Linux veya Windows?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Ubuntu bi ara kullanayım dedim fakat windowsa göre aşırı derecede kasıyordu ben de. Her neyse Linux Ubuntu çok hoşuma gitti fakat asıl sıkıntı yaratan windows programları açmaması. Özellikle Autocad, Cnc, Solidworks, CadCam gibi programlar önemli benim için. Wine'nın sitesine baktığım zaman bu programları açmadığını söylüyor. Ne yapmalıyım? .exe leri çalıştıran başka güzel bir program var mı ubuntu için?

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Acımadan Windows 10 a geçmiştim geçen haftalarda, fakat aklım ubuntuda kaldı. Biraz daha önerilerinizi okuyacağım.

Russian Special Military Cat
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bilgisayarının yazılımları eğer ki linux desteği var ise kurabilirsin öyle kafana göre kuramazsın bu sistemleri. Ayrıca ubuntu farklı linux farklı bir şey. Kuracaksan Ubuntu kur ama kurmadan önce sanal sunucuda onu bi öğren her şeyiyle öğren öyle 3 5 video ile olacak bir şey değil çünkü. Windowsa benzemez yükleme sistemleri neredeyse her hafta bir güncelleme gelir sudo apt-get yapmadan duramazsın. O yüzden her şeyini öğren sonra geçersin. Böyle destek almak yerine ayrıca ubuntu türkiye forumuna mesaj atarak da daha rahat yardım alabilirsin. Ayrıca linux sistemlerinde çökmeler yaşama ihtimalin var yanlış kurulumlar yaparak bunun için de dediğim gibi soyunu sopunu araştır öyle başla her yazılana uyma. Benim sana bir tavsiyem yok şuanda sadece öğren ondan sonra yap diyorum ama sana kalmış artık neyi seçeceğin.

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
linux artık 2, 3 hatta 4 cdlik bundlelar halinde geldiğinden tek cd halinde gelen windows'lardan daha pahalıdır.

波マリファナ
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
merak ettim de ne işle uğraşıyordunuz autocad cadcam ve solidworks benim aşırı kullandığım programlar :))

Çelebi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Windows kullanın derim, hafif olsun diyorsanız windows 7 kullanabilirsiniz.

Hakikat ararsan Allah kula yakın kul Allah a
Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
windowstan sasma derim :)

Biz Her Zaman Burdaydık Zaten. Siz Geç Geldiniz
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Tek Kelime Windows Kesin

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Linux ile tüm bilgisayarı kontrol edebilirsin seni kısıtlamaz. Ama bazı programlar , çoğu programlar diyelim ; windowsta var , linuxta yok

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
VirtualBox ve diğer sanal makinesi kur. Sanal makinede Windows 10 Kurulumu yap öyle exe açılır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...