Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşletim biçimi windowsdan farklı olarak şey gibi düşün ios ile android
Windows ile linux tamamen birbirinden bağımsız zaten linux apple ürünlerinin işletim sistemidir...
Linux ile bir zamanlar wifi şifre kırıcı programlar ile yurda yakın evlerin internetine bağlanıyorduk açık kaynaklı harika bir işletim sistemidir. Windows gibi sizi dar bir pencere içerisinde değil, geniş bir yaylada özgür bırakan bir işletim sistemidir.
Günlük kullanım veya programlama için kullanabilirsin. Directx desteği olmadığı için steam üzerinde her oyunu oynamak mümkün değil ve fps sorunu yaşaman muhtemel.
İlk defa linux kullanacak anladığım kadarıyla önerebileceğim distrolar:
Ubuntu
Mint
Kullanımı en kolay ve sunduğu yazılım desteği ile terminale mahkum etmeden kullanılabilecek en iyi distrolardır zaman ile alıştıkça bütün distroları denemeni tavsiye ederim zevk meselesi birazda ayrıca ekran kartı çok önemli amd ekran kartları linux tarafında pek hoş karşılanmıyor heleki eski bir kart ise fakat nvidia ekran kartları eski veya yeni çok rahat driver bulabilirsin.
Önerdiğim distroları indirmek istediğinde ubuntu mate veya Mint xfce Mint gnome gibi distrolar ile karşılaşman muhtemel sistem özelliğine göre seçmen gerekiyor en düşük gereksinim duyan masaüstü arayüzü xfce ve lxqt genel farkları pencere animasyonları ve discord kullanıyorsan emojileri görememe ihtimalin yüksek fakat en stabil masaüstü arayüzüdür kendileri.
Ben fedora 32 workstation kullanıyorum laptop üzerinde tamamen tercih meselesi hepsini denemekte fayda var.
Eğer herhangi bir distro ile kullanmaya başlarsanız tavsiyem flatpak depoları ile uygulama yüklemek snapd'ye göre çok fazla alan kullansalarda stabilite açısından en iyi yazılım deposudur.