| DAĞITIM | PAKETLER | KOMUTLAR |
|---|---|---|
| Debian | .deb | apt, apt-cache, apt-get |
| Ubuntu | .deb | apt, apt-cache, apt-get |
| CentOs | .rpm | yum |
| Fedora | .rpm | dnf |
.deb uzantılı olduğunu görebiliyoruz. Anlatmakta ve kullanmakta olduğumuz dağıtım olan Kali'nin de Debian tabanlı olduğunu bildiğimizden dolayı, konumuza bunun üzerinden devam ediyoruz.apt-get updateapt-get upgradeapt-get update komutunun, bildirmiş olduğu ve sürüm/versiyon bakımından eksik ya da güncel olmayan paketlerin en son sürümlerini güncellemek için kullanılıyor. apt-get update ve apt-get upgrade birlikte çalıştığında daha güçlü ve güncel bir sürüm elde etmemiz konusunda bizlere büyük destek sunuyor.apt-get dist-upgradeapt-get upgrade komut kullanımından biraz daha farklı.apt-get clean.deb uzantısı ile /var/cache/apt/archives dizini içerisinde eğer olurda tekrar kullanmak ister ya da bir sorunla karşılaşırsak diye yedekleyerek silmeden olduğu gibi tutuyor.apt-get clean komutu ile temizleyebiliyoruz.apt-get autocleanapt-get clean komutu ile çok benzer yönlere sahip. Fakat apt-get autoclean komutu arşivlenmiş paketleri silme işlemi yapar.apt-get autoremoveYararı dokunduysa ne mutlu, iyi forumlar dilerim.Sağ olun hocam.
Faydasını görmene çok sevindim. iyi forumlarReis ihtiyacım vardı bunlara çok saol <3
Teşekkürler, Linux içerisinde genç ve yetenekli bir kullanıcı daha görmek beni mutlu ederHocam bu bilgilerle beni daha çok Linux'a çekiyorsunuz yapmayın sistemi daha yeni kurdum. Elinize sağlık
"Küçükten büyüğe" projemiz tam gaz devam ediyorKaydettim anlatımları çok iyi
Umarım faydası dokunmuştur, iyi forumlar dilerim.yaw sen adamsın kralsın sen he yardımın için allah razı olsun
İhtiyaçlarını karşılayabilmek beni sevindirdi, daha yararlı konularda görüşmek üzere. İyi forumlarReis ihtiyacım vardı bunlara çok saol <3
Umarım ihtiyacın vardır ve yararı olmuşturihtiyacım vardı saol
Konularımız devam ediyor, daha yararlı konularda görüşmek üzere; iyi forumlarSayende linux u kullanmadan her şeyini ezberliycem yararlı konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?