Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dostum oyunda bazı itemler meta olduğu zaman o itemleri alman lazım mesela irella kog maw twitch gibi şampiyonlara ilk item her zaman mahvolmuş kralın kılıcını alman lazım ezber buildler var oyunu oynadıkça ögreniyorsun.
Mesela benim ezber kog maw buildini söyleyeyim sana guinso mahvolmuş randuin aklın sonu runan kog maw zaten hasarı olan bi şampiyon birazda tank kasıyorsun güçleniyorsun.
Rakip takım mesela ful ap diyelim ve brand gibi yakma hasarlı ap vuran herolar var malzahar veya alman gereken item cehennem maskesi lolvvv gibi pro oyuncuların aldıkları itemleri gösteren sitelere girip bakabilirsin hangi itemlerin meta olduğunu öğrenmek için
Genelde ilk 3 itemler sabit olur heroların ama karşıya göre nadiren değiştirebilirsin. Sonrasını karşıya göre alman lazım. Oynadıkça daha iyi okuyabilirsin oyunu
blitz gibi 3. parti yardımcı uygulamaları indir, ama tamamen doğru itemleri öneremeyebiliyor. benim önerim itemlerin açıklama kısmına okuman zaman geçtikçe anlıyosun zaten ne alıcağını. fazla alternatifin olmuyor her heroda zxaten kafan rahat olur.
LoL de hangi buildi seçeceğinizi belirlemek için karşı takımın şampiyonlarına ve oyunun genel dinamiklerine dikkat etmek önemli. Tank, hasar, veya destek odaklı bir build seçimi yaparak takım dengesine katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca, mevcut metaya göre popüler itemleri takip etmek de stratejinizi belirlemede yardımcı olabilir.
Öncelikle, oyunda başarılı olmak için bolca oynamalısınız. Bu, karşınızdaki şampiyonları ve eşleşmeleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Eşleşmeyi kavradıktan sonra yapmanız gereken bir diğer önemli adım ise analiz yapmaktır. Karşınızdaki şampiyonun neden skale olduğunu, farm alıp almadığını, takas yapma eğiliminde olup olmadığını veya tamamen all-in stratejisi izleyip izlemediğini anlamak önemlidir.
Örneğin, Sion gibi bir şampiyon çelik yürek itemını alıyor ise, ona etki edecek eşyalar seçmek önemlidir. Eğer Sion can kazanmak için farm alıyorsa, karşısında daha etkili olacak eşyaları seçmek bu durumu avantaja çevirmenize yardımcı olacaktır. Bu tür basit mantıklarla düşünmek önemlidir.
Ancak sadece karşınızdaki şampiyona odaklanmak yeterli değildir. Oyunu bozan bazı meta item'lar da vardır. Örneğin, geçmiş yamalarda Youmuu'nun aldığı buff, birçok assassin ve adc şampiyonları tarafından tercih edilmişti çünkü bu item oyunu bozacak derecede güçlüydü. Ancak sonraki bir yama bu dengesizliği düzeltti. Bu nedenle, meta item'larını takip etmek önemlidir.
Bir diğer önemli konu ise profesyonel oyuncuların stratejilerini takip etmektir. Pro oyuncuların hangi eşyaları tercih ettiğini ve nasıl oynadıklarını incelemek, size yeni stratejiler öğretebilir ve genel oyun anlayışınızı geliştirebilir.