Çözüldü LoL FPS düşüşü oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Öncelikle merhaba, elimde satılacak olan bir bilgisayar var. Geçen sene alınmış, tamamen temiz. Satılmasına 1 ay kala falan bende zaman geçiriyorum. Bilgisayarda sadece oyun yüklü, hepsi Steam üzerinden. LoL'de 240 FPS alıyorum ama aşırı drop giriyor diye 60'a sabitledim. 60'a sabitlememe rağmen 3 4 FPS düşmesi giriyor. Sanki oyunu 30 FPS oynuyorum, hiç akıcı değil. 60 FPS sabit olsa da akıcı değil. Bu sorunu nasıl çözerim?

RX550.
Intel Core i3 5. nesil
16 GB RAM.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
client değiştiğinden beri bende yaşıyorum fps drop riotclient sürekli altta açık kalıyor ve işlemci tüketimi de eski bir bilgisayar için fps'e etki edecek düzeyde

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
darboğaz yiyordur ya da internet bağlantın kötüdür (bende internet kötü olunca drop giriyor ondan dedim)

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
söylemeyi unuttum: eğer cözünürlük düsürürsen kalite bozulur ancak ekran kartı ayarlarından yüksek performans yapıp cözünülürğü düsür ve ekstra olarak soğutucu tak pcye tflerde yinede fps drop yiceksin çaresi yok yani bıunun

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
kanka bendede oluyor aynısı alt tab atınca 2 3 kere düzeliyor ama sende olur mu bilmem

Çözüm
Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
aynısını yaşıyodum zar zor 60 fps alıyodum kasayı temizledim 80 90 fps'e çıktı tozdan olabiliyor fps düşüklüğü

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
3. parti yazılım vb kullanıyorsan onlar sebep oluyordur belki ben lolskin kullanıyordum fpsyi 30 felan düşürüyordu

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
darbogaz oluyor islemciye yük biniyor grafik ayarlarına en yüksege al yada orta yüksek yap kendin dene en iyi ayarı bulursun

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Amd'den Rx550 Driveri indirip güncellemesini yapabilirsin. Ama işlemcin düşük kalmış bi ara yükseltmeyi deneyebilirsin.

Üye
3 HİZMET YILI
güç ayarlarında işlemci kullanımı diye bir şey var eğer o kullanım %40 sa en fazla fpsin kaç olursa olsun takılır belki onla alakalıdır

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
oyun kalitesini düşürmek etkilemiyorsa 3. parti yazılımlar etkileyebilir discord vs eğer onlarlada alakalı değilse keskinleştirme dikey senkronizasyon vs olabilir tek bir nedeni yok diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
sistemin darboğaz yapacağını düşünmüyorum özellikle lol gibi bi oyunda driver kontrollerini yap olmazsa lol e temiz kurulum yap o da olmadı oyunu tam ekrandan çıkarıp çerçevesiz yaparak oynamayı dene bunların hiçbir olmaz ise format atıp tekrar dene

Süper Üye
Ödüller
5
3 HİZMET YILI
Bendede aynı sorun oluyordu 30 40 a düşüyodu 144fpsden ayarlardan freesync açıp kapıyodum düzeliyodu.

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
dostum oyun açıkken görev yöneticine bak orayı kontrol et işlemci %kaç ile çalışıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...