Onaylı Üye
çok uğraştımda çözemedim youtubeden falan kafa yormak lazım
Otomatik geçiyor olması lazım tasarruf moduna onu güç seçeneklerinde dengeli modundayken gelişmiş seçeneklerden kapatmak gerek kurcala. yanlış bişey yaparsan varsayılana geri dön butonu var korkma. hepimiz kurcalayarak öğrendik bilgisayarları
bende %80 sabit kullanırım pilde kullanımda oyun performansında fark ediyor bende1 yıllık laptop sürekli takılı kullandım ben ara sıra çıkarıp dışarı çıkıyorum %80 e sabitlediğim için 80den sonra 2 saat gidiyor hala demek harbiden prizde kullanmanın gözle görülür pek bi etkisi olmuyor
Şeyi hiç düşünmedim acaba pil yüzdesini %80 e sabitliyoruz evet ama bunu kapatıp %100de yani eskisi gibi yapsak fps'e etkisi olur mu acaba? Deneyeceğim bunubende %80 sabit kullanırım pilde kullanımda oyun performansında fark ediyor bende
prizde kullandığımda daha verimli kullanıyorum
fps de hiç bir etki yapacağını zannetmem ama biraz da olsa etki yapabilir çünkü her batarya son dolumuna doğru yavaş doluma geçer.Bu yüzden dolayı biraz fps kaybı olabilir diye düşünüyorum ama o kadar da bir etki yapmaz ama %80 de kullanarak pc nin batarya ömrünü uzatmış olursan bir yandanŞeyi hiç düşünmedim acaba pil yüzdesini %80 e sabitliyoruz evet ama bunu kapatıp %100de yani eskisi gibi yapsak fps'e etkisi olur mu acaba? Deneyeceğim bunu
şarjda leptopu kullanma zarar verir kullandığın akım ile gelen akım eşit olmadığı için ısınma ve donma yaratabilir
fps de hiç bir etki yapacağını zannetmem ama biraz da olsa etki yapabilir çünkü her batarya son dolumuna doğru yavaş doluma geçer.Bu yüzden dolayı biraz fps kaybı olabilir diye düşünüyorum ama o kadar da bir etki yapmaz ama %80 de kullanarak pc nin batarya ömrünü uzatmış olursan bir yandan
düz mantık olarak şöyle düşün biraz da telefonlarda lityum iyon batarya olduğu için son dolumda %80 de kadar yavaş dolar,fark ettiniz mi bilmiyorum ama telefonu %80 den sonra şarjda kullanırsanız hem daha çok ısınacak hem daha zor şarj olacak hem de kasma olayını görürsünüz o yüzden %80 barajında batarya kullanımı her zaman için avantajlıdırAdaptör ne işe yarıyor o zaman hocam aradaki akım farkını absorbe eden şey adaptör zaten direk kabloyla bağlamıyoruz ki laptopa)
Katılıyorum kral o zaman gerek kalmıyor %60-80 arası sabit kullanmaya devam
Sağ alttan pile sağ tıkla, pil ayarlarına gir , şarjda değilken işlemci güç ayarları olması lazım onu %100 e çek sorunun düzelir. Pilin ömrünü bitirirsin ben öyle yapıyorum meselasarjı cıkarıncada bi ayar yapmışlar sanırım oyun kasıyor
şarjlı kullanmak daha iyi diyolar hatta pili çıkarıp şarjda oynuyorlar daha verimliymişmonster gaming notebook var ben full sarjda kullanıyorum sajrdan cıkarıncada bi ayar yapmışlar sanırım oyunlarda kasıyor oyuzden sarjdan hıc cıkarmadan takılıyorum bi sorun olurmu acaba ilerki dönemlerde
monster gaming notebook var ben full sarjda kullanıyorum sajrdan cıkarıncada bi ayar yapmışlar sanırım oyunlarda kasıyor oyuzden sarjdan hıc cıkarmadan takılıyorum bi sorun olurmu acaba ilerki dönemlerde
Bilgisayarı pil takılıyken şarjda kullanmak pilin ömrünü etkilemez. Pillerin bir ömrü var tabii ki bir noktadan sonra özelliklerini yitirecekler. Burda şöyle bir kilit nokta var. Aslında bataryanız çabuk bitmeye başladığında ya da hiç şarj olmadığında genellikle bataryanın tamamı bozulmuş olmuyor. Bataryanın içindeki hücrelerden (pillerden) biri ya da bir kaçı arızalanıyor. Hepsinin aynı anda ömrünü tamamlama ihtimali gerçekten çok düşük.Şarjda oyun oynarken pili çıkarıp oynayın en azından batarya ölmesin. Bende aynı hatayı yapıyordum şarjdan cikardinca %100 olan şarj yarım saate bitiyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?