Laptop temizliği nasıl yapılmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
THE LORD OF CHAOS
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dostum yaklaşık 10 yıl kadar laptop kullandım,öncelikle oyun felan oynayacaksan hemen onu sat masaüstü sal ha yok başka işler için kullanıyosan şöyle temizlemen lazım.

Altta bataryanın hemen altındaki en büyük parçayı vidalarını sökmek suretiyle aç,fön makinesini soğuk ayara al ilk önce bi kabasını al.Sonra karşında bitane fan olacak işlemci soğutucusu,onu sök ve işlemciye 2 3 damla kadar termal macun sık.eline boya fırçası gibi bişey al fanı güzelce temizle. Sonra fana,fan yağı spreyi sık. En sonunda geri tak . genel temizlik bu şekildedir.

Emanuel Mauro İcardi
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kardeşim hiç yapmadıysan elleme derim bilgisayarcıya götür onlar halletsin yoksa yanlış birşey yapar çöp edersin.
Bende ondan korkuyorum youtbe da birşeyler izledim ama korkudan dokunamadım.
Post automatically merged:

Dostum yaklaşık 10 yıl kadar laptop kullandım,öncelikle oyun felan oynayacaksan hemen onu sat masaüstü sal ha yok başka işler için kullanıyosan şöyle temizlemen lazım.

Altta bataryanın hemen altındaki en büyük parçayı vidalarını sökmek suretiyle aç,fön makinesini soğuk ayara al ilk önce bi kabasını al.Sonra karşında bitane fan olacak işlemci soğutucusu,onu sök ve işlemciye 2 3 damla kadar termal macun sık.eline boya fırçası gibi bişey al fanı güzelce temizle. Sonra fana,fan yağı spreyi sık. En sonunda geri tak . genel temizlik bu şekildedir.
Ben işim gereği yanımda tasıyorum.Öğlen arasında ve Akşamları kaldırdığı oyunları oynuyorum yeterli oluyor benım için ama şu sökme olayına pek kendime güveenmiyorum belli ki sen tecrübelisin :brainfree: haftasonu bir denemeye çalışacam eğer başka bir çözüm bulmazsam :)

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
İlk defa yapacaksanız parçalara zarar vereceğim diye korkmanız çok normal. Yeterince cesaretiniz yoksa bir bilgisayarcıya götürüp temizletebilirsiniz. Ama kendiniz de yapabilirsiniz çok zor bir şey değil. Öncelikle laptopunuzu sökmekten korkmayın. Sadece hangi vidayı nereden çıkardığınızı hatırlayın bu yeterli. Bunun için fotoğraf çekebilir hatta videoya bile alabilirsiniz. Vidaları çıkarttıktan sonra önce içeriden fan deliklerini kontrol edin gerekirse cımbız vb. alet kullanarak o yolu temizleyin. Gözle görülür toz yumaklarını elinizle temizleyin. Elinizde küçük boya fırçalarından varsa parçaları onunla temizleyin. Klavye içinse
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
takip edebilirsiniz. Ve bilgisayar temizliğinde en önemli nokta termal macun yenilemektir. Bunun detaylı anlatımını Youtube'da "laptop termal macun değişimi" şeklinde aratarak ulaşabilirsiniz. Örnek bir video buraya bırakıyorum. Tüm bu anlattıklarım gözünüzü korkuttuysa bir bilgisayarcıya götürmekten çekinmeyin, en azından kafanız rahat eder.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Diş fırcası veya daha ince bir fırça ile aralardaki tozları falan alabilirsin daha önce denedim kendi bilgisayarımda..
Biraz uğraştırıyor fakat çok temiz oluyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
kendin yapma bilgisayarcıya götür

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hocam konuyu Youtubeden aratarak birçok rehber video bulabilirsin hatta laptop modeline uygun içerik bile bulma ihtimalin var

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
ilk önce içini açman lazım sonra bir tane toz bezi minik ve kurutma makinen varsa o iyi olur yavaşca tüm tozları al ama sakın kablolara dokunma fanlarını alsan yeter diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
komple aç içini klavyeyi sök hem klavyeyi hem kasanın içini temizle

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Laptopun kasasindan sökeceksin komple klavyeyi anca öyle iyi temizleye bilirsin islemciyi sogutan fanida sök tozunu al termal macunuda yenile 2sene olmus kurumustur

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Servise vermeyi tercih ediyorum veya bilgisayarcılarda falan temizlettirmeyi tercih ediyorum

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Basinci hava ile bilgisayarin icinden fanlarin temizlenmesi 1 hafta once yaptim

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
söküp toplama yeteneyin yoksa erbabına vermen daha mantıklı.
yetenek varsa saygı duyarım tabi ama tuşlar basmıcak kadar pislenmiş olcanı düşünmüyorum heleki tuşların takılması sorunu varsa bu demek olurki tuşların altındaki karta dokunan slikon mazemelerin özellini kaybetmiş oldunu gösterir marka model yazarak internet üzerinden yeni takımı sipariş verip ufak bir temizlikle yenisini takman mümkün.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
bilgisayar bakım yerlerinde 40-50 tl ye yapıyorlar kendin yapıp riske atma derim

Banlı Üye
10 HİZMET YILI
kardeşim takılma vs var alt taban söktükten sonra tuşları alltan itirerek çıkar ağer düzelme klawyeyei değişmen lazım

HeardQuarterTR
Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Arkasını sök sanayide hava makinesiyle temizle. Mobilyacılarda vardır.

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Marka Ve modele göre değişiyor youtubden bakarak yapabilirsin yardımcı videolar mevcut

Emanuel Mauro İcardi
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
İlk defa yapacaksanız parçalara zarar vereceğim diye korkmanız çok normal. Yeterince cesaretiniz yoksa bir bilgisayarcıya götürüp temizletebilirsiniz. Ama kendiniz de yapabilirsiniz çok zor bir şey değil. Öncelikle laptopunuzu sökmekten korkmayın. Sadece hangi vidayı nereden çıkardığınızı hatırlayın bu yeterli. Bunun için fotoğraf çekebilir hatta videoya bile alabilirsiniz. Vidaları çıkarttıktan sonra önce içeriden fan deliklerini kontrol edin gerekirse cımbız vb. alet kullanarak o yolu temizleyin. Gözle görülür toz yumaklarını elinizle temizleyin. Elinizde küçük boya fırçalarından varsa parçaları onunla temizleyin. Klavye içinse
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
takip edebilirsiniz. Ve bilgisayar temizliğinde en önemli nokta termal macun yenilemektir. Bunun detaylı anlatımını Youtube'da "laptop termal macun değişimi" şeklinde aratarak ulaşabilirsiniz. Örnek bir video buraya bırakıyorum. Tüm bu anlattıklarım gözünüzü korkuttuysa bir bilgisayarcıya götürmekten çekinmeyin, en azından kafanız rahat eder.
Eyw reyis hemen bakıcam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...