LoL karşı tarafın dava edilmesi durumunda Riot verileri veriyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
Oyun şirketleri genellikle oyuncuların kişisel bilgilerini veya oyun içi verilerini, yalnızca yasal taleplerle paylaşma eğilimindedir. Oyuncular, bir davanın bir parçası olarak Riot Games'ten bu tür verileri sağlamak için yasal yolları kullanabilirler.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, küfür eden tipleri davaya versek Riot verileri veriyor mu? Gizli mi tutuyor?
ayrıntılı incelemek istersen
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Ayrıca, aşağıdaki amaçlarla da bilgileri kullanabilir, ifşa edebilir ve muhafaza edebiliriz:

• İlgili kanunun gereğini yerine getirmek veya bir yasal sürece karşılık vermek (kolluk kuvvetlerinin veya başka resmi mercilerin veya devlet mercilerinin istekleri gibi) için (bunu yapmaktaki meşru çıkarımızı esas alarak bunu yapmamız da dahil olmak üzere);
  • Riot Games’in, oyuncuların ve üçüncü şahısların Riot Hizmetleri’nin can ve mal güvenliğinin sağlandığı bir ortam olmasındaki meşru çıkarını esas alarak Riot Hizmetleri’ni güvenli bir şekilde yürütmek için (örneğin sistemlerimize olan saldırıları durdurmak gibi);
  • Riot Games’in, oyuncuların ve üçüncü şahısların Riot Hizmetleri’nin can ve mal güvenliğinin sağlandığı bir ortam olmasındaki meşru çıkarını esas alarak oyuncuları ve üçüncü şahısları korumak için (örneğin ciddi yaralanmaları, taciz vakalarını veya ciddi suçları önlemek için); ve
  • Riot Games’in hak, mal ve faaliyetlerini korumak ve muhafaza etmek ve yasal haklarını icra ettirmekteki meşru çıkarını esas alarak haklarımızı, mallarımızı ve faaliyetlerimizi korumak için (
    Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
    da dahil olmak üzere, sözleşmelerimizi ve kayıt ve şartlarımızı icra ettirmek ve mevcut hak arama yollarını kullanmak veya uğrayabileceğimiz zararları sınırlamak gibi).

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
İş makineye gittiyse ciidi bir durum ama pek birşey olucagini sanmıyorum 🤔

✏️✏️
Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
10 HİZMET YILI
Mahkeme emri ile veriyor dostum merak etme.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
böyle durumlar siber suçlar kapsamına girer ve savcılığa başvurduğunda gerekli belge , evrakları alır riot desteğe gönderirsin. İncelendikten sonra sana gerekli kayıtları atarlar

Üye
3 HİZMET YILI
riot games verilirini gizli tutuyor savcılıka çok net kanıtlar vermen lazımkli savcılık zorunlu kılsın yoks uğraşmazlar

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
mahkeme savcılık kararıyla verileri alabilirsin normalde gizli tutuyorlar verileri ama o kadar ciddi boyuta gelirmi bi oyun için bilemem

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Dostum savcı istediğinde veriliyor diye biliyorum kesin değil

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dava etmen gerek yani sen gidip tek başına istiyemezsin diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Hukuksal süreç başlarsa alabilirsin ama bu dava çok uzun süreciğinden kimse uğraşmıyor

Üye
3 HİZMET YILI
Savcılık isterse anca o zaman verirler zorunda diye biliyorum

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar, küfür eden tipleri davaya versek Riot verileri veriyor mu? Gizli mi tutuyor?
"Online oyunlar sırasındaki tüm yazışma ve konuşmalar oyun geliştirici şirketler tarafından kayıt altına alınıyor. Şirketler, açılan davalar sırasında talep edildiğinde oyuncuların konuşma ve mikrofon kayıtları ile IP bilgilerini mahkemeye verebiliyor."

"Online oyunlarda yapılan hakaretin suç teşkil etmeyeceği yönünde bir inanış var. Bu konuda yaptırımın olmadığının düşünülmesi suçu yaygınlaştırabiliyor. Suç duyuruları yaygınlaşıp davalar açıldığında, online oyunlar üzerinde yapılan hakaretlerde gözle görülür bir düşüş olacaktır.”

Online Oyunda Hakaret Edenler Hapis Cezası Alabilir​

Yeni tip koronavirüs salgını döneminde çocukların online oyunlarda geçirdiği süredeki artışın, siber zorbalığa maruz kalma oranını da yükselttiğini belirten Avukat Murat Aydar, "Çocuklar online oyunlarda hakarete maruz kalıyor ancak ebeveynler bunun suç olduğunu bilmiyor" dedi.

Avukat Aydar, "Oysa online oyunlarda küfür veya hakaret etmenin 2 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası bulunuyor. Bugüne kadar 100’ü aşkın oyuncu için suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuştu.

Herkese Yapışanı Değil Kendime Yakışanı Severim
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
vermiyor diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Savcılık emrettikten sonra mecbur vermek zorunda
Post automatically merged:

en az 5 yıl sürecek bir dava :D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...