The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
- Ödüller
- 10
- Sosyal
4 HİZMET YILI
G PRO X SUPERLIGHT, Logitech'in önceki modeli G PRO Wireless'ın daha hafif ve daha optimize edilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu fare, sadece 63 gram ağırlığında ve pil dahil. Bu, kablosuz bir fare için oldukça etkileyici bir rakam. Ayrıca, bu farede RGB aydınlatma, DPI düğmesi ve yan düğmelerden biri kaldırılmış. Bu sayede hem ağırlık azaltılmış hem de daha sade ve şık bir tasarım elde edilmiş.
Farenin ergonomisi ise oldukça başarılı. Farenin boyutu orta büyüklükte ve elinize tam oturuyor. Farenin yüzeyi ise mat siyah veya beyaz renk seçenekleriyle sunuluyor. Farenin yüzeyi, terlemeyi önleyen ve kaymayı engelleyen bir malzemeden yapılmış. Farenin altında ise PTFE (teflon) ayaklar bulunuyor. Bu ayaklar, farenin her türlü yüzeyde çok akıcı ve sorunsuz bir şekilde kaymasını sağlıyor.
Farenin performansı ise muhteşem. Bu farede Logitech'in HERO 25K sensörü kullanılıyor. Bu sensör, 100-25600 DPI aralığında çalışabiliyor ve saniyede 400 inçlik bir hızı destekliyor. Ayrıca, bu sensörün güç tüketimi de çok düşük. Bu sayede farenin pil ömrü de uzun oluyor. Logitech, bu farenin tam şarjla 70 saate kadar kullanılabileceğini iddia ediyor. Benim deneyimimde ise bu süre 60 saate yakın çıktı. Yine de bu, kablosuz bir fare için çok iyi bir süre.
Farenin bağlantısı ise Logitech'in LIGHTSPEED teknolojisiyle sağlanıyor. Bu teknoloji, farenin bilgisayarla 1 ms'lik bir gecikmeyle iletişim kurmasını sağlıyor. Bu da oyunlarda çok önemli bir avantaj. Ben bu fareden hiçbir kopma, gecikme veya takılma yaşamadım. Farenin bağlantısı için USB dongle kullanılıyor. Bu dongle, farenin altındaki bir yuvaya yerleştirilebiliyor veya bilgisayara yakın olması için uzatma kablosuyla bağlanabiliyor.