Laptopum için hangi termal padi almalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Selamlar asus rog g771jw Model laptopumun termal macununu değiştireceğim. Macun olarak "cooler master hk-002" aldım.
Fakat aklıma takılan bir sorun var. Anakarttaki vramlerin üzerindeki padler yıpranmış olabilir. daha önce içini hiç açmadım ve laptopu 2. el olarak aldım.
Bu vramlerin üzerine hangi padden ve kaç mm koymam lazım hiçbir fikrim yok.

Bilgisayarın içinin açılmış tek videosu bu

sizce hangi pad ve kaç mm alınmalı?

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Arctic silver 5 veya noctua nt-h1 gibi kaliteli termal macunlar var onları öneririm 1mm veya 1.5mm kalınlığında olabilir marka olarak thermal grizzly kryonaut veya gelid solutions gp-extreme termal padler kullanabilirsin

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Selamlar asus rog g771jw Model laptopumun termal macununu değiştireceğim. Macun olarak "cooler master hk-002" aldım.
Fakat aklıma takılan bir sorun var. Anakarttaki vramlerin üzerindeki padler yıpranmış olabilir. daha önce içini hiç açmadım ve laptopu 2. el olarak aldım.
Bu vramlerin üzerine hangi padden ve kaç mm koymam lazım hiçbir fikrim yok.

Bilgisayarın içinin açılmış tek videosu bu

sizce hangi pad ve kaç mm alınmalı?
Padlerin boyutu, anakarttaki VRAM'lerin boyutuna ve konumuna bağlı olarak değişebilir, bu nedenle doğru boyutta padleri seçmek önemlidir. Genellikle pad kalınlığı 0.5 mm ila 1.5 mm arasında değişir.

ASUS ROG G771JW modelinin anakartı için hangi boyutta padlerin gerektiğini belirlemek için, ASUS web sitesinde kullanım kılavuzunu veya teknik belgeleri kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, ASUS müşteri desteği ile iletişime geçerek de bilgi alabilirsiniz.

Genel olarak, iyi bir termal pad markası tercih etmenizi öneririm. Cooler Master HK-002 padleri kaliteli bir seçimdir ve anakartınız için uygun boyutta olanları kullanabilirsiniz. Ancak VRAM padleri için uygun boyutu belirleyemediğiniz sürece, anakartınızın spesifikasyonlarını kontrol etmek ve doğru boyutları seçmek en doğru yaklaşım olacaktır.

Ayrıca, anakartı açmadan önce antistatik bileklik gibi uygun ESD koruyucu ekipmanlar kullanarak önlem almanız da önemlidir elektrik yüklerinin topraklama sistemine akmasını sağlar
ESD, "Elektrostatik Deşarj" anlamına gelir ve özellikle elektronik bileşenlerin montajı veya sökülmesi sırasında oluşabilir. ESD, elektrik yüklerinin yüksek voltajlı bir kıvılcım veya patlamalı bir şekilde deşarj olması sonucu oluşan bir olaydır elektrik yüklerinin topraklama sistemine akmasını sağlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...