmını görebilirsin 2.5 inçlik olan ise normal hdd taktığın gibi takarsın ama 1 tane giriş olduğundan dvd yuvasına takarsın ama onu oraya sabitlemek biraz zor olabilir

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hem normal laptop hdd si gibi olan 2.5 inc ssdler var hemde m2 sata dediğimiz ssdler var anakartında m2 sata yuvası yok ise m2 kullanamazsın google a m2 sata yuvası diye aratırsan anakartlardaki takma kısmını görebilirsin 2.5 inçlik olan ise normal hdd taktığın gibi takarsın ama 1 tane giriş olduğundan dvd yuvasına takarsın ama onu oraya sabitlemek biraz zor olabilir
Teşekkürler kardeşim anladım iyi forumlar çok sağol

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
ssdde samsung alıcanız başka marka düşünmeyin bile hakıkaten kalite kokuyor

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
james donkey diye bi marka var buda çok kalıteli bunu kullanıyorum

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
okuma hızı yavaş
Post automatically merged:

varsa link atar mısın kardeşim ?
Googldan baka bilirsin kaç gb istiyosan
Üst üste format attın dıyelım yada virüs girdi diger ess kıtlenıyor 3 tane ssd bozuldu. james donkey de bu sorunlar olmuyor özellikle almanı tavsıye ederım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...