Çözüldü LoL FPS düşüşü oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Öncelikle merhaba, elimde satılacak olan bir bilgisayar var. Geçen sene alınmış, tamamen temiz. Satılmasına 1 ay kala falan bende zaman geçiriyorum. Bilgisayarda sadece oyun yüklü, hepsi Steam üzerinden. LoL'de 240 FPS alıyorum ama aşırı drop giriyor diye 60'a sabitledim. 60'a sabitlememe rağmen 3 4 FPS düşmesi giriyor. Sanki oyunu 30 FPS oynuyorum, hiç akıcı değil. 60 FPS sabit olsa da akıcı değil. Bu sorunu nasıl çözerim?

RX550.
Intel Core i3 5. nesil
16 GB RAM.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
dostum gelişmiş seçeneklerden yuksek performansı seç nvidia denetim masasından da performansı seç hiçbiri olmadıysa muhtemelen bilgisayarini uzun zamandır temizlemiyosundur herşeyi sökup kasanın içini ve içindeki herşeyi temizlemelisin sorunun çözulur

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kanka yüksek ihtimal darboğaz sorunu yaşıyorsun ama küçük bi ihtimal de olsa virüsden de kaynaklı olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
işlemci ekran kartına göre düşük biraz fpsyi 120 sabitle arkadaki boş programlari kapat sorun olmaz

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
kasanın icindekileri temizliyip yt den bu konu hakkında video izlemen lazım tam konuya hakim deilim

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
fps ayarlarını en düşüğe getirip geforce experinceden giriş yaparsan belki yardımcı olabilir
dostum gelişmiş seçeneklerden yuksek performansı seç nvidia denetim masasından da performansı seç hiçbiri olmadıysa muhtemelen bilgisayarini uzun zamandır temizlemiyosundur herşeyi sökup kasanın içini ve içindeki herşeyi temizlemelisin sorunun çözulur
Rx550 diyorum arkadaşlar? Amd dostum amd. Nvidia değil

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
açıkcası bilgisayarının özelliklerinin cok iyi oldugunu düşünüyorum yoksa seni o darboğaza sokmaz.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
adam ekran kartını rx550 yazmış, nvidia denetim masası diyorsun :D

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
dostum bazen sonanımsal sorunlar olabilo banada olmuştu kasalıysa eğer pc in kasadan ramleri ve güç pilini çıkartı sağlam bi şekilde tekrar oturttuktan sonra deneyebilrsin

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
işlemcin çok düşük ama dediğin gibi eğer eskiden iyi bir sonuç aldıysan oyunu silip tekrar yükle belki düzelir kardeşim :)

Üye
3 HİZMET YILI
işmelci ekran kartı uyumsuzluğu knk kasanın içini temizle sonra fpsyi 60 a sabitle oyunlarda etki eder biraz

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Aynı sorun bendede var bu hafta sonu temizletmek lazım galiba sıcaklık değerleri öyle gösteriyor sende ordan anlayabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Hiç bir şekilde çözemediysen sorunu kasayı temizleyip termal macunu yenile en son ne zaman kasayı temizledin macunu yeniledin ?

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
darboğazdan dolayı olabilir dostum diğer oyunlarla alakalıda olabilir veya aşırı ısınmada olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...