Çözüldü LoL düşük FPS sorunu nasıl çözülür?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, son 2-4 aydır LoL'de bayağı düşük FPS almaya başladım RTX 2060 olmasına rağmen 90-60 FPS arası bir değer alıyorum. Bazen 45'e kadar düşebiliyor, oyuna başlayınca 180 FPS dakika 1-2'ye doğru 120 FPS'ye latede ise 90-60 küsür FPS.

Sıkıntının SSD'den kaynaklandıgını düşünüyorum ama size de bir danışayım dedim. UserBenchmark sitesinde yaptıgım testte SSD çok kötü performans verdiği gösteriyor. Format atsam çözülür mü yoksa yeni bir SSD mi almam lazım ve ya sıkıntı direkt başka bir yerde mi?

Sistem:
  • 16GB RAM.
  • AMD Ryzen 5 2600.
  • Nvidia RTX 2060.
  • Adata SU630 480GB (61GB boş alan).
  • Adata DDR4 3000 2x8GB.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Merhabalar,
FPS düşüşü, yüksek CPU sıcaklığından, üçüncü taraf programların açık olmasından, kötü bellek hızından kaynaklanabilir. grafikleri düşürmeyi ve çözünürlüğü azaltmayı , oyunu pencereli moda almayı deneyebilirsiniz.
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
pcni bi kontrol ettir ayarlar da golgeleri kapat eger cok olduysa termal macununu yeniletebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Dostum oyunu pencereli moda alıp FPS sınırını kaldır problem kalmaz, aynı sorunu ben de yaşıyordum ama düzeldi böyle yapınca

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
bence direk format atmak yerine önce diğer oyunlarda da dene eğer aynı sorun devam ediyosa benim tahminim ısınmayla ilgili bi prblemi var belki fanlar sürekli çok düşük seviyede çalışıyodur onlarda bak fan çalışmasını otomatiğe al

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ssd kanka yenilemen gerekebilir iyi bir performans ssdsi değil çünkü arkada çalışan uygulamaları takip etmenide öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
ısınmayla alakalı bir problem olabilir bendede ryzen 5 3500x işlemci var bazen ısınma problemleri yaşıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
oyunu sil yükle dene ve şimdi sistem özelliklerine baktım yazmışlar ama adata kötü bir marka kullanmanı tavsiye etmem hd yada ssd de sıkıntı yaşıyor olabilirsin uygulamalar var hd yada ssd sağlık durumuna bakabiliyosun ordan bak belki lol nerde kuruluysa orada hd yada ssd de sıkıntı çıkmış olabilir

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bu olay laptop kullanırken başıma geliyordu , ekran kartının fanını ve hava kanallarını temizlemiştim bilgisayarın fanını değiştirmiştim ondan sonra düzeldi

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, son 2-4 aydır LoL'de bayağı düşük FPS almaya başladım RTX 2060 olmasına rağmen 90-60 FPS arası bir değer alıyorum. Bazen 45'e kadar düşebiliyor, oyuna başlayınca 180 FPS dakika 1-2'ye doğru 120 FPS'ye latede ise 90-60 küsür FPS.

Sıkıntının SSD'den kaynaklandıgını düşünüyorum ama size de bir danışayım dedim. UserBenchmark sitesinde yaptıgım testte SSD çok kötü performans verdiği gösteriyor. Format atsam çözülür mü yoksa yeni bir SSD mi almam lazım ve ya sıkıntı direkt başka bir yerde mi?

Sistem:
  • 16GB RAM.
  • AMD Ryzen 5 2600.
  • Nvidia RTX 2060.
  • Adata DDR4 3000 2x8GB.
SSD senin oyun içerisindeki geçişlerini hızlandırır, yani FPS'e doğrudan bir etkisi yoktur. Sorun muhtemel olarak CPU'dan kaynaklı. İşlemcinin, oyun içerisindeki sıcaklık değerlerini söyleyebilir misin ? Ve en son ne zaman termal macun değişimi yaptın ? Ayrıca, PC deki her bir driverın güncelliğini kontrol etmeni öneririm. Özellikle GPU driverının güncel mi bir kontrol et bakalım.
Post automatically merged:

Sistem:
  • 16GB RAM.
  • AMD Ryzen 5 2600.
  • Nvidia RTX 2060.
  • Adata DDR4 3000 2x8GB.
SSD sağlığına "HD Tune" Adlı uygulamayı kullanarak bakabilirsin. Ayrıca, sorununun sebebi arka planda çalışan uygulamalarda olabilir. Fazla RAM ve CPU kullanıyor olabilirler. Arkadaki her şeyi kapatıp birde öyle denemelisin. Bakalım sorun çözülecek mi

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
grafikleri kısmayı ve ya çözünürlüğü azaltmayı deneyebilirsin. bilgisayarın güç planını da değiştirebilirsin.

always and forever
Co - Admin
Ödüller
11
4 HİZMET YILI
Merhabalar,
FPS düşüşü, yüksek CPU sıcaklığından, üçüncü taraf programların açık olmasından, kötü bellek hızından kaynaklanabilir. grafikleri düşürmeyi ve çözünürlüğü azaltmayı , oyunu pencereli moda almayı deneyebilirsiniz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...