Laptopu şarjda kullanmak uzun vadede sorun oluşturur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
çok uğraştımda çözemedim youtubeden falan kafa yormak lazım

evet o yuzden bende bakmaya üşeniyorum mecbur prizde tutuyom laptopu

Otomatik geçiyor olması lazım tasarruf moduna onu güç seçeneklerinde dengeli modundayken gelişmiş seçeneklerden kapatmak gerek kurcala. yanlış bişey yaparsan varsayılana geri dön butonu var korkma. hepimiz kurcalayarak öğrendik bilgisayarları :)

tmdır dediklerine bakıcam şimdiden teşekkürler :D

Moderatörün son düzenlenenleri:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
1 yıllık laptop sürekli takılı kullandım ben ara sıra çıkarıp dışarı çıkıyorum %80 e sabitlediğim için 80den sonra 2 saat gidiyor hala demek harbiden prizde kullanmanın gözle görülür pek bi etkisi olmuyor
bende %80 sabit kullanırım pilde kullanımda oyun performansında fark ediyor bende
prizde kullandığımda daha verimli kullanıyorum

Master The Yoda ⚔
Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
bende %80 sabit kullanırım pilde kullanımda oyun performansında fark ediyor bende
prizde kullandığımda daha verimli kullanıyorum
Şeyi hiç düşünmedim acaba pil yüzdesini %80 e sabitliyoruz evet ama bunu kapatıp %100de yani eskisi gibi yapsak fps'e etkisi olur mu acaba? Deneyeceğim bunu

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
şarjda leptopu kullanma zarar verir kullandığın akım ile gelen akım eşit olmadığı için ısınma ve donma yaratabilir

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Şeyi hiç düşünmedim acaba pil yüzdesini %80 e sabitliyoruz evet ama bunu kapatıp %100de yani eskisi gibi yapsak fps'e etkisi olur mu acaba? Deneyeceğim bunu
fps de hiç bir etki yapacağını zannetmem ama biraz da olsa etki yapabilir çünkü her batarya son dolumuna doğru yavaş doluma geçer.Bu yüzden dolayı biraz fps kaybı olabilir diye düşünüyorum ama o kadar da bir etki yapmaz ama %80 de kullanarak pc nin batarya ömrünü uzatmış olursan bir yandan

Master The Yoda ⚔
Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
şarjda leptopu kullanma zarar verir kullandığın akım ile gelen akım eşit olmadığı için ısınma ve donma yaratabilir

Adaptör ne işe yarıyor o zaman hocam aradaki akım farkını absorbe eden şey adaptör zaten direk kabloyla bağlamıyoruz ki laptopa :))

fps de hiç bir etki yapacağını zannetmem ama biraz da olsa etki yapabilir çünkü her batarya son dolumuna doğru yavaş doluma geçer.Bu yüzden dolayı biraz fps kaybı olabilir diye düşünüyorum ama o kadar da bir etki yapmaz ama %80 de kullanarak pc nin batarya ömrünü uzatmış olursan bir yandan

Katılıyorum kral o zaman gerek kalmıyor %60-80 arası sabit kullanmaya devam

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Adaptör ne işe yarıyor o zaman hocam aradaki akım farkını absorbe eden şey adaptör zaten direk kabloyla bağlamıyoruz ki laptopa :))
Katılıyorum kral o zaman gerek kalmıyor %60-80 arası sabit kullanmaya devam
düz mantık olarak şöyle düşün biraz da telefonlarda lityum iyon batarya olduğu için son dolumda %80 de kadar yavaş dolar,fark ettiniz mi bilmiyorum ama telefonu %80 den sonra şarjda kullanırsanız hem daha çok ısınacak hem daha zor şarj olacak hem de kasma olayını görürsünüz o yüzden %80 barajında batarya kullanımı her zaman için avantajlıdır
yeni telefonlarda da şarj özelliğinde %85 sınırlandırma özelliği vardır koskoca markalar bu sınırlandırma özelliğini de boşa koymuyorlar tabi ki de

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Windowsun pil ayarlarında performans ayarı var ordan seçip ayarlayabilrsib

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
kanka güç ayarları var ordan pilde iken güç seçeneklerini değiştir ben de laptop kullanıyorum fakat pilini söktüm direk sarjda kullanıyorum pilin ömrü bitmesin diye sen de yapabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
sarjı cıkarıncada bi ayar yapmışlar sanırım oyun kasıyor
Sağ alttan pile sağ tıkla, pil ayarlarına gir , şarjda değilken işlemci güç ayarları olması lazım onu %100 e çek sorunun düzelir. Pilin ömrünü bitirirsin ben öyle yapıyorum mesela :D

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
monster gaming notebook var ben full sarjda kullanıyorum sajrdan cıkarıncada bi ayar yapmışlar sanırım oyunlarda kasıyor oyuzden sarjdan hıc cıkarmadan takılıyorum bi sorun olurmu acaba ilerki dönemlerde
şarjlı kullanmak daha iyi diyolar hatta pili çıkarıp şarjda oynuyorlar daha verimliymiş

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
monster gaming notebook var ben full sarjda kullanıyorum sajrdan cıkarıncada bi ayar yapmışlar sanırım oyunlarda kasıyor oyuzden sarjdan hıc cıkarmadan takılıyorum bi sorun olurmu acaba ilerki dönemlerde
Şarjda oyun oynarken pili çıkarıp oynayın en azından batarya ölmesin. Bende aynı hatayı yapıyordum şarjdan cikardinca %100 olan şarj yarım saate bitiyordu.
Bilgisayarı pil takılıyken şarjda kullanmak pilin ömrünü etkilemez. Pillerin bir ömrü var tabii ki bir noktadan sonra özelliklerini yitirecekler. Burda şöyle bir kilit nokta var. Aslında bataryanız çabuk bitmeye başladığında ya da hiç şarj olmadığında genellikle bataryanın tamamı bozulmuş olmuyor. Bataryanın içindeki hücrelerden (pillerden) biri ya da bir kaçı arızalanıyor. Hepsinin aynı anda ömrünü tamamlama ihtimali gerçekten çok düşük.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bataryanın ömrü inanılmaz kısalır benim on yıllık laptopun full dolu bataryası on dakikadan az gidiyor şuan bataryayı çıkarıp çöpe attım o derece

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bir arkadaş daha yazmış batarya şarj yüzdesini 80 e sabitle sorun olmaz sarja takmadan kasma donma olur tam verim alamazsın

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Kanka sarja takınca maksımum performansa gecırıyor otomatık olarak fps artısı saglanıyor

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
bataryayı sök şarjda kullan ben öyle yapıyorum bi sorun olmuyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
ben eskiden laptop kullanırdım, kullanırkende sürekli sarjda olurdu bir sorun yaşamadım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...