Benim bildiğim kadarıyla LoL sihirdar eşleme olmayı wr e göre oluyor, 2 takımın wr ini de %50 veya o civara yakın tutmaya çalışıyor, bu yüzden yüksek lvl ın çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum.
win ratine göre geliyor diye biliyorum bende ve birde win ratinden yüksek birileri geliyorsa presiyle girmiş olabilir seninle aynı level ve win rate sahip oyuncu
20-30 levellik oyuncular kendinden çok yüksek seviyeli oyuncu ile Duo girebiliyor.
Derecelide ise sizin liginize göre bir algoritma yapılıyor. Yani mesela siz Platin 4'sünüzdür ve 30 levelsinizdir. Fakat karşınıza Platin 4 ve 300 levellik oyuncu bile gelebilir. Gelmesinin sebebi liglerinin yakın olması.
Kanka lige göre geliyor birde pren varsa daha üst seviyeli adamlar gelir ama korkma bazıları hesap satın almış olabiliyor yani oynamayı bilmiyor olabilirler
Sistem, bir oyuncunun ne kadar iyi olduğuna, maçlarda, oyunlarda kimi yendiğine ve kimin kaybettiğine, oyun esnasında hangi herolara üstünlük sağladığına bağlıdır. Eşleştirme sistemi bir oyuncunun 50/50 yani yarı yarıya kazanma şansı olduğunu düşündüğü maçlar yapmaya çalışır