League of Legends (LoL) Nedir?

Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
:yazı:

628548.jpg
e

League of Legends Riot Games tarafından 27 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürülen çevrimiçi MOBA strateji 5'li takım çalışmasına yönelik oyundur. 3 boyutlu izometrik bakış açısı ile oynanmaktadır. Piyasaya ilk çıktığında adı " Clash of Fates " idi. Ardından değiştirildi ve League of Legends oldu. League of Legends, Warcraft 3 oyununda yer alan Defense of the Ancients haritasından esinlenerek geliştirilmiştir. Genel olarak oyun 5 kişiden oluşmakta olup, 4 farklı lane bulunmaktadır. Bunlar: Top lane, Mid lane, Jungle, ADC ve ADC'ye yardım eden bir de support vardır. Oyundaki amacımız karşı rakibi, minyonlarını keserek altın kazanmak, kazandığımız altın ile marketten item alarak güçlenmektir. Ormanda bulunan canavarları öldürerek her zaman deneyim kazanıp rakipten önde olmaktır. Önce kuleler, sonra inhibitörler ardından rakibin Nexusunu ele geçirip, oyunu kazanmaktır. Oyunda dereceli tek/çift , dereceli flex , URF, RURF, sonsuz uçurum, aram , ulti büyü kitabı, birimiz hepimiz için modları mevcut ancak URF,RURF, sonsuz uçurum, ulti büyü kitabı, birimiz hepimiz için modları oyunda sürekli aktif olan modlar değil. Riot Games bazı aylarda bu modları aktif edip, oyuncularına sunuyor. Belli bir süre geçtikten sonra oyuna yeni yama geliyor ve modlar kalkıyor. Oyunda toplam 162 karekter mevcut. Kostüm sayısı ise tam olarak bilinmese de 1400'ü geçkin kostümler bulunmaktadır. Her karekterin gücü ve skilleri farklıdır. Top lanede oynanan karekterler daha çok tank iken, support rolünde oynanan karekter ise kırılgan karekterlerdir. Bot lane, Top lane, Mid lane'de takımın ve rakibin üç adet kulesi ve 1 inhibitörü vardır. Nexusu ise 2 adet kule korumaktadır. Kuleler takım arkadaşlarınızı ve kendinizi rakibin saldırısından korumaktadırlar. Oyunda dağ ejderi, kimya ejderi, hextech ejderi, kadim ejderi, alev ejderi, bulut ejderi, okyanus ejderi ve baron nashor bulunmaktadır. Her ejderhanın verdiği farklı güçler ve bonusları vardır. Aynı ejderhayı birden fazla kesmek, verdiği gücü arttırmaktadır. Ejderha güçleri ve Baron Nashor'un verdiği bonus gücü oyunun kaderini değiştirmektedir. League of Legends oyununda gelişmek veya profesyonelleşmek istiyorsanız sürekli oyunu oynayıp antreman yapmalısınız. Oyunun erken safhalarında harita karanlık olduğu için gank(baskın) yeme olasılığı çok yüksektir ve bu gank'ler başarılı olursa, sizi oyundan düşürecek ve oyunu kaybetmenize sebep olacak. Bunun önüne geçmek için kontrol totemi kullanmanız gerekiyor. Haritanın belli bazı yerlerine kontrol totemi atarak hem haritanın karanlıklığı biraz da olsa açılacak, karşı ormancıyı ya da roam atan support /adc /top lane oyuncularını görebilirsiniz. Ayrıca oyunda ustalık sistemi mevcut. Bir heroda ne kadar çok oynayıp, iyi işler çıkartırsanız, ustalığınız artar. Oyunda dereceli maçlara girmeden önce tüm heroları bilmelisiniz. Eğer bilmeden girerseniz karşınızaki rakibin ne yapacağını tahmin edemezsiniz ve maç yenilgiyle sonlanır. Oyunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız profesyonel oyuncuları yayınlardan izleyerek, antreman yaparak gelişebilirsiniz.

