Çözüldü Lenovo AMD Ryzen 5 5500U'da oyunlarda düşük FPS sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Lenovo AMD Ryzen 5 5500U, IdeaPad 3 kullanıyorum ben. Oyunlar oynarken bu laptopum çok kasıyor ve düşük FPS alıyor. Dead by Daylight oynamaya çalışıyorum, her şeyi en düşüğe çeksem dahi oyun kasıyor. Unlost FPS ayarından tutun, başka ayarlara kadar her şeyi denedim. Windows 10 22H2 kullanıyorum. YouTube'da sistemim hakkında biraz araştırdım ama insanların oyunları gayet akıcı bir şekilde sorunsuz işliyor, benim laptopumda ne gibi bir sıkıntı olabilir veya Windows 11'e geçmeli miyim?

nani.PNG

won.PNG

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Zaten sisteminizdeki ramin yarısını ekran kartınız kullanıyor, bu durum gayet normal değil mi? 5gb ram ile bahsettiğiniz oyunları akıcı şekilde oynamanız pek de olası degil. Size tavsiyem laptopu yetkili bir servise götürüp Ram yükseltmesi yapılabiliyorsa ramini yükseltmeniz olacaktır. Bir de ekran kartı anakart ile tümleşik değilse, ekran kartında da değişiklik yapmanız iyi olacaktır. Fakat bu bahsettiğim durumlar parçalarınızın anakart ile tümleşik olmadığı durumlarda geçerli yoksa anakartı değiştirmeden parçaları değiştiremezsiniz bu da çok maaliyetli olacağından yeni sistem almak daha mantıklı.
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Zaten sisteminizdeki ramin yarısını ekran kartınız kullanıyor, bu durum gayet normal değil mi? 5gb ram ile bahsettiğiniz oyunları akıcı şekilde oynamanız pek de olası degil. Size tavsiyem laptopu yetkili bir servise götürüp Ram yükseltmesi yapılabiliyorsa ramini yükseltmeniz olacaktır. Bir de ekran kartı anakart ile tümleşik değilse, ekran kartında da değişiklik yapmanız iyi olacaktır. Fakat bu bahsettiğim durumlar parçalarınızın anakart ile tümleşik olmadığı durumlarda geçerli yoksa anakartı değiştirmeden parçaları değiştiremezsiniz bu da çok maaliyetli olacağından yeni sistem almak daha mantıklı.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...