Lenovo ideapad gaming 3 bios down

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Dostlar selam. Başlıkta belirttiğim marka-model'e sahip laptop'da nasıl bios down yapılacağını bulamadım bir türlü. Bilen arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler mi ^^

NOT: Kendi sistemim değil bir arkadaş spoofer almış burda kitlenip kalmış ona yardımcı olmak istedim ama bende çözemedim. Forumun güzide donanım delilerinin çözebileceğini düşündüm :shrugg:

Moderatörün son düzenlenenleri:
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
Dostlar selam. Başlıkta belirttiğim marka-model'e sahip laptop'da nasıl bios down yapılacağını bulamadım bir türlü. Bilen arkadaşlar var ise yardımcı olabilirler mi ^^

NOT: Kendi sistemim değil bir arkadaş spoofer almış burda kitlenip kalmış ona yardımcı olmak istedim ama bende çözemedim. Forumun güzide donanım delilerinin çözebileceğini düşündüm :shrugg:
Ekteki videodan yararlanabilirsiniz. Türkçe video veya bir kaynak olmadığı için video'yu ingilizce atmak durumunda kaldım fakat anlaşılabilir bir şekilde çekilmiş.

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Ekteki videodan yararlanabilirsiniz. Türkçe video veya bir kaynak olmadığı için video'yu ingilizce atmak durumunda kaldım fakat anlaşılabilir bir şekilde çekilmiş.

kanka bu adam update yapyor bana downgrade lazım ama yine de teşekkür ederim

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
kanka bu adam update yapyor bana downgrade lazım ama yine de teşekkür ederim
Aynı adımları uygulayarak yapılıyor up/down zaten sadece down için eski bir sürüm indiriyorsunuz ekstra bir adım gerektirmiyor.

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
8 HİZMET YILI
Yanlış bir şey yapmış olmalısınız. Lenovonun ideapadlarında bu şekilde bios up/down yapılıyor.
Setup kurup çalıştırıyoruz cmd ekranı açılıyor kurulum yapıyor ama yeniden başlattığında bios sürümü hala aynı. Yapan ben değilim arkadaşım uğraşıyor ama beceremedi bir türlü

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk lenovaların kendi uygulamaları var ordan biosdur ekran kartıdır işlemcidir hepsini direk güncelleyebiliyosun

birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
usta orjinal sitesinden upload dosyasını indirip flasha at bios menüsünde Qflash yerşine gel ve dosyayı seç sonrasını biliyorsun.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
  1. Lenovo web sitesine gidin:
    Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
  2. "Ürünler" sekmesine tıklayın ve "Laptop" kategorisini seçin.
  3. "Lenovo IdeaPad Gaming 3" seçeneğini seçin.
  4. "Sürücüler ve Yazılımlar" sekmesine tıklayın.
  5. "BIOS/UEFI" bölümünde, önceki bir BIOS sürümü indirin ve kaydedin.
  6. BIOS dosyasını bir USB belleğe kopyalayın ve USB belleği Lenovo IdeaPad Gaming 3'ünüze takın.
  7. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girin (genellikle F2 veya Del tuşuna basarak).
  8. BIOS ayarlarında "Boot" sekmesine gidin ve USB belleği öncelikli olarak seçin.
  9. Kaydedin ve çıkın, bilgisayar yeniden başlayacaktır.
  10. BIOS yükleme ekranı göründüğünde, önceki BIOS sürümünü seçin ve yükleme işlemini başlatın.
  11. İşlem tamamlandığında, bilgisayarı yeniden başlatın.
BIOS downgrade işlemi, sistemde sorunlara neden olabilir veya BIOS ayarlarınızın sıfırlanmasına yol açabilir. Bu nedenle, BIOS downgrade işlemine yalnızca önerilen durumlarda ve teknik bilgiye sahip kullanıcılar tarafından başvurulması önerilir.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba,

Bir laptop'ta BIOS downgrade yapmak, cihazın güvenliğini riske atabileceği için önerilmez. Ancak bu işlemi yapmanız gerekiyorsa, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İlk olarak, BIOS downgrade işlemi için uygun bir BIOS sürümünü indirmeniz gerekiyor. Bu sürümü üretici web sitesinden indirebilirsiniz.

2. BIOS'u downgrade etmek için, BIOS setup ekranına erişmeniz gerekiyor. Bunun için, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS setup ekranına girmek için uygun tuş kombinasyonunu kullanın. Bu kombinasyon üreticiye göre değişebilir, ancak genellikle F2, Del veya F10 tuşlarına basılır.

3. BIOS setup ekranına girdikten sonra, "Advanced" veya "Security" sekmesinde "BIOS Flash" seçeneğini bulun.

4. "BIOS Flash" seçeneğine tıkladıktan sonra, BIOS sürümünüzü yükseltmek için kullanabileceğiniz bir seçenek belirecektir. Bu seçenek genellikle "Flash from file" veya benzeri bir isimle adlandırılır.

5. "Flash from file" seçeneğine tıkladıktan sonra, indirdiğiniz BIOS sürümünün dosyasını seçin ve işlemi tamamlamak için talimatları izleyin.

6. İşlem tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS setup ekranına girerek yeni BIOS sürümünü doğrulayın.

Not: BIOS downgrade işlemi sırasında hata yapmanız, bilgisayarınızın çalışmasını engelleyebilir veya cihazınızda veri kaybına neden olabilir. Bu nedenle, bu işlemi yapmadan önce, yapacağınız işlemin sonuçları hakkında bilgi edinin ve yalnızca doğru adımları izleyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...