LoL'de kullanılan terimler ve anlamları:
AD: Saldırı gücü:
AP: Yetenek gücü.
Build: Eşya dizilimine build denmekte
Carry: Oyunu taşımak.
Care: Dikkat et.
Dive: Karşı rakibe kule altında saldırmak.
Freeze: Dondurmak.
Harass: Dürtmek.
KS(Kill steal): Takım arkadaşının skorunu çalmak.
Red: Kırmızı güçlenirici
Sup: Support(destek)
Stun: Sersemletmek
Minion wave: Minyon dalgası

:calis:
LoL Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / 10
İşlemci: Intel Core i3-530 ya da AMD A6-3650
Ekran Kartı: Nvidia GeForce 9600GT / AMD: HD 6570 / Intel HD 4600
VRAM: 1 GB
RAM: 2 GB
Depolama Alanı: 16 GB kullanılabilir alan (HDD)
Önerilen Grafik Ayarları: Düşük
Önerilen Çözünürlük: 1024 x 768 piksel

Önerilen Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 10
İşlemci: Intel Core i5-3300 veya AMD Ryzen 3 1200
Ekran Kartı: Nvidia GeForce 560 / AMD Radeon HD 6950 / Intel UHD 630
VRAM: 2 GB
RAM: 4 GB
Depolama Alanı: 16 GB kullanılabilir alan (SSD)
Önerilen Grafik Ayarları: Yüksek
Önerilen Çözünürlük: 1920 x 1080 piksel​

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Çıktığı günder beri oynuyorum her ne kadar kanser de olsam çok sevdiğim oynarken eğlendiğim bir oyun sinir hastası olmak ve psikolojik problemler edinmek için de birebir aslında merak etmeyin saydığım şeylerin iyi yönleri de var mutlaka hayatınız boyunca bir kere oynayın..

Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
insanı bipolar bozukluk-obsesif bozukluk-kişisel bozukluğa götüren bir oyun LKŞASEOPKWQEKOP

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
emeğine sağlık çok iyi olmuş

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
2012 den beri bırakmadığım sürükleyici fantsatik bir oyun

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
lol benim sinir hastası olmamı sağlayan kanserden daha illet bir oyundur kardeşim

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
kısacası oynamayın :d:d akıl sağlığınızı yitirirsiniz

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Lol evrensel düzeyde takım oyunu gerektiren fakat AMATEM de tedavi alınması gereken bir oyun

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Çıktığı günder beri oynuyorum her ne kadar kanser de olsam çok sevdiğim oynarken eğlendiğim bir oyun sinir hastası olmak ve psikolojik problemler edinmek için de birebir aslında merak etmeyin saydığım şeylerin iyi yönleri de var mutlaka hayatınız boyunca bir kere oynayın..
kankam oynama oynatma biz yandık sizde yanmayın

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
Yeni oyuna başlayanlar için çok iyi ama birkaç yıl geç kalmış gibisin :D

TomaHawk
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ömründen 20 yıl azaltmak isteyenlerin bir numaralı tercihi :D

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
aga bana göre lol toxicleriyle ünlü oyun ve lolu en güzel şey yapan toxicliktir toxiclik olmassa zevk olmaz

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Hastalık ya olamzsa olmuyor yemek yerken bile izliyorum yatarken bile sürekli ama sürekli askldakjlsdkljas

discord neurs1
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
+arkadaş olabiliyorsun +birisi seninle dalga geçince cevap verebiliyorsun -mental sağlık -bipolar

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
güzel komik iyi bi anlatım olmuş emeğine sağlık

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bütün ruhsal sıkıntıları bulunan insanların ortak bi oyunda buluştuğu 40 dakika boyunca tırnak etlerine kadar kemirmelerini sağlayacak zor ama bi okadar da kolay bi oyun

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
LoL'ü bilmeyen kalmış mıdır ya :d emeğine sağlık yine de.