The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Güney Kore'nin LG Display Co Ltd. şirketi, zarar eden düz ekran üreticisine kar sağlayacak bir anlaşma kapsamında bu çeyreğin başından itibaren yüksek kaliteli TV panellerini Samsung Electronic Co Ltd. şirketine tedarik etmeye başlayacak.
Konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi iki kaynak, LG Display'in gelecek yıl 2 milyon birim tedarik etmeyi hedeflediğini ve takip eden yıllarda sevkiyatı 3 milyon ve 5 milyon birime çıkarmayı planladığını belirtti. İlk etapta Samsung'a sağlanacak olanlar ise muhtemelen 77 inç ve 83 inç beyaz OLED (WOLED) TV panelleri olacak.
Bu anlaşma, Samsung'un Çinli üreticilerle rekabetin kızıştığı alt segmentte genişlemeye yönelik olarak yüksek kaliteli organik ışık yayan diyot (OLED) TV'lere odaklandığını gösteriyor. OLED paneller, sıvı kristal ekran (LCD) panellere göre neredeyse beş kat daha fazla maliyetli.
Bu anlaşma ile Samsung, küresel OLED TV tedarikçileri arasında Sony Corp'u geride bırakarak ikinci sırada yer alabilir.
LG Display'in OLED TV panellerini yeni bir müşteriye tedarik etmek için görüşmelerde olduğu spekülasyonu yapılmaktaydı.
Anlaşma henüz resmi olarak duyurulmadığı için tüm kaynaklar adlarının açıklanmasını reddetti.
LG Display ve Samsung Electronics kurumlarının her ikisi de konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.
Haber sonrası, LG Display hisseleri daha önceki %1 düşüşünü tersine çevirerek %2,4 yükseldi. Büyümesi çoğunlukla akıllı telefon ve yarı iletken işinden kaynaklanan Samsung hisseleri ise %1,7 artış gösterdi.
Dünya genelindeki en büyük TV üreticisi olan Samsung Electronics'in, LG Electronics Inc gibi yerel rakibine kıyasla OLED TV'lere yönelik kabulü daha yavaş oldu. Şirket, panel maliyetlerinin yüksek olmasının da etkisiyle OLED teknolojisinin daha çok akıllı telefon ve tablet gibi küçük cihazlara uygun olduğunu savunuyordu.